Czy dalej będzie tak samo nudno? Głównie chodzi, czy przez kolejne 8 sezonów naprawdę
będzie tak jak w opisie "opowiadający o (nie)szczęśliwych próbach "zdobycia" odpowiedniej
narzeczonej przez Ted'a"
Jeśli tak to chyba podziękuję, nie zamierzam tu dyskutować z żadnymi fanami i antyfanami
na temat tego czy serial jest super czy nie, interesuje mnie tylko czy fabuła ulegnie jakimś
zmianom, akcja się rozkręci...
Ted poznaje kilka kobitek, ale to w zasadzie tyle. Ja stanąłem na 5 sezonie 17 odc i szczerze mówiąć nie chcę mi się już dalej oglądać. Pokazują tam tylko przygody tej całej grupy przyjaciół no i raz czy dwa razy na jeden sezon, pod koniec odcinka pada kwestia typu "dzieci, tak właśnie poznałem waszą matkę", ale nie pokażą jej tylko ciągną to jak modę na sukces. Mogli by wkońcu na czymś stanąć i toczyć serial dalej z ową żoną Teda, byłoby wg. mnie znacznie ciekawiej.
pierwszy sezon mnie nudził, ale już drugi był ciekawszy. A potem się wkręciłam ;p i teraz muszę się dowiedzieć kto to ta żona będzie ;p (skończyłam 4 sezon dopiero)
Ja mogę napisać tylko tyle, że ten serial jest moim ulubionym i od samego początku uważałam go za idealnie wpasowujący się w moje poczucie humoru :) Już jest 7 sezon i mam wrażenie, że nigdy mi się nie znudzi :P Był czas, że oglądałam z myślą, żeby już się dowiedzieć kim jest ta wspaniała wybranka Teda, ale odkąd to sobie odpuściłam, serial jeszcze bardziej mi się podoba :P Mnie nie nudzi !
Ja Ci kolego odpowiem - odpuść sobie. Jeśli postać Barneya Cię jeszcze nie przekonała, to nie masz co liczyć na wybuchy śmiechu ani na poziom chociażby (znacznie za wysokiej) oceny filmwebu.
Akcja się nie rozkręci, bo nie jest to serial fabularny, tylko sitcom, bazujący na starych jak świat gagach, wzbogacanych gdzieniegdzie żartem językowym bądź samym Barneyem. Ten marketingowy wątek przewodni serialu, czyli tytułowa historia o poznaniu matki, jest tylko przykrywką do kolejnego, przeciętnego, pełnego gagowego humoru sitcomu.
Jeśli trafia do CIebie Family Guy, South Park, Californication czy House, to ta pozycja (oprócz sporadycznego Barney'a), nie trafi w żaden czuły punkt.
@Up - oczywiście że ogląda z napisami lub po angielsku.
precz z lektorem :]
serial wydaje mi się podobny do "the big bang theory", który kiedyś mi się podobał, a teraz całkowicie nie trafia w mój gust więc raczej nie będę oglądał. Dzięki za info.
Trafia do mnie family guy, south park , californication i house ( właściwie to oprócz HIMYM nie oglądam nic innego + do tego 2 anime :D) HIMYM to bardzo dobry podrasowany sitcom , jestem w 7 sezonie i mnie się bardzo podobac serial :P
Ja widziałam wszystkie odcinki i teraz czekam na najnowszy odcinek 7 sezonu. Ogóle to mój ulubiony serial Ten i The Big Bang Theory. Taka sama sytuacja. Wszystkie odcinki widziałam i są świetne. 5 sezon teraz. ;D Ale wiesz... How I Met Your Mother i to na dodatek 1 sezon to był 2005 rok więc troszkę inne poczucie humoru... potem się rozkręca. Wiesz... ;P W kolejnych odcinkach występuje wiele gwiazd m.in. Britney Spears, Enrique Iglesias, Nicole Sherzinger i wiele innych. Także gorąco polecam!!
Aa.!! No i oczywiście NAPISY lub ORYGINAŁ.!!!!! Absolutnie żadnego lektora! Zaczęłam ten serial oglądać na Comedy Central właśnie z lektorem (bo tam wszystko jet z lektorem ;\ ). Zobaczyałm pierwszy odcinek i zrezygnowałam z tv. Oglądam to WYŁĄCZNIE w internecie z napisami. A tak wgl to Comedy central zaczęło emitować The Big Bang Theory po obejrzeniu przeze mnie wszystkich odcinków w internecie z napisami wiec w tv tez nie oglądam bo to tragedia!!
cóż kompletnie nie interesuję się życiem ęgwiazd", więc odpada, (who the fu.k is Nicole S?) może sobie oglądnę jak będę przymierał nudami ^^
"who the fu.k is Nicole S?"
Podpowiem ci, że na pewno wiele razy waliłeś sobie konia przy jej zdjęciach/video.
Aha, czyli człowiek nie ma już prawa nie znać jakiejś "gwiazdki"? Skąd ta pewność?
Nicole S. to główna wokalistka z Pussycat Dolls z czrnymi włosami. Możliwe, że zespołu też nie koajrzysz ale usłyszysz jedną piosenkę to od razu skojarzysz. One już dość długo grają więc dziwię się, że nie wiesz kto to. I człowieku! Przestań się do wszystkich rzucać! Praktycznie w każdej wypowiedzi jesteś arogancki... jakiś ... no nie wiem. ;|
Co jest aroganckiego w stwierdzeniu, że nie interesuję się aktualnym zespołami, nie lubię tego typu muzyki, nie mogę już mieć własnego zdania bo to arogancja? Gustuję w muzyce z lat 30-80, w radiu słyszałem PSD, ale nie wiem jak wyglądają, nie oglądałem teledysków.
No tak, mieć inne zdanie to "rzucać się". Chyba że nie pisałaś do mnie.
Nie planowałem rozmawiać tu o jakichś gwiazdkach, ale uwierz mi, że istnieją ludzie którzy żyją bez gazet typu fakt, nie słuchają radia i nie oglądają telewizji i mają kompletnie wyje*ane na to kto jest kim w świecie szołbiznesu.
http://www.youtube.com/watch?v=JX-1q_Lpzp8&ob=av2e
To ta czarna bestia właśnie;) Skoro lubisz lata od 30 do 80tych to pewnie już oglądałeś "Różowe lata...". A jeśli jakimś cudem nie to polecam.
Fajna :D
Do różowych lat się przymierzam, ale może po sesji, bo znowu się wciągnę i nic nie nauczę
Rozumiem doskonale... Z drugiej jednak strony kogo ty próbujesz oszukać... Od lat wiadome jest, że studenci się uczą na ostatnią chwilę :D
Ja też nie interesuję się `gwiazdami`. Radia nie słucham, gazet nie czytam i telewizji też jakoś nie oglądam (może z godzinę tygodniowo). -,-
Uuuu, widać że cięta su.ka z Ciebie. Ktoś się otrze o Ciebie kurtką i już chcesz oczy wydłubywać. Zachowuj się, przecież Ci krzywdy nie zrobiłam, nie obraziłam. Czemu więc pyskujesz jak gimnazjalistka?
Nie klnij. Wiem, że nic mi nie zrobiłam, po prostu denerwuje mnie jeśli ktoś opisuje mi na komentarze zwrócone do całkiem innej osoby. -,- To wszystko ;]
Od tego są wiadomości prywatne. Forum publiczne jest do wypowiadania się ogółu. Jeśli nie potrafisz tego znieść to nie powinnaś mieć tu konta.
Jeszcze jedna sprawa. Lam_noob nie zadał pytania "a czy wy oglądacie telewizję?" więc w sumie Twoja wypowiedź była skierowana do nikogo. Prawdopodobnie po prostu napisałaś to po to, by użytkownik Lam_noob Cię skomplementował jaka to dojrzała jesteś, że nie interesuje Cię to co się dzieję w show businessie. Stąd tez mój komentarz. To perfidnie się rzuca w oczy i nie jest oznaką dojrzałosci:P Tyle z mojej strony, powodzenia w szlifowaniu złośliwości.
Dlaczego zmieniasz temat? Czy w którejkolwiek mojej wypowiedzi poruszyłam sprawę mojej dojrzałości? Skąd w ogóle to wzięłaś? Nikt nie mówił, że jestem dojrzała i ja również się za tak nie uważam więc nie wiem o co Ci chodzi. A co do tych wiadomości prywatnych. Napisałam na forum żeby podzielić się moją opinią publicznie a nie prywatnie, a odpowiedziałam na komentarz Lam_noob`a (próbuję to jakoś spolszczyć) więc nie oczekiwałam odpowiedzi od kogoś innego. Ale dobra. Skończmy z tym bo takie rozmowy nie mają sensu moim zdaniem skoro nawet się nie znamy -,-.
"Ja też nie interesuję się `gwiazdami`. Radia nie słucham, gazet nie czytam i telewizji też jakoś nie oglądam (może z godzinę tygodniowo). -,- "
"Napisałam na forum żeby podzielić się moją opinią publicznie a nie prywatnie"
To nie jest opinia. To styl życia. Z czymś takim możesz się wypowiadać na facebooku, albo swoim blogu na interii. Buźki.
Widzę, że nie zamierzasz tego na razie kończyć i czepiasz się szczegółów jak rzep psiego ogona i nie odpuszczasz. -,- I mówiąc `opinia` nie chodziło mi o to co napisałam (o tym, że nie interesuje się gwiazdami czyli jak to nazwałaś styl życia) tylko miałam na myśli mój pierwszy komentarz dotyczący tego serialu. Daj już sobie spokój co? Ile można? To konwersacja już zaczyna mi się nudzić, a odpisuje jedynie z grzeczności, bo nie chcę zostawić twojego komentarza bez mojej odpowiedzi.
Po prostu ci głupio, dlatego odpisujesz. Chcesz się wybielić. Dyskusja nie ma dalszego sensu. Buziaczki:***
Nie rozumiem czegoś chyba. Z jakiego powodu miało by mi być głupio? Ty chyba nie wiesz co piszesz, a wypisujesz bzdury tylko po to by coś napisać. To trochę smutne bo w sumie nie skomentowałaś mojej wypowiedzi poza częścią gdzie piszę o tym, że odpisuje Ci z grzeczności. Tak więc uznaję to jako przyznanie mi racji.
LUDZIE TO JEST KOMEDIA:)
To nie chodzi o to żeby nas zaciekawiło wspaniałą fabułą miłosnym poznaniem kobiety tylko chodzi o to żeby nas rozśmieszyć.
W takim razie to zdecydowanie nie jest serial dla Ciebie. :) Mnie bawi niesamowicie, idealnie trafia w moje poczucie humoru (tak samo, jak wspominane wyżej "Big Bang Theory"), ale nie każdemu muszą się podobać takie pierdoły. ;) Taki odstresowywaczo-rozluźniacz, dosyć specyficzny. :)
Więc musisz znaleźć jakiś inny serial. Ja go oglądam już jakiś czas (teraz kończę 4 sezon), bo mnie niesamowicie bawi i poprawia humor, ale oczywiście każdy ma inny gust. Jeśli jednak zdecydujesz się go oglądać, to nie zwracaj uwagi na fabułę, bo w tym serialu nie jest ona najważniejsza. :)
Ale podobanie się fabuły jest subiektywne. Skąd będziesz wiedział, czy Ci się podoba jak jej nie poznasz?
Podsumowując
To nie jest serial dla Ciebie skoro żadna postać czy też akcja Cię nie rozśmieszyły. Tak jak ktoś już wspomniał `musisz znaleźć inny serial`. Tyle w temacie. Powodzenia w szukaniu :)
ja oglądałem już 8 odcinków 1 sezonu i uważam że ten serial jest moim ulubionym.musze obejrzeć wszystkie odcinki!