Koło czasu (2021)
Koło czasu: Sezon 3 Koło czasu sezon 3, odcinek 8
odcinek Koło czasu (2021)

Koło czasu | Ten, który nadchodzi o świcie

He Who Comes with the Dawn 1h 10m
8,3 157  ocen
8,3 10 1 157
Koło czasu
powrót do forum s3e8

Rafe Judkins powinien zostać wyrzucony na zbity pysk z obsady twórców tego serialu. Wystarczy obejrzeć materiały dodatków do każdego odcinka aby wiedzieć w jakim kierunku idzie ten serial i dlaczego.

Swoimi homo pomysłami spaczył całą fabułę... I nie mówię tutaj o wplataniu wątków homoseksualnych, których notabene nie było w ksiazce, tylko o jego spaczonym kompletnie umyśle chciałbym wszędzie ladowac jakieś.ideologiczne trolololo.

Ostatni sezon który obejrzałem i dalej nie będę. Zostały mi do przeczytanie ostatnie dwa tomy serii. Zabiorę się za nie jak najszybciej aby się odstresować xD

ocenił(a) serial na 10
leszek_kw

Leszku wyluzuj. Czepiasz się o watki homo tak jakbyś nie rozumiał, ze tak jak u Spartan naturalnym było, ze mężczyźni zamknięci razem we własnej społeczności zaczną mieć w końcu pociągi ku sobie tak i w Białej Wierzy zarezerwowanej wyłącznie dla kobiet u Aes Sedai natura i zwykle potrzeby ludzkie tez w końcu wezma górę. Ja osobiście doceniam akurat fakt, ze w calym seialu akurat kobiece homo z powyzszych powodow wlasnie glownie sie pojawia, a nie ze wciskane jest np meskie bez ladu i skladu byleby tylko odhaczyc propagande.

ocenił(a) serial na 3
jaroslaw_55

zdajesz sobie sprawę, że one tam nie były uwięzione? xD że miały swobodę we wchodzeniu i wychodzeniu z wieży. 
Do tego nie odnosiłem się do związków homoseksualnychw serialu tylko to samych pomysłów głównego scenarzysty. Dla mnie ten scenariusz po prostu leży. 
Nie powiem, że nie cieszy mnie skrócenie Siuan bo nie przepadałem nigdy za nią...
Szkoda tylko, że w samej książce relacja Moreine i Siuan wcale nie była aż tak zaawansowana. Tak naprawdę to nie za wiele utrzymywały że sobą kontaktu, a tutaj sprowadzono to do romansu. 

Ten serial jest tak słaby że nawet się o nim nie mówi... Amazon nawet soe go wstydzi bo żadnej promocji nie było xD a wypada ba pewno lepiej niż poerscienie wladzy

leszek_kw

Pamiętam z książek, że nowicjuszki nie miały prawa opuszczać wierzy i miały tak zwane koleżanki od poduszki, te związki były często kontynuowane po otrzymaniu szala.

Skupienie się na wątku Moiraine i Siuan podoba mi się wiele bardziej niż mielibyśmy wałkować po raz kolejny oklepany na milion sposobów związek kobiety i mężczyzny. Wątek Randa i trzech kobiet też byłby ciekawy do poprowadzenia, związek czterech osób to rzadkość w kinie.

leszek_kw

Pamiętam z książek, że nowicjuszki nie miały prawa opuszczać wierzy i miały tak zwane koleżanki od poduszki, te związki były często kontynuowane po otrzymaniu szala.

Skupienie się na wątku Moiraine i Siuan podoba mi się wiele bardziej niż mielibyśmy wałkować po raz kolejny oklepany na milion sposobów związek kobiety i mężczyzny. Wątek Randa i trzech kobiet też byłby ciekawy do poprowadzenia, związek czterech osób to rzadkość w kinie.

Tak, Amazon zdecydowanie nie potrafi robić seriali, albo inaczej, robi seriale w Excelu. Szkoda, że HBO tego nie kręci.

ocenił(a) serial na 3
izydor86

związek Siuan i Moraine mi nie orzeszkadzal chociaż w książkach nic na niego nie wskazywało... były po prostu koleżankami w słusznej sprawie i majace jeden cel i jedna misję. Obejrzyj materiały dodatkowe do odcinków to zrozumiesz co miałem na myśli :)

leszek_kw

W wersji angielskiej - new spring - bardzo dużo na to wskazywało. Jordan też wyjaśniał w wywiadach co oznacza „pillow friends”. Tłumaczenie polskie dużo wygładziło i nawet zmieniło pewne rzeczy np postać Mata gdzie pewne jego zachowania w wersji polskiej to są wyglupy a typ zwyczajnie napastuje kobiety ;)

leszek_kw

Może po prostu dopatrujesz się tam czegoś czego tam po prostu nie ma :)

ocenił(a) serial na 1
izydor86

Taaa szkoda że HBO tego nie kręci, czarny Severus Snape. Z wszystkich postaci wybrali tą której charakterystyczną cechą jest blada skóra. Jak oni maja krecic tak te seriale to podziękuje.

jakub_pr

Dla mnie to bezsensowny argument, umiejętności aktorskie liczą się o wiele bardziej niż karnacja. Dla przykładu, totalnie bym kupił mściwego Samuel'a L. Jackson'a który tępi Harry'ego przez całą historię a na końcu okazuje się bohaterem.