Jezioro marzeń

Dawson's Creek
1998 - 2003
7,0 22 tys. ocen
7,0 10 1 22439
6,0 2 krytyków
Jezioro marzeń
powrót do forum serialu Jezioro marzeń

Nie wiem czy taki temat już istnieje więc zostanę jego założycielką. Mam pytanie do Was.Kto z bohaterów "Jeziora marzeń" według Was odniósł największą, najciekawszą ,najlepszą karierę i prosiłabym o uzasadnienie(można podawać tytuły filmów)Pozdrawiam! Zachęcam to udzielania się w tym temacie;)

mgielka007

No jak to kto? Michelle Williams oczywiście.
Początkowe produkcje oczywiście bez rewelacji, ale później... Brokeback Mouuntain, Wendy and Lucy(film średni, świetna gra pani Williams), Synecdoche, New York; Blue Valentine, Shutter Island.
Raczej nie powinno być wątpliwości.
Katie Holmes jest ogólnie mierna, choć swoje szanse miała. Joshua Jackson w jakichś mniejszych produkcjach się męczy. Van Der Beek'a widziałem w kilku serialach, nieduże rólki. Kerr Smith zupełnie bez szału.

ocenił(a) serial na 10
era

do Michelle Williams dodam jeszcze to że ma zagrać Merlin Monroe w filmie biograficznym, ona zdecydowanie najlepiej wyszła na serialu
Joshua, Kerr i Van der Beek graja raczej w serialach
Katie potencjał miała niestety jej (toksyczny) związek to zaprzepaścił

ocenił(a) serial na 8
mgielka007

Fakt, Michelle gra w coraz lepszych filmach i bardzo lubie ja ogladac (szczegolnie w duecie z Mcgregorem). Jednakowoz mam slabosc do Joshua, za ten jego zawadiacki urok, dlatego ogladam filmy i seriale z jego udzialem ;)

aleksandra22884

Zdecydowanie Michelle Williams.
Kerr Smith też niczego sobie, miał całkiem dobrą rolę w serialu: "Life unexpected"

ocenił(a) serial na 10
Claairee

przeglądałam ostatnio filmografie aktorów i dodam że Joshua Jackson ma równie imponującą co Michelle, kto wie nawet czy nie większą

ocenił(a) serial na 8
katia_2007

niestety tutaj ilosc niekoniecznie przelozyla sie na jakosc filmow, ale ta z kolei nie zalezala od Joshua... Jestem jego fanka i w miare mozliwosci zdobylam filmy, ktore zrobil. Aurora Borealis jest cudny, calkiem niezly jest One Week, serial Fringe tez zaliczylam... O ile w wielu przypadkach jestem bezkrytyczna wobec jego gry, o tyle dobor filmow pozostawia troche do zyczenia.

ocenił(a) serial na 7
mgielka007

no i jeszcze Michael Pitt, grał bodajże w 3 sezonie Henrego, jego kariera się dobrze rozwinęła:
Murder by Numbers - z Sandrą Bullock i Ryanem Goslingiem
The Dreamers (Bernardo Bertolucci) - z Eva Green
The Village (M. Night Shyamalan) - z Joaquin Phoenix,
Funny Games U.S. (Michael Haneke) - z Naomi Watts
Silk - z Keira Knightley
występuję u dobrych reżyserów i wybiera ciekawe scenariusze, ostatnio grał w świetnym serialu Boardwalk Empire, wydaję mi się, że jeszcze o nim usłyszymy ;)

ocenił(a) serial na 7
mallutka

wogule, dużo typowo serialowych aktorów przetoczyło się przez Jezioro marzeń:
Sherilyn Fenn - Twin Peaks
Ali Larter - Heroes
Jensen Ackles - Supernatural
Chad Michael Murray - One Tree Hill
jeszcze Charlie Hunnam, Seth Rogen, Eric Balfour i pewnie wiele innych...

ocenił(a) serial na 9
mallutka

Dziękuje za Wasze wypowiedzi i zachęcam do dalszej rozmowy na temat aktorów na tym forum. Michael Pitt hmm faktycznie jego kariera się rozwija.Charakterystyczna twarz,ciekawe role. Jak się Wam podobał w "Funny games U.S"?

ocenił(a) serial na 10
mallutka

Z Twin Peaks był jeszcze Dana Ashbrook i ten gość co grał Lelanda Palmera

ocenił(a) serial na 10
cardigan

i jeszcze Madchen Amick - też Twin Peaks :)

ocenił(a) serial na 10
inka83

Tak? A kogo grała ? Jej nie pamiętam z Dawson's Creek.

ocenił(a) serial na 10
cardigan

Nauczycielkę Dawsona,która skrytykowała jego film i spotykała się z jego ojcem:)

ocenił(a) serial na 10
inka83

Rety sytuacja mi się kojarzy ale Madchen nie pamiętam.

ocenił(a) serial na 10
cardigan

sezon drugi,odcinek chyba 16 albo coś koło tego:)
tu masz zdjęcia
http://www.jsrpages.co.uk/dawsons.jpg