PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78158
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Następca serialu Bones

użytkownik usunięty

Niedawno pojawił się zaskakująco dobry serial - Castle http://www.filmweb.pl/f488486/Castle,2009 , który przerzucił moją uwagę z anime do seriali aktorskich.
Serial ściągałem tylko ze względu na obecność Nathana Filliona, głównego bohatera Firefly - najlepszego serialu wszech czasów, a tymczasem dostałem świetny serial kryminalny, który z miejsca zastąpił pustkę po zeszmaconym Bones. O dziwo, choć trudno w to pewnie uwierzyć, duet Castle&Becket jest ciekawszy niż Bones&Booth, a w co pewnie jeszcze trudniej uwierzyć to nie jest największy atut serialu. To co wyróżnia ten serial na tle setek mu podobnych jest świetny scenariusz, zarówno jeśli chodzi o dialogi jak i zagadki kryminalne, które rozwiązywane są starym dobrym sposobem, czyli za pomocą dedukcji, a nie spektroskopii masowej czy chromatografii. Co więcej, nie ma tu jakichś dziwnych niespójności, jak choćby to co zrobiono pod koniec 3-go sezonu Bones...
Zdecydowanie polecam.

Hmmm serial musi być istotnie przecudowny, skoro potrafił oderwać kogokolwiek od anime;]

Sądzę, że trudno oceniać dzień przed zachodem słońca; większośc seriali dobrze się zapowiada. Zaś niespójności trzeciego sezonu Bones, jak dobrze wiesz, są częsciowo uzasadnione okolicznościami, w jakich tamten sezon powstawał. Jeśli Castle jest choć w części tak dobry, jak go reklamujesz, to warto mu się przyjrzeć. Poczciwej dedukcji brak we współczesnych produkcjach przepełnionych lśniącymi maszynami i odczynnikami chemicznymi. Jako fanka TXF jestem w stanie dać Castle kredyt zaufania za osobę Bowmana;)

Ciekawie się zapowiada - stwierdzam po "zaciągnięciu" z sieci i pobieżnym przejrzeniu...
Wieczorkiem obejrzę dokładnie i zobaczymy...

ocenił(a) serial na 10
marlen_3

A wie może ktoś gdzie znajdę napisy PL do tego serialu i ile odcinków można znaleźć już w necie do ściagnięcia??

karola1041

Ja szukałam przez Napi-projekt i chyba ze strony napisy.info ściągnął...Na razie mam pierwszy odc, bo więcej nie szukałam-w końcu nie wiem jeszcze czy warto;)

ocenił(a) serial na 7

To jest tandetna próba skopiowania serialu "The mentalist" :]

JARA

A mnie tam się podoba....I dlatego kolejny odcinek sobie pobieram już i innym też polecam;)

użytkownik usunięty
JARA

Jaka podróba? Jak na razie wszystko jest tip-top, a w Mentaliście nieraz były błędy logiczne.

Zobaczyłam 1x01 i stwierdzam, że ten serial sensacyjny istotnie dobrze się zapowiada. Ciekawe osobowościowo postacie, estetyczna odsłona Nowego Jorku, zgrabna czołówka, lekka muzyka, spokojne tempo akcji i niezbyt pokomplikowana fabuła. A do tego sprawdzony przez dekady schemat duetu damsko-męskiego. Zagadka trochę naiwna, ale rekompensują to, choć częściowo, udane dialogi. Obsada to twarze dość znane; a Bownam jako reżyser już nie raz pokazał klasę.
Tyle o pilocie;)

_LG_

Ja dotarłam już do odc.4 i stwierdzam, że ogląda się całkiem przyjemnie. I zgadzam się z LG- dialogi naprawdę udane.