W którymś odcinku pierwszego sezonu do Teda odezwał się koleś z agencji matrymonialnej, że
została znaleziona dla niego idealna kobieta. Ted był z nią umówiony, jednak zrezygnował ze
spotkania, stwierdzając, że woli zdobyć Robin.
Jednak czemu już nigdy się do niej później nie odezwał? Miał do niej numer telefonu, bo we
wspomnianym odcinku przekładał spotkanie na późniejszą godzinę.
Może to właśnie ona będzie matką?
Może się okazać, że to ona będzie matką :) W tamtym odcinku pokazali kilka zdjęć tej idealnej dziewczyny, m.in. jedno jak gra na gitarze, a wiadomo że Matka gra na gitarze. To może być taki zbieg okoliczności, z którego Ted i Matka będą się śmiali i opowiadali wnukom :)
obejrzałam jeszcze ten odcinek i jest tam powiedziane, że ta idealna kobieta była w wieku Teda, więc raczej to nie może być matka, bo ciężko by jej było być jego studentką...
Ale i tak zastanawia mnie to, czemu Ted się do niej nigdy więcej nie odezwał
Chyba też go obejrzę jeszcze raz, bo już niewiele pamiętam. Ale wiesz, ludzie idą na studia w różnym wieku. Np. na moim roku najstarsza dziewczyna ma 32 lata, są to jej drugie studia. Także nigdy nic nie wiadomo :)
A Ted nie mówił później czegoś takiego, że umawianie się z kimś z internetu jest dziwne i dlatego tego nie zrobił? Tak mi się coś kojarzy, ale nie jestem pewna.
No nie wiem, sam zabieg wystawienia tej kobiety dla Robin był może i romantyczny dla potrzeb serialu, ale bezsensownie głupi i naciągany ;p
Nie zadzwonił, ponieważ na dobrą sprawę nie interesuje go żadna inna (idealna bądź też nie) kobieta poza Robin. I tu się nic nie zmieniło od 8 sezonów ;)
Jak to się nie zmieniło? Skoro Robin go tak bardzo interesuje, to dlaczego pozwolił Barney'owi na szczęście z nią? Nawet Barney, jako narrator powiedział coś w stylu "to oznacza, że twój najlepszy przyjaciel odpuścił sobie Robin". Sama uważam, że jeszcze wrócą do tego wątku w najbliższych odcinkach, ale Robin ostatecznie ożeni się z Barney'em, bo ile będzie tych rozstań i powrotów? Sami twórcy przyznali, że R&B zostaną małżeństwem.
Pozwolił jej odejść, ponieważ nie jest egoistą i postępuje tak, aby Robin była szczęśliwa (nawet jeśli nie będzie z nim). Poza tym wskaż mi taki wywiad, w którym twórcy serialu jednoznacznie się wypowiadają, że Robin i Barney zostaną małżeństwem. Bo ja pierwszy raz o czymś takim słyszę. Zakończenie serialu trzymane jest w ścisłej tajemnicy.
Przecież to nie jest zakończenie serialu... Nie było wiadomo, czy powstanie sezon dziewiąty, dlatego sezon ósmy był kręcony tak, jakby miał być ostatni. Teraz już za późno na zmiany w scenariuszu, więc seria dziewiąta będzie najprawdopodobniej o tym, co wydarzyło się PO poznaniu matki.
Moim zdaniem to się zmieniało wielokrotnie :) Ted w międzyczasie przeżywał mniejsze lub większe miłości, jak np. Stella, z którą chciał brać ślub, więc chyba jednak w tamtym czasie wolał ją od Robin. Poza tym widać różnicę np. między T+R a Lili i Marshalem, kiedy Lily zerwała zaręczyny i wyjechała to Marshall prawie zwariował, nie potrafił sie umówic z kimś innym, ona tak samo. A Ted bez Robin radzi sobie świetnie i ciągle mówi, że nadal szuka "tej jedynej".