PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=221833}

Jak poznałem waszą matkę

How I Met Your Mother
2005 - 2014
8,0 209 tys. ocen
8,0 10 1 208913
7,2 24 krytyków
Jak poznałem waszą matkę
powrót do forum serialu Jak poznałem waszą matkę

Ja tak trochę ni z gruchy ni z pietruchy ,ale tak mi przyszło do głowy : był odcinek o starym samochodzie Marshalla i historiach z nim związanych. Jedną z nich była pierwsza jazda Barneya, który spanikował przy prędkości 3km/h :) Dlatego zawsze jeździ taksówkami. Tymczasem jakiś czas potem, kiedy był odcinek o szukaniu sobowtórów , Barney przebrał się za taksówkarza. Taksówkarza w Nowym Jorku, gdzie wszyscy na wszystkich trąbią i trzeba mieć żelazne nerwy żeby w takich warunkach prowadzić auto. I teraz moje pytanie : nigdzie po drodze nie zostało powiedziane,że Barney zrobił prawo jazdy,nie ? Znaczy taka przemiana co do kierowania auta wymagałaby jakiegoś komentarza,prawda ? A wydaje mi się,że nic takiego nie było...

kubis8888

Masz rację, to chyba wpadka scenarzystów ;)

Martusia_18

zapewne wpadka, mimo iż nie zwróciłam na to uwagi. ;)
mimo wszystko prowadzenie samochodu Marshalla przez Barneya jest ..legandarne :D

kubis8888

To nic sensacyjnego, w HIMYM tak samo jak w przyjaciołach z każdym sezonem twórcy zapominali o niektórych aspektach i stąd wychodził pomyłki.

Barney w drugim sezonie nie umie prowadzić, ale później tak jak wspomniałeś udawał taksówkarza w piątym sezonie, a w szóstym opowiada Tedowi, jak kilka lat temu odwoził jego matkę na lotnisko.

To nie jedyny taki przypadek. Robin twierdzi w jednym z pierwszych odcinków serialu, że lubi być samodzielna i nigdy nawet nie uprawiała sportów drużynowych (tylko tenis w szkole średniej), z kolei jeszcze w tym samym sezonie mowa jest o tym, że za młodu była w drużynie hokejowej, a w kolejnych sezonach pokazane są tego retrospekcje.

Udało mi się wyłapać jeszcze taką sytuację z Marshallem. Otóż w trzecim odcinku serialu twierdzi on, że nigdy się nie bił (przezabawny fragment, który utkwił mi w pamięci), a później powtórzone jest to jeszcze na koniec sezonu. Tymczasem bodajże w piątej serii dowiadujemy się, że Marshall ładnie "bawił się z braćmi" i potrafi się lać. ;)

Juby_

a ja zawsze zastanawiam się, co stało się z przyjaciółkami Robin, z którymi przyszła w Pilocie do baru? nie było już potem o nich mowy.

hubert_wentland

Jaki ma o związek? To były statystki nie związane fabułą, więc później ich nie pokazywali. Pamiętaj, że to Ted opowiada historie, więc pomija rzeczy mniej ważne.

Juby_

Rzeczywiście, nie pomyślałem o tym, ze ted może pomijać nieistotne rzeczy. W innym wypadku byłbym nadal oburzony tym, jak robin potraktowała przyjaciółki :d

Juby_

Hmm akurat można to po trochu wytłumaczyć.
Barney mógł nauczyć sie jeździć (ba mógł mieć na to dobre kilka lat), bo nie umiał jeździć w retrospektywie z bliżej nieokreślonego czasu.
Co do Robin to ona została zmuszona przez ojca do gry w hokey, wiec jakoś można to tłumaczyć tym, że nie uprawiała z własnej woli, ale tutaj też można dodać, że grała w hokey na trawie w liceum czy jakoś tak (odcinek na balu maturalnym).

Wpadki zdarzają sie i bedą zdarzać jak w wiekszości seriali cieszących sie taką długością.