Moi drodzy filmwebowicze. Postaram się być głosem rozsądku, bo widzę, że niektórym tutaj go brakuje. Zarówno wśród zwolenników jak i przeciwników fan-fictions na filmwebie.
Primo: Tematy typu: "Twórczość własna" są bardzo wygodne. Twórcom łatwiej jest dzielić się opowiadaniami z osobami nimi zainteresowanymi.
Secundo: Moim skromnym zdaniem tematy typu: "Twórczość własna" z 600< odpowiedziami wyglądają estetyczniej niż co chwila wrzucane posty typu: "Nowe opowiadanie na blogu". Oczywiście można by założyć temat typu: "Opowiadania na blogach", ale nie byłoby to zbyt wygodne, a pośród morza linków można by zgubić niektóre z nich, może nawet te najwartościowsze.
Tertio: Ogrom, nawał fan-fictions. Na ok. 30 postów na pierwszej stronie forum przypadają aż 3 tematy typu: "Twórczość własna" i zaledwie 17 postów dot. fabuły serialu. GROZA! Fan-fictions zalały forum! SARCASM MODE: OFF
Quarto: Zaśmiecanie forum. Wydaje mi się, że tematy typu: "GRA - Pojedynek aktorów" są gorszymi śmieciami. Fan-fictions przynajmniej wymagają kreatywności.
Ergo: Nie przesadzajcie w kwestii fan-fictions. Gdyby było ich naprawdę "od metra", moja opinia byłaby zapewne inna. A tak, nie chcecie-nie czytajcie! Ja tam nie czytam.
PS. Zanim nazwiecie mój post śmieciem, weźcie pod uwagę to, że przeciwnicy fan-fictions również są autorami takichże "śmieci"
PPS. Jeżeli ten temat pojawił się podwójnie, przepraszam. Błąd HTTP ileś-tam
wiele osób przeniosło się na forum serialkości z ff. Więc...
Mimo , że kiedyś tu pisałam i irytowały mnie tematy tego typu , teraz jestem jak najbardziej za tym , aby ff było mniej na filmwebie... Chodzi tu o to , że gdy poszukiwałam jakiś informacji musiałam przekopać się przez tony opowiadań :). Dlatego uważam , że opowiadania na SK wiadomości tu :P
Lubię czytać ff, ale także uważam, że nie powinno się ich tutaj umieszczać w takich ilościach..
A tak w ogóle, to mógłby ktoś podać link do działających stron z ff o Bones?
Olewam to, że szerzy się ( w wielu przypadkach) grafomaństwo, a cukier z tychże "opowiadań" zalepia monitor. Jednak irytujące jest to, że takowe "twórczości" publikowane są na FILMwebie. Tutaj nie ma miejsca na coś takiego. Jest forum serialu, tam można wrzucać te śmieci do woli.
Nie mam nic do ludzi piszących FF, jakieś dwa lata temu sama byłam autorką nie jednego, ale czy musicie publikować to tu? Zaakceptowałabym jeden/dwa tematy gdzie informowalibyście o powstaniu nowych "opków"... Jeżeli ktoś byłby tym zainteresowany, to czytałby to, bez względu gdzie zostało opublikowane.
Gry wrzuciłabym do jednego worka z FF i wywaliłabym z Filmwebu. Bo akurat te w stylu "Bitwa aktorów" są bez sensu.
Co do estetyki- nie wiem gdzie estetyka jest w przesłodzonych i bezsensownych często opowiadaniach, w stylu moda na sukces, a ilość odpowiedzi jest bez znaczenia. Jakby założyć jeden temat, gdzie osoby reklamowałyby się, byłoby równie wiele odpowiedzi. A jeżeli coś chce się odwiedzać jakąś stronę, zapisuje się stronę na pasku i nie ma problemu ze zgubieniem.
Czy to naprawdę ogromny problem przenieść się z publikacją na forum kości? Nie wydaje mi się.