PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78158
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Mam pytanie: Czy tylko mnie wkurza fakt, że w każdym następnym sezonie jest coraz mniej odcinków? Bo w pierwszym - jak wiadomo - jest ich 22, drugim - 21, w trzecim już tylko 15 a w czwartym jeszcze mniej, bo 12! Co o tym myślicie? Proszę o opinie!

ocenił(a) serial na 10
magdapwroc

Ym... nie wiem, ile dokładnie odcinków 4 sezonu będzie, bo nie jestem doinformowana, ale 12 napewno nie, skoro w czwartek w Stanach puszczano 14 ;D

ocenił(a) serial na 10
loose_cannon

Czwarty sezon ma mieć 22 lub 21 odcinki ,a odcinek 13 i 14 już jest

magdapwroc

Na długość sezonów wpływa wiele czynników.

Sezon I miał 21 odcinków. Fakt.

Sezon II miał finalnie 21 epizodów, ale odcinki 3x11 i 3x12 nakręcono z myślą o sezonie 2; nie miał być więc on w założeniach krótszy od pierwszego.

Sezon III - na jego długość wpłynął głównie strajk scenarzystów w USA. jest w nim 15 odcinków (w tym 2 z II sezonu), ale to aż 15 odcinków. Przez strajk scenarzystów kilka seriali zdjęto z anteny np. "Men in Trees" zupełnie, a inne jak "Bones" czy "House M.D." poniosły znaczne straty w liczebności odcinków nakręcanych właśnie sezonów. Ostatecznie trzeci sezon w "Bones" wypadł nieco kulawie, bo epizody z II serii trochę się różnią, wątek pewnego seryjnego mordercy rozwiązano nieco szybciej niż zakładono; nie rozwiązano też zagadki z serialu "Vanished" jak planowano. Cieszmy się jednak, że serial nie padł ofiara strajku.

Sezon IV - wg imdb.com ma mieć 22 odcinki, z czego wyemitowano już 14. Ile będzie liczył epizodów ostatecznie? Nie wiadomo. Jeśli nie będzie po drodze problemów, to tyle, ile jest w założeniach. Jeśli "w praniu" wynikną kłopoty, to mniej. Sądzę, że kłopotów być nie powinno. W czasach kryzysów finansowych kino zawsze święci tryumfy, bo odciąga myśli obywateli od ich życiowych frustracji. Może się jednak zadarzyć coś nieprzewidzianego. Jednak nasze nerwy nie wpływają na to w najmniejszym stopniu. Poznajmy zatem uwarunkowania i miejmy nadzieję, że nie będzie kłopotów. Miejmy też zrozumienie dla twórców seriali - to też ludzie i czasem strajkują;) Polacy, którzy mają za sobą całą całą historię pełną strajków powinni być dla nich bardziej wyrozumiali... a przynajmniej ja tak uważam.
Pozdr LG

ocenił(a) serial na 9
_LG_

Prawda, prawda ;)
Poszukiwałam informacji, w którym to odcinku "Bones" zostanie rozwiązany wątek z "Vanished", jednak nic nie znalazłam. Może w następnych odcinkach/sezonach nawiążą do owej produkcji?
Co do 4 sezonu - spotkałam się z liczbą odcinków, która wynosiła 20, następnie 22, a nawet i 26! Jeśli by wyprodukowali 26 epizodów to dojechali by do czerwca, dodając przeróżne święta/przerywniki (jak to teraz było z "American Idol"). To był by taki ładny pezent za 15 odcinków 3 sezonu :) W pełni również rozumiem scenarzystów - każdy ma prawo do godnej zapłaty za swą pracę.

Lilia

Hej;)
26 - to byłoby coś! Wolę się do tego nie przekonywać, by się ewentualnie ucieszyć z "nadwyżki".