Jezioro marzeń

Dawson's Creek
1998 - 2003
7,0 22 tys. ocen
7,0 10 1 22439
6,0 2 krytyków
Jezioro marzeń
powrót do forum serialu Jezioro marzeń

Pamiętam go jak leciał w soboty na polsacie, byłam wtedy w gimnazjum. Teraz jako studentka oglądam wszystkie sezony na necie. Jako już starsza i doświadczona osoba stwierdzam, że ten serial był naprawdę życiowy. Wcześniej czekałam cały tydzień na nowe odcinki, teraz szybko po powrocie z pracy włączam komputer by nacieszyć oko moimi ulubionymi bohaterami, szczególnie Pacey'm- właśnie, podobało mi się w tym serialu to, że nie był przewidywalny, bo Joey nie była (jak mogło by się wydawać) z Dawsonem (dla mnie lepiej, bo kibicowałam Joey i Pacey'emu, mimo że Dawsona też lubiłam). Fajne i realne! było też to, że serial nie był przesłodzony, pokazywał prawdziwe ludzkie tragedie, prawdziwe życie, a nie tylko highlife amerykańskiej młodzieży w collegu.
;]

ocenił(a) serial na 10
ewcia1806

Jestem w takiej samej sytuacji co ty, też oglądałem ten serial jak byłem w gimnazjum, a teraz po latach wracam do Niego. Wtedy trochę inaczej go odbierałem jak dziś, doświadczenie się tutaj odzywa. Mimo iż momentami postacie za dużo i zbyt mądrze mówią i dominuje schemat że jeśli jest dobrze to za chwile coś się zawali po to tylko by zbudować napięcie, to jest to bardzo dobry i życiowy serial. Dorastałem razem z nim, dla mnie to jak powrót do czasów sprzed tych paru lat. Aż się łezka w oku kręci :)
pzdr dla wszystkich fanów :D

Hipisss

Dołączam do poprzedników :) Wróciłam do tego serialu po latach i naprawdę świetnie mi się go ogląda. A nastolatką już dawno nie jestem ;)) Życiowy, mądry serial. Polecam szczególnie młodzieży, ale nie tylko... :)

Hipisss

witam, oczywiście również pozdrawiam fanów JM :) MAM PROBLEM - NIE MOGĘ ZNALEŹĆ W NECIE odcinka "The kiss" - Sezon 2, odcinek 1... wiecie gdzie go dostać?? help! :)

ewcia1806

I ja się przyłaczę. Kiedyś rzeczywiście inaczej go odbierałam. Teraz czasem wracam do niego, oglądam niektóre odcinki. Pamiętam, że również kibicowałam związkowi Pacey'go i Joey. Chociaż i tak najciekawszy wg mnie związek w tym serialu to własnie Pacey i Andie. No cóż, serial przypomina mi czasy "wczesnej nastolatki" jeśli moge to tak nazwać :) Pozdrawiam.

ewcia1806

Ja też się przyłączę. Serial leciał w telewizji jak miałam 11/12 lat niestety (jak zwylke) ''obudziłam sie'' w ostatnich sezonach, ale teraz nadrabiam zaległości ogladając pierwsze sezony. w niecie :)

ocenił(a) serial na 10
asia1519

ja też byłam w podobnym wieku oglądając ten serial, i faktycznie po kilku latach trochę inaczej na to wszystko patrzę, ale uważam że serial jest nadal aktualny bo przecież nastoletnie miłości, zdrady, przyjaźnie to nigdy nie przestanie być aktualne

ocenił(a) serial na 10
ewcia1806

http://www.facebook.com/pages/Dawsons-Creek/201333526584214 - zapraszam wszystkich zainteresowanych. Dziś na to trafiłem na fb.