Wszyscy tak zachwalali, więc zaczęłam oglądać. I dobrze, trzeba oddać Cesarzowi co cesarskie: uśmiechnąć się można, czasami wywoła nawet głośny chichot, kilka wątków wciąga, a sam pomysł na całość dość ciekawy.
Ale ...
Tu zaczyna się cała lista mojego niezadowolenia. Bo to prawda, serial jest niezły, ale żeby taki szał? No nie wiem. Może to moja wina, że lubię nieco ostrzejsze żarty i bardziej abstrakcyjny humor, a HIMYM jest serialem ciepłym, przyjemnym, w sam raz na niedzielne wieczory z rodziną. I to właśnie mnie w nim razi. Poza tym bohaterowie. Robin ani mnie ziębi ani grzeje. Ted jest nudny z całym tym swoim poszukiwaniem. Naprawdę, czy tacy goście istnieją? Lilly, cóż. Ostatnio widziałam fragmenty American Pie - ta aktorka wszędzie gra tak samo. Barney - owszem śmieszny, ale czy panienki gdzieś są tak głupie, by łykać te jego wymysły i przebieranki? I zostaje Marshal, jego chyba lubię najbardziej, żeby tu nie ciążyła ta kula u nogi (Lilly).
Podsumowując: serial ujdzie w tłumie, ale żeby 4 miejsce w rankingu seriali?
Trochę ponosi niektórych z oceną :)
A czy oglądałaś z polskim lektorem? Bo jeśli tak to dużo gagów w ten sposób tracisz...
zgadzam się, że lektor zabija seriale
i tak, oglądam z lektorem, na comedy central
oglądaj w necie. jest strona iitv, na której bez rejerstracji możesz oglądać ;)
popieram. Gdybym oglądała seriale w tv, to pewnie żaden by mnie nie zainteresował. A oglądam trzy produkcje i nie ma porównania jeśli chodzi o napisy vs lektor.
dokładnie, sporo żartów opiera się też na barwie głosów i .... no po prostu wypowiedzi, których w wersji z lektorem nie usłyszysz
Friends, zdecydowanie. Zamiast tego grzeje jakieś dwusetne miejsce... Ja podobnie jak autor zacząłem niedawno oglądać bo mi polecono. Cóż, jak na razie, powtórzę "szału nie ma", ale będę oglądał dalej...
W sumie pytanie bylo do autora, ale no coz...
''Przyjaciele'' to prosciutki serial dla zwyklych zjadaczy chleba. Niczym nie wyroznia sie od wiekszosci seriali puszczanych na Comedy Central.
''Jak Poznalem Wasza Matke'' jest oryginalne i sam fakt, ze ma 7 sezonow (i jeszcze jeden ''w drodze'') i w dalszym ciagu nie wiemy jak nazywa sie tytulowa matke jest...niesamowite.
Mathias_13cool
hmm, nie mam pojęcia jaki serial wg mnie powinien zajmować 4 pozycję, ale na pewno znalazłabym ok 20 seriali, które podobały mi się dużo bardziej niż HIMYM
daleko nie szukając byłby by to: Breaking Bad, Misfits, Gra o Tron, Borgias, Tudorzy, Spartacus: Krew i piach, Różowe lata 70te, M*A*S*H, Queer as Folk, Lost, Will & Grace czy Zwariowany świat Malcolma i wiele innych
I w tych serialach nawet lektor nie zabija mi przyjemności oglądania :)
I choć nie jestem jakaś wielką fanką Przyjaciół, to jednak uważam, że HIMYM to szybciej jest "prosciutki serial dla zwyklych zjadaczy chleba", a fakt, że "7 sezonow (i jeszcze jeden ''w drodze'') i w dalszym ciagu nie wiemy jak nazywa sie tytulowa matkę jest..." wg mnie nudne
Z tego co widziałem na Comedy Central to z polskim lektorem bohaterowie mówią jakimiś kompletnie innymi dialogami, a nawet lektor pomija całe żartobliwe kwestie, te które się ostały są za to kompletnie spłaszczone. Chyba jeszcze nigdy nie widziałem serialu komediowego tak bardzo skrzywdzonego przez złe, polskie tłumaczenie w TV. Wysunę nawet tezę, że ocena na podstawie takiej wykastrowanej wersji jest kompletnie wypaczona. Zresztą autorka tematu jest nie pierwszą i nie ostatnią "ofiarą" tłumaczenia na Comedy Central.