PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=221833}

Jak poznałem waszą matkę

How I Met Your Mother
2005 - 2014
8,0 209 tys. ocen
8,0 10 1 209230
7,2 24 krytyków
Jak poznałem waszą matkę
powrót do forum serialu Jak poznałem waszą matkę

Kim z zawodu jest Barney?

użytkownik usunięty

Dopiero zaczełam oglądać HIMYM, ale nie załapałam, przeoczyłam, albo nie zostało powiedziane, z czego się utrzymuje, bądź kim jest z zawodu Barney? Ciekawi mnie to :)) Wie ktoś może?

ocenił(a) serial na 7

Nie zostało to nigdy powiedziane. Czasem do tego wracają ale nigdy nie pada jednoznaczna odpowiedz.

użytkownik usunięty
method_2

Dziękuję Ci za odpowiedź :))

ocenił(a) serial na 7

pfff please ..:P

użytkownik usunięty
Don_Jaras

no co. jestem dopiero na 10 odcinku, więc proszę być wyrozumiałym ;p

ocenił(a) serial na 6

Don Jaras zacytował odpowiedź jakiej udziela Barney za każdym razem, kiedy ktoś się go pyta, jaką właściwie ma pracę;)
Pracuje w jakiejś wielkiej korporacji na wysokim stanowisku, ale co tam robi - nie wiadomo, to taki przewijający się przez cały serial żart.

użytkownik usunięty
selfishcat

aaaa. w ogóle nie zrozumialam tego żartu. dzięki za wyjaśnienie! :))

ocenił(a) serial na 7

mój bład..ale co to za żart który sie tlumaczy..a ja sie dziwie czemu kazdy odcinek musi miec zamknieta historie ;/ mogli by go tez pozniej nazywac Swarley od czasu do czasu :P

użytkownik usunięty
Don_Jaras

ha! jestem po pierwszym sezonie i teraz już wszystko kumam... było słynne: ,,pfff please..." :D przyzwyczaiłam się do zamkniętych historii już, taki urok sitcomów ;))

ocenił(a) serial na 9

Z zawodu jest gejem ;p

ocenił(a) serial na 7
PePe800g

fak ju

ocenił(a) serial na 10

pracuje w banku Goliath :)

maciejros

Potwierdzam, pracuje w banku, widzialam dzis odcinek w ktorym to mowil, ale nie wiem co on dokladnie w tym banku robi ;)

ocenił(a) serial na 10
dragonjedark

Tak pracuje w banku ale co on tam robi to chyba tylko on wie ;)

kokosek19

no w kazdym razie kasy ma duzo :)

ocenił(a) serial na 10

Pracuje w banku #SPOJLER/SPOILER JEŻELI OGLĄDASZ JESZCZE 10 ODCINEK :d#
ale w odcinku gdzie oglądają taśmę/kasetę z jego "młodości" to śpiewał i grał na fortepianie. :D

użytkownik usunięty
mateusz_bobkowski

widziałam ten odcinek... mocny był. Barney hippis z uczuciami. szok stulecia ;p

ocenił(a) serial na 10

Ta :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 4

nie czytaj tych postów ... wyraźnie jest powiedziane że pracuje jako członek zarządu w banku Golajad (zapis fonetyczny) w którym odcinku wygadał się że skończył MIT ( odcinek night train )

użytkownik usunięty
SzymonekJR

dzięki ;))

ocenił(a) serial na 9
SzymonekJR

Zdaje się, że firma w której pracuje to jakiś rodzaj holdingu: w jednym z odcinków ostatniego sezonu mówi o tym, że kiedyś finansowali działalność koreańskiego laboratorium (krzywdzącego ludzi?), ale potem je sprzedali.
Zresztą można sięgnąć do Wikipedii: produkuje piłki do tenisa. Poza piłkami wycinają lasy, wydobywają ropę, produkują broń, mają oddziały do wynajęcia oraz farmy tytoniu.

ocenił(a) serial na 9
matips

W 7x23 Marshal mówi (co prawda pod wpływem alkoholu):
He is the manager of the Paramus Waldorf. You come to Paramus, we will hook you up!

użytkownik usunięty

Who knows?? ;D
Podziwia swoje demotywatory na ścianach - nawet nie wiem, jak to się po angielsku nazywa :P

użytkownik usunięty

i obserwuje współpracowników przez lornetkę ;p to się nazywa wymagająca praca!

ocenił(a) serial na 10

Wymyśliłem dzisiaj teorię i myślę że jest bliska prawdy.
Po rozstaniu z Shannon w 1998 Barney zmienił styl życia: zaczął ubierać się w garnitury, wtedy też najprawdopodobniej zatrudnił się w banku Goliath. Wiadomo że od razu nie był dyrektorem, lecz wydaje mi się że mógłby być tłumaczem. W paru odcinkach mówi po chińsku czy ukraińsku to znaczy że łatwo przyswajał języki. Po paru latach został nie dyrektorem całej spółki, ale moim zdaniem kimś w rodzaju człowieka który załatwia rożne kontakty, pomaga otwierać nowe filie. Tłumaczę to tym że często podróżuje, dobrze zarabia i zna wiele języków

użytkownik usunięty
snuff_gawith96

brawo! całkiem niezłe. wspólnie rekonstruujemy przeszłość Barneya. dodałabym jeszcze, że po tym rozstaniu, zanim zatrudnił się w banku, musiał skończyć studia - jak pisał wyżej @Szymonek - skończył MIT, może w ramach praktyk zatrudnił się w Goliath, albo po studiach znalazł tam zatrudnienie ;))

snuff_gawith96

Nie zatrudnił się w banku Goliath :) kiedy Barney zaczął przed przyjaciółmi "reklamować" bank goliath wspomniał "nasza firma dokonała na nim wrogiego przejęcia" tak więc Barney zatrudnił się w firmie która przejęła po pewnym czasie bank , ale nikt nie wspomniał na razie co to za firma

ocenił(a) serial na 8

Ja oglądam już jakiś czas ten serial tylko nie chronologicznie i wiem tyle, że Barney tylko dużo mówi. Jak to ma dużo pieniędzy, jak chce ''zerwać'' z panną to oświadcza, że ma wyjazd biznesowy itd. Nie dam sobie ręki uciąć, że na pewno jest na wysokim stanowisku w banku bo równie dobrze może być niezłym kombinatorem i jeszcze na końcu wszystkich zaskoczyć.

użytkownik usunięty

Nie zostało powiedziane na 100%, ale wszystko wskazuje na to, iż obsługuje zagranicznych klientów banku Goliat.