Interesują mnie książki Kathy Reichs. Przeczytałam wszystkie(czyli 2) przetłumaczone na polski. Jeżeli ktoś przeczytał te angielskie, lub wie co w nich jest, proszę o napisanie streszczenia(interesuje mnie szczególnie z kim jest:)). Z góry dzięki.
Na www.merlin.pl jest w sprzedazy jeszcze "Smiertelne decyzje" a od 25 kwietnia mozna bedzie zakupic najnowsza polskojezyczna ksiazke Kathy "Nagie kosci". Ksiazki wydaje lubelskie wydawnictwo REDHORSE !! Odsylam Cie na odpowiednie strony ! PA !!
Ja weszłam w posiadanie "Poniedziałkowej Żałoby" już jakiś czas temu. Polecam ;-) Książka przyjemna, ciekawa i zabawna w niektórych momentach.
Opowieść ma się niewiele do serialu. Właściwie jedynym wspólnym elementem jest imię i nazwisko głównej bohaterki(Temperance Brennan). Jej partner w pracy(czyli jak mogłoby się wydawać serialowy Booth)pojawia się stosunkowo rzadko w książce. Dla zwolenników związku B&B będzie rozczarowaniem fakt, że Brennan i Claudel(odpowiednik agenta FBI)nie darzą się sympatią (ale muszę przyznać, że ciekawe są sceny między nimi ^^ ). Partnerem życiowym Temperance jest nijaki detektyw Ryan (z zupełnie innego wydziału).
Co do rodziny Bones to bohaterka ma dorosłą córkę Katy i jest po rozwodzie. To tak w skrócie... Jakieś pytania? Chętnie odpowiem ;)