Na chomiiiiiiiiiiiiiku jest tylko z wgranymi napisami, lektora nigdzie nie znalazła :(. A to dziwne, bo przecież serial był wyświetlany w Polsce.
Ostatnio w polasacie był emitowany osatni odcinek 31.12.2005 - mam w pamiętniku zpisane :) Oglądałam jako 11-12-latka .
no, ja pamiętam, jak właśnie około 2000 roku to emitowali.
to było niesamowite...
niestety nie oglądałem go wtedy w całości, odcinek po odcinku, jako taki szczyl miałem inne pomysły w głowie.
Pamietam, jak zadziałał na mnie odcinek z Blair Witch, jak pojechali sprawdzić, co naprawdę się tam stało ( jak dobrze pamietam był tam taki odcinek ? ). Niesamowity był ten serial... naprawdę.
Cudownie było być dzieckiem i móc oglądać takie rzeczy wtedy. Nie było wtedy przehajpowanych seriali z niewyobrażalnym box officem, gdzie jak jeden sezon nie przyniósł dochodu, nie tworzyło się kolejnego.
Wtedy filmy i seriale były tworzone jakby bardziej z definicją, nie wiem jak to ująć.
Po prostu kino było tym, czym miało być. Było formą przekazu... Przynajmniej czystszą formą, niż jest teraz, według mnie.
Z archiwum x, rodzina soprano, jezioro marzeń, tajemnice roswell, 7 dni ( jeśli dobrze pamiętam, o jakiejś kapsule w której podróżował pilot i cofał się o 7 dni zapobiegając katastrofom które się w przyszłości wydarzyły )... i tak dalej. Wspaniałe czasy kina.
Przestałem dawno temu oglądać telewizję.
Ciekawe będzie np po 15 lub 20 latach wrócić do Jeziora marzeń ;)