PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=519941}
6,0 12 tys. ocen
6,0 10 1 12479
5,0 2 krytyków
Klub szalonych dziewic
powrót do forum serialu Klub szalonych dziewic

Oglądając kilka odcinków odczuwałam lekkie zażenowanie - w żadnym innym serialu polskim (oprócz "Dlaczego Ja" ofc) nie widziałam tak drewnianych dialogów. Nie mówię o grze aktorskiej, bo jest typowa dla seriali, tylko o dialogach.
Wręcz rozłożyła mnie argumentacja wielce "szanownej" i "opiniotwórczej" stacji TVN, która stwierdziła, że "polski widz nie jest jeszcze gotowy na taki serial" albo owe 3 panie u Kuby Wojewódzkiego, które wychwalały to drewno jako serial, który pokaże inne obyczaje w Polsce, "wyzwolone kobiety" i tego typu inne pierdoły - paranoja. A czego miałby nas nauczyć serial, który lekcje dynamizmu dialogowego brał od W11, a z ekranu wyskakuje wszędobylska już p. Dereszowska (wszędzie! boję się lodówki otwierać żeby mi z masła nie wyskoczyła...)?!
Jeśli edukacyjna stacja TVN chce nas uczyć światowości i obycia, co by nie robić siary na zachodzie naszymi "dziwnymi tradycjami", to niech to robi z głową, a nie serialem, którego się nie da oglądać i z paniami w nim, które jedyne tematy, jakie zaczepiają to męski tyłek i ich wielgachne problemy sercowe albo natury "co włożyć na dzisiejszą imprezę". No shit, przecież już "Na Wspólnej" ma ciekawsze wątki.
Dziękuję, wyżaliłam się ;)

To spoko

ocenił(a) serial na 10

matko... skończ już z tekstem 'wyskakiwanie z lodówki' bo jest już tak wyświechtany, że aż boli czytanie takich... określeń.

zastanawiam się ile odcinków obejrzałaś i czy w ogóle wiesz o co chodzi w tym serialu (o którym de facto napisałaś może... zaraz policzę... 2-3 zdania- naprawdę nie wiem co jest jeszcze stricte o serialu a co już wypisywaniem żalów do TVN-u). trudno mi oprzeć się pokusie, żeby to napisać więc opierać się nie będę: może to 'edukacyjne' TVN miało na myśli takich ludzi jak Ty, tzw. 'niegotowych'.
Obejrzałam cały sezon i absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Muzyka genialna, aktorki super, dialogi pierwsza klasa i WRESZCIE coś nowego, świeżego i ciekawie przedstawionego.
I tak. Jest to serial głównie o problemach miłosnych czterech kobiet. A to Ci niespodzianka. Ale jest to przedstawione inaczej niż zwykle (różne osoby różnie przeżywają swoją miłość i różnie to okazują - proste ale właśnie o to chodzi).
Przypuszczam, że nie obejrzałaś nawet jednego całego odcinka, tylko uprzedziłaś się na wstępie i postanowiłaś się wyżalić na filmwebie. Tak wnoszę z Twojej wypowiedzi, która nie ma w sobie nawet połowy solidnego argumentu, który by przemawiał za tym, że serial jest beznadziejny, bo 'drewniane dialogi z W11' to jakaś bzdura. Pewnie obejrzałaś zwiastuny, oburzyłaś się i tu wypociłaś swoje dyrdymały.

Jedyne czego ja nie wybaczę temu serialowi to idiotyczny tytuł, który na wstępie zraził mnie do siebie.

użytkownik usunięty
Chmurzasta_2

Oglądałam wszystkie, dzięki mojej siostrze, mogę ci streścić, skoro cię tak razi, że ktoś nie lubi twojego ulubionego serialu i wywaliłaś najgorszy argument 2010 ;) Przepraszam, że go nie lubię, mam paść na kolana, kupić kwiaty, nie wiem, napisać, że się nawróciłam i go jednak lubię? Dziewczyno, wyluzuj, nie wszyscy muszą oglądać w kółko to samo, co ty. Zero dystansu masz.

ocenił(a) serial na 9

oj, a ja myślę, że jednak Tobie brakuje dystansu... ;)

użytkownik usunięty
Alusia89_2

dlaczego?

ocenił(a) serial na 1
Chmurzasta_2

Dać 10/10 największemu gównu jakie wyszło z rąk polskich producentów to trzeba być niezła idiotką... przecież ten film jest rozbrajająco żałosny.