Dopiero zaczełam oglądać HIMYM, ale nie załapałam, przeoczyłam, albo nie zostało powiedziane, z czego się utrzymuje, bądź kim jest z zawodu Barney? Ciekawi mnie to :)) Wie ktoś może?
Nie zostało to nigdy powiedziane. Czasem do tego wracają ale nigdy nie pada jednoznaczna odpowiedz.
Don Jaras zacytował odpowiedź jakiej udziela Barney za każdym razem, kiedy ktoś się go pyta, jaką właściwie ma pracę;)
Pracuje w jakiejś wielkiej korporacji na wysokim stanowisku, ale co tam robi - nie wiadomo, to taki przewijający się przez cały serial żart.
mój bład..ale co to za żart który sie tlumaczy..a ja sie dziwie czemu kazdy odcinek musi miec zamknieta historie ;/ mogli by go tez pozniej nazywac Swarley od czasu do czasu :P
ha! jestem po pierwszym sezonie i teraz już wszystko kumam... było słynne: ,,pfff please..." :D przyzwyczaiłam się do zamkniętych historii już, taki urok sitcomów ;))
Potwierdzam, pracuje w banku, widzialam dzis odcinek w ktorym to mowil, ale nie wiem co on dokladnie w tym banku robi ;)
Pracuje w banku #SPOJLER/SPOILER JEŻELI OGLĄDASZ JESZCZE 10 ODCINEK :d#
ale w odcinku gdzie oglądają taśmę/kasetę z jego "młodości" to śpiewał i grał na fortepianie. :D
nie czytaj tych postów ... wyraźnie jest powiedziane że pracuje jako członek zarządu w banku Golajad (zapis fonetyczny) w którym odcinku wygadał się że skończył MIT ( odcinek night train )
Zdaje się, że firma w której pracuje to jakiś rodzaj holdingu: w jednym z odcinków ostatniego sezonu mówi o tym, że kiedyś finansowali działalność koreańskiego laboratorium (krzywdzącego ludzi?), ale potem je sprzedali.
Zresztą można sięgnąć do Wikipedii: produkuje piłki do tenisa. Poza piłkami wycinają lasy, wydobywają ropę, produkują broń, mają oddziały do wynajęcia oraz farmy tytoniu.
W 7x23 Marshal mówi (co prawda pod wpływem alkoholu):
He is the manager of the Paramus Waldorf. You come to Paramus, we will hook you up!
Who knows?? ;D
Podziwia swoje demotywatory na ścianach - nawet nie wiem, jak to się po angielsku nazywa :P
Wymyśliłem dzisiaj teorię i myślę że jest bliska prawdy.
Po rozstaniu z Shannon w 1998 Barney zmienił styl życia: zaczął ubierać się w garnitury, wtedy też najprawdopodobniej zatrudnił się w banku Goliath. Wiadomo że od razu nie był dyrektorem, lecz wydaje mi się że mógłby być tłumaczem. W paru odcinkach mówi po chińsku czy ukraińsku to znaczy że łatwo przyswajał języki. Po paru latach został nie dyrektorem całej spółki, ale moim zdaniem kimś w rodzaju człowieka który załatwia rożne kontakty, pomaga otwierać nowe filie. Tłumaczę to tym że często podróżuje, dobrze zarabia i zna wiele języków
brawo! całkiem niezłe. wspólnie rekonstruujemy przeszłość Barneya. dodałabym jeszcze, że po tym rozstaniu, zanim zatrudnił się w banku, musiał skończyć studia - jak pisał wyżej @Szymonek - skończył MIT, może w ramach praktyk zatrudnił się w Goliath, albo po studiach znalazł tam zatrudnienie ;))
Nie zatrudnił się w banku Goliath :) kiedy Barney zaczął przed przyjaciółmi "reklamować" bank goliath wspomniał "nasza firma dokonała na nim wrogiego przejęcia" tak więc Barney zatrudnił się w firmie która przejęła po pewnym czasie bank , ale nikt nie wspomniał na razie co to za firma
Ja oglądam już jakiś czas ten serial tylko nie chronologicznie i wiem tyle, że Barney tylko dużo mówi. Jak to ma dużo pieniędzy, jak chce ''zerwać'' z panną to oświadcza, że ma wyjazd biznesowy itd. Nie dam sobie ręki uciąć, że na pewno jest na wysokim stanowisku w banku bo równie dobrze może być niezłym kombinatorem i jeszcze na końcu wszystkich zaskoczyć.