PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=875687}

Inwazja

Invasion
2021 -
6,0 3,5 tys. ocen
6,0 10 1 3463
Inwazja
powrót do forum serialu Inwazja

Nie rozumiem, czemu serial na tym portalu ma tak niską ocenę. Moim zdaniem jest fantastyczny! Podejrzewam, że problemem są oceny ludzi, którzy spodziewali się tu jednej wielkiej sieczki, walki z obcymi na każdym froncie, krwi lejącej się strumieniami - jednym słowem - efekciarstwa. Jednak ten film to zupełnie inna bajka i pokazuje inwazję od strony przeciętnych ludzi, ich emocje, obawy, uczucia. To inwazja pokazana inaczej, niż można by się spodziewać, ale moim zdaniem to dobrze, gdyż ta produkcja jest po prostu inna.
Zastanawia mnie - bo nie chce mi się sprawdzać - ile z osób, które oceniły Inwazję na mniej niż 4 - dało więcej niż 7 dla "Domu z papieru", czyli serialu , w którym absurd goni absurd.. gdzie w ciasnym korytarzu, z ciężkich karabinów, strzela do siebie kilkanaście osób (połowa z nich to zawodowi żołnierze/komandosi) - i nikt nikogo nie trafia! Myślę że właśnie czegoś takiego wiele osób spodziewało się po Inwazji i stąd tak niskie oceny.
Owszem, jest kilka detali, do których można się przyczepić (jak choćby wypadek autobusu, po którym praktycznie nic nikomu się nie stało) ale w ogólnym rozrachunku są to drobiazgi, na które można przymknąć oko.