Jak poznałem waszą matkę

How I Met Your Mother
2005 - 2014
8,0 212 tys. ocen
8,0 10 1 211636
7,2 18 krytyków
Jak poznałem waszą matkę
powrót do forum serialu Jak poznałem waszą matkę

Sezon1,2,3,4,5,6 > 7

ocenił(a) serial na 10

Po obejżeniu połowy sezonu 7 stwierdzam iż ten serial (który do tej pory był moim
ulubionym) zszedł na psy. Ten sezon jest porostu kiepski. Jedyną postacią która go ratuje
jest Marshall. Czasem zdaży się moment przebłysku w wykonaniu Barneya. Robin straciła
swój blask (poza odcinkiem w którym Barney dowiaduje się że jest w 1/4 kanadyjczykiem),
tak samo zresztą Ted który i tak paradoksalnie zawsze był najsłabszym ogniwem tej
opowieści (prawie zawsze). Lily jest w miare błyskotliwa ale na ekranie pojawia się chyba
najrzadziej. W końcu motyw z Kevinem. Kiepski, źle wykorzystują wielki talent komediowy
Kala Penna. Jednym zdaniem ten serial zmienił się z komediowego w obyczajowy (żeby nie
powiedzieć telenowele). Sezony od pierwszego do szóstego były na najwyższym (jak dla
mnie10/10) poziomie. Pod koniec szóstego zaczęło się coś psuć i zmieniać, no a sezon
numer siedem to już poprostu nie to samo...(dałbym słabe ledwo 6/10...tylko ze względu na
sympatie jaką dażę ten sitcom) Szkoda.

ocenił(a) serial na 10
wsrh666

powiem wiecej...juz od piatego bylo gorzej ;/ ledwo kiedy sie usmiechne podczas ogladania....no coz, nothing lasts foreva ;<

wsrh666

Ja tam nie oglądam serialu na bieżąco, tylko zawsze w maju ściągam pełny sezon i cisnę z nim przez kilka dni. Tak więc siódmego jeszcze nic nie widziałem, ale muszę przyznać, że szósty sezon był zajebisty (dużo lepszy od przeciętnego piątego i z tego co pamiętam jest chyba w ogóle najlepszy).

Teraz po 3 latach od poznania tego serialu robię powtórkę wszystkich odcinków i muszę przyznać, że pierwsza seria była dość przeciętna i mało śmieszna (tak samo jak w "Przyjaciołach" gdzie serial o pierwszym przeciętnym sezonie i drugim, trochę lepszym rozkręcił się niesamowicie w 3-10). Trudno mi uwierzyć, że siódma jest słabsza, ale chyba ściągnę sobie jeszcze w tym miesiącu obecnie dostępne odcinki to zweryfikuje.

ocenił(a) serial na 9
Juby_

Mi się nadal podoba, ostatnie sezony uważam zresztą za lepsze od czwartego (który był najsłabszy z całej serii). Ale fakt faktem, że serial z komediowego zaczyna się coraz bardziej zmieniać w obyczajowy. Wolałbym jednak powrót do formuły zabawnego serialu o podrywaniu panienek niż opowieść o "problemach" bogatych Amerykanach ze związkami, pracą czy rodzicami.

Dziwne, że w 7 sezonie nie ma żadnego wątku z Tedem i z głównego bohatera zrobili go najmniej istotnym. Fakt, że nie był on zbyt charyzmatyczną postacią ale wątki z nim z reguły były zabawne (szczególnie jak poznawał jakieś dziwne dziewczyny albo akcje z jego byłym szefem). Z kolei Nora poza świetnym akcentem nic do serialu nie wnosi. Znacznie ciekawszy byłby powrót innej Nory (tej z 4 sezonu) - tamta dużo bardziej pasowała do Barney'a i szkoda, że jej wątek tak szybko się urwał.

użytkownik usunięty
wsrh666

Jak ja lubię tych "znawczyków' z filmweba - najwięksi ignoranci pod słońcem. x))))

ocenił(a) serial na 10
wsrh666

Jak dla mnie 7. sezon jest świetny. Dużo lepszy od przeciętnego 6. . I jeszcze ciekawostka : Obecny sezon zdobywa najwyższą średnią oglądalność ze wszystkich i ponadto przewyższa średnią oglądalność sezonu nr 1 o ok. 2-3 mln widzów. ;)

ocenił(a) serial na 10
Barx

ale HIMYM w drugiej połowie sezonu zawsze drastycznie zjeżdża w dół z oglądalnością, i teraz zapewne również tak będzie. mimo tego mam nadzieję, że średnia oglądalność będzie wyższa niż sezonu 1 ;)