Hej. Czy ktoś wie czy można gdzieś dostać książki pani Kathy Reichs? Po polsku rzecz jasna ;) A przy okazji jakie są tytuły tych książek, bo się wszystkich doszukać nie mogę...
Pozdr.
Ja mam dwie, ale w wersji elektronicznej - nie mogłam się doszukać wersji tradycyjnej. Pierwsza to "Zapach śmierci" a druga "Dzień śmierci" (przynajmniej tytuły nie pozostawiają wątpliwości co do zawartości ;-)). Ale podobno pojawiło się kolejne wydanie papierowe jej pierwszej powieści, pod nieco zmienionym tytułem. Polecam link: http://bones.blog.onet.pl/2,ID273117900,index.html
Ale wszystkich zainteresowanych twórczością Kathy Reichs uprzedzam, że postać Temperance Brennan w jej książkach to zupełnie inna osoba - ma inny charakter, inną historię itd., ale książki polecam - są naprawdę dobre.
Pozdrawiam
To nic, ze inna osoba itp itd ;) Ja po prostu uwielbiam tego typu powieści.
Dzięki za informację :)
Pozdrawiam :)
Na allegro można dostać książki po polsku i angielsku. Ostatnio zostały na nowo przetłumaczone i wydane 2: "Deja Dead" i "Poniedziałkowa żałoba" . Jest też książka Maxa Collinsa na podstawie serialu, ale po angielsku i chyba w Polsce dostępna tylko w wersji elektronicznej. Ja przeczytałam "Break No Bones" i choć Temperance z książki to nie ta z filmu, czyta się dobrze :)
Tytuły (po angielsku):
Deja Dead
Death Du Jour
Deadly Decisions
Fatal Voyage
Grave Secrets
Bare Bones
Monday Mourning
Cross Bones
Break No Bones
Bones To Ashes
+
M.Collins, K. Reichs "Bones. Buried Deep."
Dzięki :)
Niestety allegro to dla mnie czarna magia, dlatego najpierw poszukam w normalnych księgarniach a potem ewentualnie w innych miejscach ;)
W Empiku na pewno znajdziesz książki Kathy Reichs, a w zwykłych księgarniach również widziałam :)
Tutaj są nazwy książek po polsku:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kathy_Reichs
Capri - masz może ten link do książki Maxa Collinsa ? Bardzo mi zależy, żeby przeczytać tę książkę ;) a znając życie, to pewnie jeszcze długo nie będą tłumaczyć tej książki ..
W EMPIKU można dostać te książki. Ja ostatnio w formie prezentu otrzymałam "Poniedziałkową żałobę". Wiem, że Marlen tam właśnie ją kupiła chociaż wcześniej musiała zamówić. Ale z tym nie ma problemu. Polecam gorąco bo książka świetna :) Ja tylko finanse i możliwości czasowe nieco się powiększą to zamierzam zakupić inne pozycje tej pisarki :)
Pozdrawiam