Jak poznałem waszą matkę

How I Met Your Mother
2005 - 2014
8,0 212 tys. ocen
8,0 10 1 211660
7,2 18 krytyków
Jak poznałem waszą matkę
powrót do forum serialu Jak poznałem waszą matkę

Banalne jest rozważanie całej historii, ponieważ już w k 1 sezonie zostajemy zapoznani z przyszłą
panią Mosby. Jest to perfekcyjna randka umówiona przez love solutions w 21 odcinku 1 sezonu.
Gra ona na gitarze basowej, chce mieć 2 dzieci- chłopca i dziewczynkę oraz uwielbia lazanię, tak
jak Ted. Potwierdzają to producenci mówiąc, że wszyscy bohaterzy poznali już wcześniej panią
Mosby. Polecam odcinek s01e21 oraz końcówkę 8 sezonu dla potwierdzenia.

suckinsyn

mnie bardziej interesowało kto ją zagra niż jak ona wygląda czy kim jest. dobrze, że nie wybrali jakiejś znanej twarzy.

suckinsyn

muszę Cię zmartwić, ale nie masz racji. Ted w 21 odcinku 1 sezonu mówi Robin w samochodzie, że ta dziewczyna tak jak on ma 28 lat i ukończyła studia. To niemożliwe, ponieważ kiedy Ted zaczął wykładać na uczelni i pomylił salę okazało się że matka tam była na zajęciach ekonomii, także nie mogła ukończyć studiów.

Salvamee

Faktycznie, to mi umknęło. Lecz nie zmienia to faktu, że ta dziewczyna bardzo ją przypomina. Jestem ciekaw w jaki sposób każdy z bohaterów poznał tytułową matkę, ponieważ ma to być pokazane - po jednym odcinku na jedną osobę.

ocenił(a) serial na 10
suckinsyn

ale przecież nikt nie poznał jeszcze matki - chyba chodzi o to, że wszyscy dopiero ją poznają, w trakcie wesela? ;) któraś postać ma to zrobić już w premierowym odcinku nowego sezonu.

hubert_wentland

Według zapowiedzi każdy z bohaterów miał poznać matkę dużo wcześniej, lecz nigdy nie było to pokazane w jakich okolicznościach ją poznali i kiedy. Widziałem dwie wersje - jedna to taka, że któryś z głównych bohaterów jest z nią spokrewniony bądź ją zna (najprawdopodobniej Robin), a drugą wersją jest ta właśnie o tym, że każdy (oprócz Teda, który widział aby jej kostki) już w przeszłości ją widział, rozmawiał etc. Polecam wiki HIMYM i wywiad na comi conie z czerwca bądź lipca 2013.

użytkownik usunięty
suckinsyn

Mógłbyś podać jakieś inne źródła odnośnie tego, że każdy z bohaterów miał poznać Matkę dużo wcześniej? Na Wiki i źródłach z Comic-Conu nic takiego nie znalazłem albo nie potrafię szukać.

http://how-i-met-your-mother.wikia.com/wiki/How_I_Met_Your_Mother_Wiki poszukaj tu

użytkownik usunięty
suckinsyn

Na tym portalu także szukałem i nic takiego nie znalazłem.

ocenił(a) serial na 6

http://how-i-met-your-mother.wikia.com/wiki/Season_9
Trzeci podpunkt w Notes and Trivia.

użytkownik usunięty
esox14

Tu jest napisane, że zobaczymy, jak L&M&R&B poznają Matkę przed Tedem, podczas ślubnego weekendu. Nie ma ani słowa o tym, że "każdy z bohaterów miał poznać matkę dużo wcześniej, lecz nigdy nie było to pokazane w jakich okolicznościach ją poznali i kiedy. Widziałem dwie wersje - jedna to taka, że któryś z głównych bohaterów jest z nią spokrewniony bądź ją zna (najprawdopodobniej Robin), a drugą wersją jest ta właśnie o tym, że każdy (oprócz Teda, który widział aby jej kostki) już w przeszłości ją widział, rozmawiał etc."

ocenił(a) serial na 7
suckinsyn

Któryś odcinek ósmego sezonu pokazał, że Ted zobaczył swoją przyszłą żonę na weselu u Robin i Barney'a jak grała na gitarze w zespole. Inny odcinek ósmego sezonu (dalszy), gdzie Ted siedzi na stacji w Farhampton nie poznaje ani nawet nie zauważa swojej przyszłej żony wysiadającej z samochodu na tej samej stacji jak gdyby się nie znali w ogóle.

andrzej2783

trafne spostrzeżenie. W ostatnich 2 odcinkach są te sceny, w których Ted w ogóle nie poznaje "Matki" na peronie.

ocenił(a) serial na 10
suckinsyn

Nie wiem czy ktoś wcześniej to zauważył , ale na HIMYM wiki jest napisane , że Matka pierwszy raz pojawia się w pierwszym odcinku trzeciego sezonu pt. "Wait for it".

http://how-i-met-your-mother.wikia.com/wiki/The_Mother

W prawym rogu jest napisane "First Appearance".

Boginka_pl

Tak, pierwsze pojawienie się żółtego parasola w serialu, za czym idzie i pierwszy appearance matki :)

ocenił(a) serial na 10
suckinsyn

Rzeczywiście , nie skojarzyłam , że chodzi o parasol :)

suckinsyn

Nie pamietam, w ktorym sezonie Ted mial dziewczyne, ktorej wspolokatorka byla wlasnie przyszla Pani Mosby. Byl pokazany jej pokoj i wspomniane jak sie mijaja.

Ktos to kojarzy w ogole? :p

ocenił(a) serial na 9
zychunio

Ahh, ta mijająca stopa. :D Bodajże 5 sezon. ;>

zychunio

Kawałek stopy, kostkę dokładniej widział Ted. Chodził po domu Cindy i mówił, jak wiele rzeczy mu się u niej podoba, a okazały się one być rzeczami należącymi do współlokatorki - Matki.