http://www.huffingtonpost.com/2013/08/19/how-i-met-your-mother-spinoff_n_3779976 .html
Lepiej niech się zajmą doprowadzeniem tego ostatniego sezonu do końca bo póki co tracą widownie, odcinki ogląda średnio 7 mln widzów co jest śmieszną liczbą w porównaniu do innych seriali i z każdym odcinkiem tych widzów ubywa o jakieś 200 tyś. Spin-offu im się zachciało... Spin-offy to najgorsza rzecz jaką można zrobić. Przyjaciele mieli spin-off - Joey i wypadł jako tako, ale zrobili raptem 1,5 sezonu i średnia widownia to było jakieś 4-5 mln podczas kiedy Przyjaciele mieli 4x taką. A reszta spin-offów Scrubs, Różowych lata 70 zakończyła się totalną klapą. Poza tym wystarczy już chyba tych opowiadań. Ile można opowiadać dzieciom historii na temat poznania, najpierw Ted je katował i nadal katuje a potem zrobią to z perspektywy matki i ona będzie je katować opowiadaniem jak poznała ojca, bez sensu... Nie wiem w której rodzinie tak szczegółowo sobie opowiadają takie rzeczy, siedząc na kanapie. Dzieci będą chciały to zapytają same a Ted trzyma je tam na siłę bo nie raz były wtrącenia dzieci typu "czy mogą już iść, czy długo jeszcze" itd a teraz matka zacznie od nowa to samo... Widać że zależy im tylko na kasie, 9 sezon to dno i nie powinno go nawet być a jak już to krótszy o połowę czyli góra 12-13 odcinków a nie mulenie przez 23 odcinki o weekendzie weselnym...
Co prawda to prawda, sezon 9 słabiutki. Chciałbym za to zobaczyć spinoff o Barneyu :D
jeszcze czasem w spin offach ukazują losy postaci drugoplanowych i tym razem są one pierwszoplanowymi ale w HIMYM to by było bez sensu bo kogo by pokazali? Ranjita? barmana Douga? kelnerki Wendy? a z Barney'em też klapa bo jest z Robin więc robiąc spin off o nim musieliby zrobić też i o niej a są żałosną parą, w 4 sezonie kiedy Barney się za nią uganiał i w 5 kiedy byli ze sobą kibicowałem tej parze a teraz szlak mnie trafia jak ich widzę... z Joey'em z Przyjaciół mieli o tyle lepiej że on nie miał nikogo jako jedyny z paczki (a szkoda bo pasowali do siebie z Phoebe) i wymyślili że wyjedzie do innego miasta i zajmie się karierą a z Barney'em to nie przejdzie. Jeżeli zrobią spin off z perspektywy matki to skończy się on na pilocie, nikt nie będzie tego oglądał, ewentualnie zrobią kilka odcinków więcej i będzie kolejna klapa, spin offy seriali to kompletna pomyłka, nie wiem kto to zapoczątkował i czemu ciągle je robią.