Przynajmniej taka plotke mozna znalezc na twitterze. Ma zostac dodane do dvd boxu z 9 sezonem.
Wątpię, by zostało nagrane alternatywne zakonczenie, a przynajmniej takie, które diametralnie zmieniłoby sens serialu. Na DVD wydadzą pewnie alternatywne zakończenia z dziećmi, bo to na pewno zostało nagrane.
Jeśli będzie to tak alternatywne zakończenie, jak to, które krąży na yt od kilku dni, to lepiej, żeby już nic nie dodawali.
[to z yt kończy się na rozmowie matki i Teda na stacji, nie ma motywu jej śmierci i nie ma historii z Robin].
Patrzac po informacjach z roznych serwisow w internecie oraz wsrod spolecznosci na twitterze, alternatywne zakonczenie wydaje sie coraz bardziej prawdopodobne. Nikt nie wspomina jednak jakie ma byc... Aczkolwiek ze swiata kina wiemy, ze alternatywne zakonczenia sa wlasnie diametralnie inne, stad mozna by sie spodziewac czegos na wzor tej fanowskiej przerobki ostatnich epizodow ktora mozna znalezc na yt
Osobiscie uwazam jednak, ze alt ending powinien zostac od poczatku nagrany, zmieniajac historie nie tylko Teda ale takze np Robin i Barneya. Uwazam, ze powinni byc razem, zamieszkac gdzies poza NY, Marshall i Lily powinni byc szczesliwi w Rzymie, natomiast Ted z Tracy w swoim ukochanym NY w domu o ktorym zawsze marzyl, z rozwinieta historia swoich dzieci a takze w koncowym epizodzie alternatywnego odcinka powinni pojawic sie rodzice Teda i jego siostra. Finalowy hollywoodzki happy-end wienczacy 9 sezonow genialnej zabawy.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w ogóle nie powinno być potrzeby kręcenia czy nawet wspominania o alternatywnym zakończeniu.
Ten serial zawsze był odskocznią od niesprawiedliwości codziennego świata, dawał nadzieję i mobilizował. Jednym momentem przekreślają magię tego wszystkiego sprowadzając nas, widzów na ziemię.
Cóż za okrutna bestia się tego dopuściła ? :)
http://www.change.org/petitions/cbs-rewrite-and-reshoot-the-himym-ending
Ted jako osoba niezlomna, idealista, marzyciel szukajacy drugiej polowki cala mlodosc wierzac w te jedyna, najwazniejsze lata swojego zycia spedza z przyjaciolka, ktora jest jego przeciwnoscia. Mega smutne
Mógłbyś to rozwinąć, bo nie rozumiem do końca...Chodzi o Robin, ale co to ma wspólnego z zakończeniem? O tym jest raczej cąły serial, a Ted w końcu poznaje tę jedyną, w dosyć przyzwoitym wieku:) A co alternatywnych zakończeń: czy to ma sens robić diametralnie różne (dla mnie w ogóle, zwłaszcza że uwielbiam TO zakończenie!). Wydaje mi się, że taki pomysł (Ted i Robin jednak razem ale po wieeeelu latach, a matka dzieci umrze - nie mogli ich po prostu rozdzielić, bo oni się naprawdę kochali mocno!) twórcy mieli od samego początku. Dowód - Ameryki zapewne nie odkryję, ale aktorzy grający dzieci przez 9 lat zmieliby wygląd, jak każdy a co dopiero nastolatki. Wszystkie sceny z dziećmi nakręcono za jednym razem w 2005 roku. Również te najważniejszą, gdy mówią, że mama nie żyje od 6 lat a ojciec ewidentnie zakochany jest w ciotce Robin.
Mysle, że kolega gawlacki ma rację. Twórcy wielokrotnie mówili,że było kilka różnych zakończen z dziećmi,ale one zbytnio się nie rózniły. Jeśli naprawdę nigdy nie zamierzali tego o czym jest mowa na forach, wątpię, żeby nagle dograli to zakończenie czy coś. Może też się po prostu rozchodzić o extended version, lub chcą zrobić zamieszanie w mediach. A alternatywne zakończenia mogą się nie różnić, plus nawet jeśli się różnią to może byc to zakończenia które jeszcze bardziej się hejterom tego zakończenia nie spodoba.
Żeby powiedzmy nakręcono całkiem odwrotne zakończenie to musieliby praktycznie nagrywać cały odcinek od nowa. Bez sensu. Tam tylko pokażą różne reakcje dzieci i tylko w formie ciekawostki.
Ewentualnie tym zakończeniem będzie to zrobione na YT, ponieważ podobno te filmiki rbione przez fanów zaczynają powoli znikac sieci.
Szczerze powiedziawszy to na miejscu twórców jakbym miał skroić właśnie takie jakieś zakończenie na życzenie tych wszystkich zawiedzonych - to byłoby to przyznanie się do błędu. Ja bym chciał tylko zobaczyć te różne reakcje dzieci, czyli co tam jeszcze się kotłowało w głowach twórców.
Rzadko się zdarza, żeby twórcy naprawdę wzięli pod uwagę opinie widzów, kiedy serial się kończy i de facto nie mają już okazji do zarobienia na widzach.
alternatywne zakończenie jest potwierdzone:)
http://time.com/50456/how-i-met-your-mother-happy-ending/
Dokładnie, jaki to jest sens, że teraz coś tam nagrają i dadzą na DVD... Ten finał, który był jest finałem oficjalnym i nic tego nie zmieni. Pewnie robią to specjalnie. Zobaczyli ile osób jest niezadowolonych, więc puścii info, że na DVD będzie inne zakończenie. Do końca chcą zarobić kasę, z jednej strony to rozumiem ale z drugiej jest to dla mnie niesmaczne.
Ja tego DVD nie mam zamiaru kupić więc mam nadzieję, że ta alternatywne zakończenie wypłynie do sieci a jesli nie, to że ktos tu opowie co w nim było :)
Zdaje się, że dopiero jesienią tego roku. Tak przynajmniej wynika z tego artykułu http://www.huffingtonpost.com/2014/04/05/how-i-met-your-mother-alternate-ending_ n_5096555.html
Napisali tam też, ze bardzo długo zastanawiali się nad tym, które zakończenie wybrać, bo chociaż sceny z dziećmi nagrali kilka lat temu to dzięki montażowi mogli z tego zrobic wszystko. Wybrali takie zakończenie a to drugie miało być zupełnie inne. Że też akurat tak wybrali :/
Trochę to dziwne, że dopiero jesienią wydzadzą to DVD. Coś mi się wydaje, że jako scenarzyści muszą jednak dbać o dobre imię wśród fanów bo w przeciwnym wypadku mogą mieć kłopoty z zatrudnieniem, i chyba będą teraz pracować nad stworzeniem innego zakończenia. Wątpię, zeby już było gotowe.
Mała poprawka - poczytałam trochę komentarzy na amerykańskich stronach i okazało się, że tysiące fanów zapowiedziało (na tweeterze itd.) że nigdy w życiu nie kupią DVD z 9 sezonem. Jeden ze scenarzystów napisał wtedy na swoim tweeterze, że ma nadzieję, że wszyscy zawiedzeni fani nadal traktują go jak przyjaciela i że nie rozstaną sie w złości i że na DVD będzie inne zakończenie. Czyli już wiadomo o co chodzi. Trafili na dywanik u producenta i teraz muszą zrobić wszystko, żeby jednak ludzie kupili te płyty. Moim zdaniem nie ma jeszcze żadnego alternatywnego zakończenia, raczej się wystraszyli i będą kręcić od nowa dla ludzi, którzy uwierzyli w cała historię o tym, że żółta parasolka i przeznaczenie ma jakieś znaczenie, a nie że po trupach do celu byleby Ted był z Robin.
Mysle ze to tez zabieg celowy pod How I Met Your Dad, gdyz Producenci a zwlaszcza wytwornia liczy na glowny target serialu - dotychczasowych odbiorcow HIMYD. Jesli fani sa tak zawiedzieni to moga zbojkotowac nowy serial, stad musza udobruchac publike przed startem Pilotu.
Racja, tak też może być. Może chodzi o jedno i drugie. Tak czy inaczej widać, że zaczęli się tłumaczyć, więc na pewno chodzi o dużą kasę, w końcu rzadko się zdarza, żeby scenarzyści przepraszali fanów za złe zakończenie na tweeterze itd. Pewnie wchodzą w grę grube miliony, które już zostały w coś zainwestowane i teraz muszą się zwrócić.
Ja gdybym był takim scenarzystą i reżyserem, w tym momencie na takich "fanów" wylałbym szambo. Ludzie z powodu serialu robić tyle hejtu, petycje, obrzucanie błotem, jakiś dziecinny szantaż. Tacy ludzie to nie fani. Coraz więcej osób zaczyna rozumieć finał, ale oczywiście grubaski z Ameryki pewnie muszą mieć super "happy end", że żyli długo i szczęśliwe jedząc codziennie w Burger King. Sorki, za moją lawinę złości. Ale to przechodzi już ludzkie pojęcie. W dodatku i tak naDVD byłyby alteratywne końcówki itp, ale nie lepiej jest zmieszać zbłotem scenarzystów, a i równiez aktorów, którym ten finał się podobał.
Tacy fani to żadni fani.