Zasady znane. Jedna osoba zadaje pytanie, druga odpowiada i zadaje własne.
Możliwe SPOILERY.
Zaczniemy od czegoś prostego... z kim Elsa zdradzała Hectora?
ponieważ oni ją o to prosili., Miguel później znalazł list w którym jego ciotka czy ktoś tam mówi Jacincie, że nie mogą go przyjąć i żeby się tym zajęła..
Jeśli dobrze, to pytanie zadam za chwilę.. Muszę jakieś wymyśleć xd
oj przepraszam za poślizg.
Kto zabrał Sandre/Irene po tym jak uwolniła ją Alicia?
Zabrał ją Camillo i trzymał w jakiejś jamie/jaskini.
Pytanko: Jak Marcos, Ivan i reszta dowiedzieli się i udowodnili że Carol niszczyła dowody, które mieli przekazać sędzi???
Udowodnić udowodnili tak, że Vicky zostawiła w łazience na zaparowanym lustrze wiadomość, by Carol przyniosła klucz do kaplicy. A tam już czekała na nią reszta.
Ale w jaki sposób się dowiedzieli, to nie pamiętam..
No kurde, takie pytanie a ja nie moge sobie przypomnieć.. Może złapali ją na gorącym uczynku...
Ale mam pamięć hahaha ;./ Poddaję się :)
Jest Ok KeiChan. Tam chyba nawet nie było pokazane dokładnie jak się tego domyślili ;> chodziło mi właśnie o to co napisałaś
Że wstrzykiwała coś jakimś ludziom, których później szukali z Ferminem??? nie jestem pewna
Właśnie tak ;> nie miałam pewności ;)
no to pytanie
Gdzie były schowane diamenty, które ukryła Irene - Sandra dla Samuela - Hectora i jak Hector na to wpadł?
Nie mam pewności, ale... w jaskini krasnala po tym, gdy Hector przypomniał sobie, że skarb jest po igrek. Akurat w tym miejscu rosło takie drzewko...
Albo... zbił tą piramidkową lampę pod schodami w internacie...
Te dwie sytuacje mi się mieszają... ;x
Odpowiedź ok.
Dokładnie to miał tę książeczkę - Mały Książę, gdzie było narysowana drzewo w kształcie Y, pokazał to Pauli, a ona powiedziała, że widziała takie drzewko w domu Krasnala. I zaprowadziła tam Hectora.
Więc moje pytanie... co było pod tą piramidkową lampą pod schodami, skoro nie diamenty? Nurtuje mnie to niemiłosiernie... ;]
Wydaje mi się, że tam mogła być ta książka. Ale nie mogę sobie przypomnieć dokładnie
Chociaż teraz sobie przypomniałam, że książkę to miał chyba Martin, bo pisali sobie w niej wiadomości w bibliotece z Sandrą...
Książkę znalazł dla niego detektyw i on sprzedawał znalezione diamenty za co go zabili. A pod Y w Internacie była metalowa puszka z informacją "Szukaj w domu Pabla śmiało". Zagadkę rozwiązała Paula mówiąc że Krasnal miał na imię Pablo. I tak po przysłowiowej nitce Hector dotarł do diamentów.
I znowu mam problem z pytaniem:) Podam je wieczorkiem:) Więc proszę o cierpliwość.
Przepraszam za opóźnienie ale był mały problem z łączem:(
Tak więc zadaję obiecane pytanie: Dlaczego Paula myślała że jest przeklęta?
Ponieważ wszystko na około niej obumierało. Najpierw rybka zdechła, a później roślinka zwiędła (oczywiście za sprawą Javiera Holgado) .. I później Amelia chyba opowiadała dzieciom bajkę o przeklętej dziewczynie i dlatego tak ja zaczął nazywać Javier.
A no to mi sie pomyliło..
Pytanie oddaję bo nic mi nie przychodzi do głowy.. ;/
Kiedy Saul wyciągnął go z więzienia i kazał pracować w internacie pod przykrywką?
nie mam już pomysłów na pytania ;>
hmmmm
łatwe - jak Sandra odzyskała Samuela, po tym jak miała do Elsa?
Chodzi o to jak pomógł jej Fermin? Upozorował śmierć ( a właściwie utonięcie) dziecka i oddał je Sandrze.
PS. Wam też się tak filmweb zacina? Muszę kilka razy odświeżać stronę, żebym mogła wcisnąć 'odpowiedz' czy kilka razy odświeżać, żeby cokolwiek wysłać.. I ze wszystkim tak mam ;/
Więc nawet jak chcę coś odpisać to zajmuje mi to dłuższą chwilę ;/
Nie używała słów, tylko np układała coś z klocków w pracowni, przekazywała jej obrazy?
Więc pytanie - co znalazł Miguel na miejscu wypadku, w którym zginęła jego rodzina?
był to mały Camillo choć wtedy chyba miał inaczej na imię.
A co do pytania to czarna dziura więc je oddaję:(
Nie wiem czy było, ale które z kobiet w Czarnej lagunie miały wisiorki z cennymi klejnotami? niegdyś skradzionymi
Elsa, Amelia i Lucia.
Gdzie były ukryte przez Maria'e dokumenty, których szukał Noiret? Wcześniej ukradł je Tony
Jak główni bohaterowie (mam na myśli naszą 6) upewnili się, że wśród nich jest kret. Wiemy jak sie dowiedzieli, ale cały czas mieli tylko przypuszczenia. A chodzi mi o scenę, która to potwierdziła :)
jak brali leki a wczesniej przyniosła im je Julia i byly pomieszane i bodajże Ivan miał wodę z solą zamiast leku. ? to potwierdziło, ze na pewno jest kret ?
To może ja.
Koszulkę jakiego hiszpańskiego piłkarza miał na sobie Lucas (w 1 bądź 2 dzień pobytu w Lagunie)? Mówił, że to jego ulubiony zawodnik.