PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=875687}

Inwazja

Invasion
2021 -
6,0 3,5 tys. ocen
6,0 10 1 3462
Inwazja
powrót do forum serialu Inwazja

Co waszym zdaniem amerykanie zestrzelili i spadło na Ziemię a co wylądowało na Ziemi w ostatnich minutach. Czy te zestrzelenie i radość w ogóle była uzasadniona a samo zestrzelenie miało miejsce czy nie miało ?

ocenił(a) serial na 9
naomi_nomi

wszystko na to wskazuje ze Caspar oslabil wroga na chwile, atomowka dopelnila swego. NIe wiadomo czy to nowy obiekt czy po prostu obiekt z Amazonii z powrotem uniosl sie w powietrze. W kazdym razie wiadomo ze oni zyja i wrocili...

ocenił(a) serial na 9
naomi_nomi

Ogólnie jak dodasz sobie dwa do dwóch i zastanowisz się nad tym wszystkim to wyjdzie ci bardzo dobry finał sezonu.
Oczywiście to tylko moja teoria na teraz niemniej bardzo prawdopodobna.

Amerykanie zestrzelili Hoshi :> Czyli tę stacje kosmiczną w której urzędował zespół Hinaty (tych astronautów).
Ta czarna materia, którą poazywali od początku prawdopodobnie zaczęła zmieniać formę i łączyć materię ze statkiem.
Jest to mocno zagmatwane i mało opisane dlatego dodali do odcinka ten segment z Marine, któremu podczas przesłuchania pokazywano na laptopie co ta materia próbowała robić z budynkiem (terraformować się).

Teraz najlepsze.
To co spadało przez cały serial na ziemię to fragmenty właśnie tego statku Hoshi. To nie byli obcy.
Caspar był podłączony(nie wiadomo jak) do tego statku dlatego rysował w czasie rzeczywstym co się dzieje z ich perspektywy.

W momencie w którym blondi wysłała terabajt wideo z Hinatą, obcy stworzyli algorytm w którym będą mogli się jakoś skontaktować w tym samym języku.
W 8 i 9 odcinku duży nacisk położono by pokazać jak Hinata woła o pomoc.
Albo obcy szukają pomocy albo sprawdzają jak Ludzie zareagują.
Amerykanie zestrzelili statek, który nie był ststkiem obcych a właśnie stacją kosmiczną Hoshi co dało obcym wiadomość o bojowniczym nastawieniu. :)

Caspar, ten syn emigrantki są jakoś powiązani, na to też mam swoją teorie xd

ocenił(a) serial na 10
Alkard

ogólnie super serial, nie ma jakoś wiele akcji ale jest klimat.  Jak myślisz co z szeryfem? Powróci w 2 sezonie, czy po prostu zamkneli jego watek i jego gadanie o sensie bycia zostalo szybko zweryfikowane xd

ocenił(a) serial na 10
Alkard

podziel sie teoria o casperze bo mam swoja

ocenił(a) serial na 9
sekwi

Zaczynając od Szeryfa. Niestety na 99% nie powróci(chyba, że zmienią to w ostatniej chwili bo dostali zielone światło na 2 kolejne sezony oO) dlatego, że dla mnie odcinek 01 był odcinkiem, który miał na celu pokazanie, że obcy przybysze byli już wcześniej !
Nikt nie potwierdził czasu akcji w odcinku pierwszym - dlatego ja zakładam, że to była historia jeszcze sprzed kilku? kilkunastu lat?

I to co teraz napiszę, łączy wszystkie wątki - czyli teoria o Casparze i synie emigrantki.
Pamiętasz scenę, w której ta emigrantka, lekarka Aneesha pomagała innemu lekarzowi podczas szycia pacjenta? Pamiętasz co ta materia robiła w ciele tego jegomościa? Terraformowała orgaznim człowieka ;> Ten lekarz powiedział wtedy "o jezu, gdybyś tego nie zauważyła to bym go z tym zaszył" I gdyby go zaszyli z tą materią to by go "podłączyli" do tych obcych - prawdopodobnie bo to jest właśnie moja teoria :)
I teraz Caspar.
Coś mi mówi, że Caspar to dzieciak właśnie tych obcych ;) Nie, że go spłodzili, tylko zainfekowali jego matkę (jak? w sumie teraz to niema znaczenia) a ona urodziła dziecko ze zmienioną genetyką. Może dlatego jego ojciec ich zostawił? Bo widział, że coś z Casparem jest nie tak albo że jego żona urodziła mu jakiegoś potworka co ma ataki padaczkowe co 3 dni i gada od rzeczy.
Dlatego też, jego mama jako jedyna w całym serialu zaczynała być terraformowana z tą materią w jej mieszkaniu - z innymi ludzmi się nie łączyli tylko zabijali.
To samo właśnie jest z dzieciakiem Aneeshy. On też jest "podłączony" więc jeżeli moja teoria się zgadza to ta materia miała za zadanie znaleźć wszystkich "Wajo" jako pierwszy "nowy" gatunek, który powstał.
Jeszcze jeden argument.
Wrócmy do drugiego odcinka. Tam jest taka scena, w której cała społeczność miasteczkowa wychodzi na ulicę po uderzeniach na ich domy.
W pewnym momencie, któryś z sąsiadów mówi "Zostaliśmy zaatakowani, ale WY nie??" Jako jedyny dom w okolicy nie został niczym trafiony a w środku syn Aneeshy miał atak i podłączenie- może weryfikacja, gdzie są Wajo.

Jaka jest Twoja?

ocenił(a) serial na 10
Alkard

Sorki że tak długo nie odpisywałem. Z tym dwoma kojenymi sezonami to pewne info ? Jak tak to super.

Hm myśle że szeryf faktycznie nie powróci właśnie zorientowałem sie, że grał go Sam Neil wiec może wzieli go żeby podbić zainteresowanie serialem. Jeśli chodzi o teorie z czasem to nie jestem przekonany po prostu uśmiercili jednego z bohaterów żeby podbić stawke abyśmy bali sìe o reszte obsady xd

Dobra co do Caspera to twoja koncepcja jest świetna i ciekawa ,ale wydaje mi sie że nie masz racji co do tego że tylko jego matka była terraformowana mianowicie pamietasz tą scene w której syn Aneshy wchodzi z tym innym chłopakiem do tego zamknietego sektora u wojskowych. Tam leża trupy i widać że te ciała tez sa terraformowane.

ocenił(a) serial na 10
Alkard

Do tego dom aneshy nie jest zaatakowany bo ten syn ma tą czarną broń swego rodzaju kryptonit na tych obcych. To wyglada tak jakby obcy tego omijali. Nie pamiętal tylko czy ta broń też spadła z kosmosu czy młody to znalazł, chyba nie jest to w pełni wyjaśnione.

Co do mojej teorii to może młodzi są z sobą jakoś spokrewnieni cieżko to jakoś połączyć ale ojciec Caspra nie jest nam znany xd

Najprawdopodobniej to po prostu za bardzo rozkminiamy temat, co oczywiście uwielbiam w tego typu serialach.
Wyjaśnienie może być proste - obydwoje mają defekty; casper łyka pigułki a drugi młody też miał dziwne akcje z dzwiekiem, wiec pewnie osoby z określonymi ułomnościami mogą odbierać ,,na falach dzwiekowych obcych"

ocenił(a) serial na 10
Alkard

Wajo w japońskim to - zamek

ocenił(a) serial na 7
sekwi

Młody powiedział, że nalazł ten kryptonit na drodze. Bo sobie leżał xd

Mogę się mylić, ale możliwe, że są dwie zwalczające siebie rasy obcych. Dlaczego ? Obcy, których widzieliśmy w serialu ginęli od właśnie kryptonitu używanego przez bohaterów serialu. Kosmici przebywający gigantyczne przestrzenie międzygwiezdne w celu dokonania inwazji na obcą planetę, aby wyrównać szanse wręczają ludzkości potężną broń, jedyną jaką ta może z nimi walczyć ? Prawda, że brzmi niedorzecznie ? :)

Generalnie serial niezły, ale za długo się rozkręca. Masakra, że prezydent stanów zjednoczonych potrzebował aż 5 odcinków, żeby się pokapować, że to nie al kaida a pozaziemska cywilizacja...