PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=519941}
6,0 12 tys. ocen
6,0 10 1 12479
5,0 2 krytyków
Klub szalonych dziewic
powrót do forum serialu Klub szalonych dziewic

Jestem po obejrzeniu 3 odcinków i bardzo mi się podoba ten serial. Pierwsze pół godziny było nudnawe, ale potem akcja się rozkręciła. Trzeba przyznać, że jest trochę naciągany: chodzi mi głównie o to, że ta rzeczywistość odbiega dużo od polskich szarych realiów ale w końcu to tylko serial, służy rozrywce. Wolę patrzeć na taką bajkę niż katować się problemami rodem z "m jak miłość" czy "barw szczęścia". Swoją drogą TVN wypuściło w tym samym czasie dwa fajne seriale. "Usta usta" też ciekawy, pozytywnie zakręcony serial.

madziula8421

Dokładnie, serial jest bardzo fajny. Wszystko jest trochę podkolorowane i lekko naciągane, ale taki jest styl TVN-u. Również wolę obejrzeć to, niż te tasiemce z TVP, nie mówiąc już o chłamie z Polsatu.

ocenił(a) serial na 4
kermitos

To kolejny serial z kategorii tych robionych na wysoki polysk czy jak kto woli rodem z ITI.

Dzis obejzalem odcinek 5. Szoku dostalem jak zobaczylem te zaslubiny Karoliny. Ja rozumie zdecydowali sie na slub cywilny i nic dziwnego. Tylko co to za wesele ktore konczy sie na dlugo przed polnoca!? Jest to zastanawiajace tym bardziej ze bohaterowie w tym serialu maja niezle warunki bytowe jak na Polske, wszystko jest mlekiem i miodem plynace a tu bra konkretnego polskiego wesela :) Czyzby scenariusz ma za zadanie zabic polska tradycje?

madziula8421

Zgadzam się. Fajnie się ogląda. Można sobie umilić wtorkowy wieczór. Nawet mój mąż się wciągnął w akcję :D

ocenił(a) serial na 1
vanilla_sky85

W mordę kopane, jacy wy ludzie musicie być tępi. Przecież ten serial to sztuczny, nudny gniot, z wymuszonymi dialogami i drewnianym aktorstwem. Każda kwestia wypowiedziana przez ten mdłe aktoreczki budzi we mnie wymioty, szczególnie Dereszowskiej i Buchowiec. Kilka panienek, zachowujące się jak kurwy z bazaru. Najlepsza jest pani prawnik, która robi wszystko tylko nie zajmuję się pracą. Swojego zawodu pewnie wyczuła się pomiędzy jednym spotkaniem z koleżankami, a dawaniem dupy kolejnemu gościowi. Serial dla skretyniałych "psotępowych" idiotek, tudzież feminazistek.

Alex303

Ej ej. Nie zagalopowałeś się czasem?

Niby nie podoba Ci się serial a piszesz dość szczegółowo i wnikliwie. Nie oceniaj tych, którzy lubią obejrzeć coś takiego, bo na podstawie Twoich ulubionych można by powiedzieć, że jesteś lubiącym przyćpać mafiozem ze skłonnością do seksualnych eksperymentów.

Trochę szacunku dla innych.

ocenił(a) serial na 1
vanilla_sky85

Piszę szczegółowo i wnikliwie, bo jak się o czymś wypowiadam, to chcę to dobrze poznać. Gdybym napisał, że nie widziałem żadnego odcinka, a oceniał, to byś zaraz mi tu wypomniał, że nie widziałem, a się mądrze.

"Nie oceniaj tych, którzy lubią obejrzeć coś takiego, bo na podstawie Twoich ulubionych można by powiedzieć, że jesteś lubiącym przyćpać mafiozem ze skłonnością do seksualnych eksperymentów."

Nie wiem jak do tego doszedłeś (doszłaś?) na podstawie moich ulubionych filmów, bo są bardzo różne, ale niech Ci będzie! :-)

ocenił(a) serial na 8
Alex303

Dżizas co za... zwierzęca wypowiedź :D Żal mi Cie człowieku, boroczku jesteś zmuszany do rzeczy których nie lubisz, nie ma dziwne żeś taki sfrustrowany, rozumiem - na siłę Ci każą oglądać i pewnie (nie daj Boże!) robić rzeczy których nie znosisz, a Ty to wszystko i tak dzielnie znosisz - szczere gratulacje. M. in.: "skretyniałe idiotki" świadczą o poziomie nie tylko kultury, ale również IQ w związku z tym proszę wszystkich lubiących ten serial o potraktowanie tego człowieczka ulgowo :D ;) Ja osobiście muszę przyznać że bardzo lubię ten serial :) i naprawde nie rozumiem ludzi, którzy wypisują takie rzeczy - żałosne.

ocenił(a) serial na 1
jezebel_3

Chociażby to jak się posługujesz językiem polskim widać, że "skretyniałą idiotką". Pewnie jeszcze gimnazjum na karku. Piszę szczerze co myślę o ludziach, którzy się tym gniotem zachwycają, bo dla mnie to dno intelektualne, a pod nim jeszcze 3 metry mułu. Ja wiem, że w dzisiejszych czasach nie można powiedzieć własnego zdania szczerze, bo zaraz się rzuci na Ciebie stado "postępowych" i tolerancyjnych dzieci wychowanych na MTV, ale wybaczcie... mam to w dupie.

ocenił(a) serial na 8
Alex303

hmm... no cóż - to już istny fanatyzm, z Twojej aktywności widać, że 3/4 postów dotyczą właśnie KSD - przykre i trochę chore, szczerze proponuje dobrego psychiatrę i życzę wesołych świąt ;D.

jezebel_3

To może polecisz Nam swojego. Choć efekty z terapii widzę marne ;)

ocenił(a) serial na 8
vanilla_sky85

ehhh... no cóż - jak piszę użytkownikowi Alex303, że to jest co najmniej niepokojące, że spędza 3/4 czasu swojej aktywności na wątkach ksd obrażając innych widzów to jest źle, a jak piszesz że zacytuję : " można by powiedzieć, że jesteś lubiącym przyćpać mafiozem ze skłonnością do seksualnych eksperymentów." to jest dobrze? Nieźle, "nie zagalopowałaś/eś się tak czasem?" Nie chce mi się zaśmiecać tego wątku bo nie ma sensu, tym bardziej, że serial rzeczywiście fajny, a poza tym nie chce mi się dłużej tego wątku obserwować, ale zaczynam mieć wrażenie, że Alex303 miał trochę racji - przynajmniej co do niektórych widzów.

madziula8421

Taki serial nawet przyjemny. strasznie mnie wkurza dereszowska, w ogole te aktorki slabo dobrane. łakomska wygląda na 17 lat a tutaj matka polka. Lubie przybylską i dlatego to oglądam. jedno mi przeszkadza- tu nie ma zadnego przystojnego faceta. nie chce oglądać łysego bobrowskiego, wesołowskiego i poniedziałka. najlepszy jest mąż łakomskiej z ktorego kojarze tylko glos, chyba podkladał w jakichś bajkach:P mam nadzieję, ze jakos sie rozwinie akcja bo na razie to trochę skopiowanie seksu w wielkim miescie tylko ze z gorszą fabułą.

madziula8421

COKOLWIEK tu napiszecie nie zmieni tego, żer ten serial jest świetny! Szkoda tylko, ze przez takie wpisy zniechęcacie wielu ludzi do obejrzenia go.

sork00

Nie rozumiem dlaczego czepiacie się obsady? Kogo mieli do niego zatrudnić?

Grażynę Szapołowską, Beatę Tyszkiewicz, Krystynę Jandę i Stanisławę Celińską?

Przybylska jest ok, reszta też nie najgorsza. Następnym razem zgłoście się na casting do TVNu i pokażcie jak się robi telewizję, mądrale.

vanilla_sky85

co za debilny argument, nie trzeba być aktorem żeby móc krytykować gre aktorską palancie, nauczcie sie tego w końcu wy niedrobione dzieci neo.

rkn

Wypraszam sobie. Kobieta może być palantem? Hmm.
Mam wrażenie, że jakaś tam część filmwebowców jest tu po prostu po to, żeby "jechać" po innych.

Nie podoba Ci się serial - nie oglądaj.

vanilla_sky85

dla mnie każdy kto wyjeżdża z argumentem

"Następnym razem zgłoście się na casting do TVNu i pokażcie jak się robi telewizję, mądrale."

jest palantem i tyle.

rkn

No cóż. Swój pozna swego ;)

za krótki <br/>

vanilla_sky85

rozumiem, że to jest twój argument. w takim razie, moge zakończyć z tobą dyskusje a ty dalej pisz na forach do ludzi, którzy wyrażają swoje zdanie słabe teksty w stylu "nie umiesz zrobić lepiej to nie krytykuj!"

ocenił(a) serial na 2
vanilla_sky85

"Nie rozumiem dlaczego czepiacie się obsady? Kogo mieli do niego zatrudnić?
Grażynę Szapołowską, Beatę Tyszkiewicz, Krystynę Jandę i Stanisławę Celińską?"

Wystarczą osoby, które sprawdziłyby się w roli i pokazały kawał dobrej gry aktorskiej...

"Następnym razem zgłoście się na casting do TVNu i pokażcie jak się robi telewizję, mądrale. "

Hmm...Sądzę, że większość chce oglądać filmy i czerpać z tego przyjemność, a nie je kręcić.
Aktorzy są po to by grać w filmach, my jesteśmy po to by się bawić dzięki nim, oglądać historię, uczyć się. Mamy pełne prawo, a nawet obowiązek oceniać...
Więc "pokażcie jak się robi telewizję, mądrale" jest...troszkę nie na miejscu.

Anne Dereszowską uważam za niezłą aktorkę, jednak w tym serialu nie powinna zagrać, wypada co najmniej marnie.

Trzeba tez pamiętać, że wpływ na grę aktorów, na to jak się prezentują, mają również scenarzysta, reżyser i montażyści.

wodzu567

Wystarczą osoby, które sprawdziłyby się w roli i pokazały kawał dobrej gry aktorskiej...

No to kto na przykład? Po kolei. Kogo byś widział/widziała w poszczególnej roli?

wodzu567

Przecież te dziewczyny to typowe "serialówy". No może poza Dereszowską która miała średnio udaną rolę w "Nigdy nie mów nigdy". No i w Lejdis (puszczalska Korba).

Nie można oczekiwać, że aktor teatralny "zeszmaci się" dla serialu. Niektórzy mają większe ambicje.

madziula8421

A mi się serial bardzo podoba , ma swoje zalety i wady ,ale nie ma co narzekać,ważne że idziemy do przodu a nie znowu coś w stylu "Pierwszej miłości". Seriale TVNu naprawde nie są takie złe w porównaniu do reszty w polskiej TV:)

Niv_

Mi również się podoba choć z tytułem to tak nie bardzo trafili.. A aktorki świetnie dobrane Dereszowska jest boska ;D

ocenił(a) serial na 1
Niv_

Twórcy "Pierwszej miłości" przynajmniej nie ukrywają, że ich serial jest lekki i głupawy, natomiast bez zadęcia i z naturalnymi dialogami. Natomiast KSD to jakiś pseudointelektualny gniot do korporacyjnych debilek, co mają siano zamiast w mózgu.

ocenił(a) serial na 9
Alex303

Z ciekawości weszłam na 3 temat, w którym się wypowiedziałeś i znowu obrażasz ludzi, którzy maja najzwyczajniej gust odmienny od Twojego. Ta determinacja jest dla mnie co najmniej zadziwiająca i w pewnym sensie imponująca gdy dotyczy innych sfer życia;P

ocenił(a) serial na 1
AsiekTroll

Jak pisałem w innym temacie, mam radość z tępienia debili zachwycających się takimi gniotami, do których widzę, że masz okazję należeć.