PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688776}
6,5 160  ocen
6,5 10 1 160
Inu to Hasami wa Tsukaiyō
powrót do forum serialu Inu to Hasami wa Tsukaiyō

Własnie skończyłam oglądać serie i gdyby ktoś zapytał mnie o co chodzi, to nie wiem jak
miałabym ją opisać. Mamy ładną kreskę, ale z fabuła troszkę gorzej. Mimo, że odcinki ogląda
sie dość przyjemnie, to nie prowadzą one do niczego sensownego. Motyw przemiany
głownego bohatera w jamnika? Co z tego ze ten jamnik ma bardzo przyjemny głos (jeden z
ulubionych seiyuu) i czasami jest uroczy. Dośc lekkie anime, 12 odcinków nie ciągnie sie
jakoś specjalnie, ale jeżeli ktoś szuka czegoś ambitnego, co skłoni go do refleksji, to raczej
tutaj tego nie znajdzie. Chyba, że jego refleksje będą opierać sie na tym ile książek czyta..
biorąc pod uwagę, że jamnik czyta więcej książek niż większość ludzi :D

ocenił(a) serial na 6
Pacco28

W moim przypadku przez pierwsze 3-4 odcinki towarzyszyło mi odczucie "kurcze nie wiem" ale jakoś tak ostatnio bardziej mnie przekonać, fabuła taka sobie ale odcinki przyjemnie się oglądało i parę razy się uśmiałem:
Trochę szkoda, że 12 odcinków jest tylko, mogłoby być z jeszcze 3:P

ocenił(a) serial na 1
Pacco28

Zrezygnowałam po pół odcinka...
Pomysł na fabułę kiepski, postacie jeszcze gorsze, zwłaszcza pani pisarka. To co autorzy przewidzieli jako śmieszne dla mnie wyło żenujące.

Jedyne plusy jakie widzialam to już wymieniona niezła oprawa graficzna i dobry seju głównego bohatera. Muzyka jakośnie zapadła mi w pamięc, pamiętam tyle, że opening był typowo-popowym niczym specjalnym.

ocenił(a) serial na 6
Pacco28

Oglądałam to anime już kilka lat temu i wciąż mile je wspominam. Nie jest dobre. Prezentuje ładną kreskę i odpowiednią muzykę, która całości nadaje interesujący klimat. Jeśli ktoś jednak szuka czegoś więcej, to nie jest to pozycja dla niego. Mimo tego cieszę się, że poznałam tę produkcję. Zapada w pamięć i pozostawia po sobie miłe wspomnienia. W dodatku jest oryginalna na tyle, by zmusić człowieka do wytężenia umysłu - nawet jeśli jedynie po to, by całość skrytykować. Wyróżnia się na tle innych anime, choć nie jest również czymś, co TRZEBA zobaczyć.
Tak to widzę.