PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=866828}
4,1 3,1 tys. ocen
4,1 10 1 3062
4,8 6 krytyków
Ironheart
powrót do forum serialu Ironheart

Wiedziałem że tak będzie, premiera polska dopiero jutro a już wystawiają negatywne oceny, mogli chociaż udawać że oglądali.

McGyverPL

Jak to jest, że sypanie jedynkami to wg niektórych jest "straszne obniżanie średniej", ale sypanie dziesiątkami to już nie jest "straszne zawyżanie średniej"? Dlaczego to działa tylko w jedną stronę?

W ogóle zabawna sytuacja, bo obecnie średnia ważona ("poprawiona" przez IMDb) jest o 0,5 pkt niższa niż średnia nieważona (arytmetyczna):D

ocenił(a) serial na 5
Nabongodonozor

Pisałem to już sto razy. Na imdb 50% wszystkich ocen to jedynki.

McGyverPL

Po pierwsze to nie zrozumiałeś o czym pisałem (średnia ważona zazwyczaj jest wyższa od arytmetycznej, zwłaszcza gdy jest dużo niskich ocen), bo chyba nie wiesz jak IMDb działa w takich przypadkach.

A po drugie...
"Na imdb 50% wszystkich ocen to jedynki."
...gdzie problem?;>
Widocznie mniej więcej połowie oglądających nie spodobał się ten paździerz.

ocenił(a) serial na 5
Nabongodonozor

Oni tego nie oglądali.

McGyverPL

Dałbyś sobie za to uciąć lewe jajo?;>

ocenił(a) serial na 5
boski_johny_filmaniak

Ty czy ja może nie patrzymy na średnią, ale po co coś ona jest. Dla masy ludzi to jest główny wyznacznik. Widzą serial ze średnią w okolicach 3 to nawet nie dadzą mu szansy. Przez co serial ma niską oglądalność. No i cel tych gamoni od jedynek został osiągnięty.

ocenił(a) serial na 3
McGyverPL

Serial i tak miałby niską oglądalność. I można było to przewidzieć.. To jest pokłosie tego jak nierówną jakość dostarczał nam Disney spod szyldu MCU. Loki sezon drugi też dużej oglądalności nie miał a poziomem dorównywał pierwszemu sezonowi, nawet był lepszy ale tak naprawdę zachował spójność i trzymał jakość czyniąc ten serial jeszcze bardziej kompletnym. I mimo że jest jednym z najlepszych seriali superbohaterskich to drugi sezon już miał spadki oglądalności. Nowy Daredevil choć dobry lecz nie aż tak jak krzyczą ludzie, też miał kiepską oglądalność a oceny ma wysokie i wielu ten serial broni, więc nie do końca ten twój argument się sprawdza, a przynajmniej nie ma takiego wpływu na rzeczywistość jak ci się zdaje, bo na oglądalność wpływają nie tylko oceny ale po prostu jakość i marketing. Ludzie też są zmęczeni tym gatunkiem i rezygnują z oglądania połowy rzeczy bo raz że i tak co druga produkcja była na średnim poziomie to na dodatek wymagał od ciebie na początku jakiejś wiedzy na temat innej produkcji. Oglądanie produkcji MCU stało się bardziej pracą domową niż przyjemnością. Wiem to po sobie bo uwielbiam ten gatunek bo na nim dorastałem. Co prawda teraz ma być niby inaczej ale dopiero po Ironheart będziemy dostawać produkcje które są robione po tej zmianie podejścia do tworzenia uniwersum. Jak to będzie? Nie wiem, ale wiadome jest to że 5 faza jest najgorszą fazą, która wydała najwięcej paździerzy niż przez pierwsze 10 lat istnienia MCU. Także nie ubolewał bym nad serialem Ironheart, która jest kolejnym niewypałem, która marnuje ciekawe pomysły. Jeśli jako postać nie przekonała widzów w Czarnej panterze to serial o niej tym bardziej miałby ciężej by przekonać innych że to będzie coś wartego obejrzenia. Póki co, ten serial jest zwykłą zapchajdziurą.

McGyverPL

"No i cel tych gamoni od jedynek został osiągnięty."
No widzisz jak to jest, nawet gamonie od dziesiątek nie dały rady podciągnąć średniej tego kiepskiego serialiku.

ocenił(a) serial na 5
Nabongodonozor

Oglądałeś?

McGyverPL

Na szybkiego obejrzałem pierwszy odcinek i już pierwsze pół minuty było żenujące, a czym dalej, tym gorzej.
Prócz tego obejrzałem ze dwie recki na yt.

ocenił(a) serial na 3
McGyverPL

No ale akurat same plusy tu widzę, bo nie rozumiem dlaczego średni serial miałby stać się sukcesem i zarobić na siebie, skoro nawet dobre seriale jak Andor mają z tym problem? Według mnie słabe seriale powinny mieć słabą oglądalność żeby dawać znak włodarzom i twórcom jakich seriali nie tworzyć. Ludzie już nie chcą średniaków, chcą wysokiej jakości produktów, zwłaszcza że co chwila podwyższają cenę sukbskrypcji telewizji streamingowej. Nie wiem gdzie ten problem w tej średniej

ocenił(a) serial na 3
Ksawery_Janowski

Obejrzałem niecałe dwa odcinki. To jest słaby serial. Tak po prostu.

ocenił(a) serial na 7
glizdek696

No I OK, ty obejrzałeś, ja się odnoszę do ludzi co nie obejrzeli a i tak ocenili tylko po to by zaniżyć

Ksawery_Janowski

Słyszałeś kiedyś o czymś takim jak VPN? Albo o tym, że można mieszkać za granicą?
Że o lewych streamingach już nie wspomnę...

ocenił(a) serial na 7
Nabongodonozor

O tak bo 3 randomów z polski na bank poszła na jakiś specjalny pokaz przedpremierowy Ironheart na który wpuścili byle kogo, oszukujesz jeśli naprawdę tak sądzisz. A tak z ciekawości jaki lewy streaming dokładnie pozwolił by komuś coś obejrzeć przed światową premierą?

Ksawery_Janowski

Zdecyduj się w końcu czy chodzi ci o polską premierę, czy może jednak o światową, bo wersja zmienia ci się z każdym kolejnym postem.
Nie wiedziałem, że trzeba być jakąś szychą, żeby móc sobie obejrzeć jakiś przeciętny serialik na Disney z plusem:D

ocenił(a) serial na 7
Nabongodonozor

Polska i światowa to praktycznie ta sama. Kiedy u nas pojawił się serial pojawił się też w innych krajach z D+. Zresztą to bez znaczenia bo nie zmienia to faktu że osoby które oceniły ten serial przed premierą nie obejrzały. To jest oczywiste. Też nie odpowiedziałeś na pytanie jaki lewy streaming tak po prostu daje możliwość obejrzenia serialu zanim jest oficjalnie wypuszczony

Ksawery_Janowski

"Polska i światowa to praktycznie ta sama."
To po jaką cholerę założyłeś ten płacz-temat, skoro wg ciebie to jest to samo?

"Kiedy u nas pojawił się serial pojawił się też w innych krajach z D+."
Proponuje żebyś sobie ogarnął jakiegoś VPN-a, wszedł na Disney+ czy innego Netflixa albo Prime Video z np. amerykańskiego IP i zobaczył jak diametralnie będzie różnić się oferta od tego, co oferują polskie odpowiedniki tychże stron, bo najwidoczniej nie ogarniasz jak to w ogóle działa.
Pierwsze trzy odcinki już dwa dni temu latały po internetach, dzień przed oficjalną polską premierą.

ocenił(a) serial na 7
Nabongodonozor

Nie, nie latały, sprawdziłem. Pojawiły się w środę. Od środy każdy mógł to obejrzeć. I właśnie na tym polega problem, wystawianie ocen tylko po to by je zaniżać kiedy nawet nie da się jeszcze obejrzeć jest żałosne.

ocenił(a) serial na 7
Ksawery_Janowski

On chyba nie rozumie, jak działają strefy czasowe. Przecież polska premiera była dokładnie w tym samym czasie co światowa, ale dlatego, że jest inna strefa czasowa, to u nas była formalnie dzień później, o 3 w nocy, czy coś takiego.

Voltix33

Nie przejmuj się, on mało rozumie :)

gortat

Ta nawiedzona małoletnia feministka rozumie jeszcze mniej, bo np. wg niej Wi-Fi jest synonimem Internetu.

Ksawery_Janowski

To masz bardzo słaby research, bo już 24 czerwca po 23:00 pierwsze trzy wyemitowane odcinki latały po necie w wersji zarówno z napisami, jak i z dubbingiem (a parę dni później również z lektorem).
Poza tym pisałem ci coś nt. VPN-ów, ale widzę że poszło jak krew w piach. Masz swoją płaczliwą teoryjkę i żeby nawet żywym ogniem cię przypalać, to kurczowo będziesz jej się trzymał.

ocenił(a) serial na 7
Nabongodonozor

Masz na to dowód że już latały? A ty będziesz się trzymał myśli że te 3 oceny nie były wystawione bez oglądania z powodu zwykłego hejtu mimo że to oczywiste że tak właśnie było

Ksawery_Janowski

"Masz na to dowód że już latały?"
A ty masz dowód na to, że nie latały?

"A ty będziesz się trzymał myśli że te 3 oceny nie były wystawione bez oglądania z powodu zwykłego hejtu mimo że to oczywiste że tak właśnie było"
BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA xDˣᴰ Serio? Ten cały bóldupiasty wątek jest przez dosłownie TRZY oceny wystawione rzekomo przed premierą? Powiedz no, ty normalny k...a jesteś, że ślęczysz nad takimi pierdołami?

To teraz sprzedam ci wielką tajemnicę filmwebu, więc czytaj uważnie, bo nie będę powtarzał.
Jesteś świadom tego, że na fw technicznie nie da się wystawić oceny przed datą premiery ustawioną w profilu danego filmu/serialu (czyli w przypadku tego paździerza oceny można było wystawiać dopiero od godz. 00:00 25 czerwca; no chyba że fw nadal nie ogarnia stref czasowych i wszystkie timestampy są oznaczane przy użyciu strefy czasowej UTC, a nie czasu lokalnego obowiązującego obecnie w Polsce, czyli UTC+2/CEST, co i tak niewiele zmienia, bo tylko przesunęło możliwość oceny o dwie godziny wcześniej, czyli na 22:00 24 czerwca)?;>

ocenił(a) serial na 7
Nabongodonozor

Oceny były od rana 24 czerwca, więc spróbuj jeszcze raz.

ocenił(a) serial na 1
Ksawery_Janowski

Gowniany serial z czarna obsada …ale w końcu robią to co mogą …kradną. Laska jest super mądra itd ale co wybiera…..kradzieże zamiast pracy….