PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78078
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Witam. Zainspirowany serialem, zamierzam sięgnąć po książki Kathy Reichs i chciałbym się dowiedzieć, do jakiego książkowe postacie przypominają te z serialu. Wiem że Brennan to zarówno bohaterka serialu, jak i książki, ale co z Seeleyem? Czy on też się pojawia, lub postać, na której był wzorowany? Wiem że w książkach pisanych przez serialową Brennan przewija się agent Andy. Czy to na nim wzorowany jest Booth? A co z resztą postaci? Hodginsen, Angelą i Cam?

ocenił(a) serial na 10
Nightwing_2

Hej;) ja przeczytalm wszystkie ksiazki jakie wyszly do tej pory z pod piora Kathy i serdecznie polecam! Coz, ksiazkowa Tempe jest nieco starsza niz serialowa, jest rozwiedziona i ma dorosla corke. Akcja zazwyczaj rozgrywa sie w Charlotte i Montrealu, ale rowniez Tempe wyjezdza poza granice USA np. Izrael. Co do watku "milosnego" to mamy detektywa Andrew Ryana ( odpowiednik Bootha). Rayan tez ma pewne osobiste problemy np.z corka, ktora to siega po narkowyki. Tempe i Rayan rowniez ganiaja za sobia i roznie to bywa (raz sie spotykaja, raz dedektyw wraca do zony itp)
Jak dla mnie Kathy pisze najlepsze kryminaly na swiecie ;) z calego serca polecam, dla kazdego cos sie znajdzie

ocenił(a) serial na 10
marcia2626

Ahaa co Angeli to w ksiazce odpowiednikiem jest asystentka Lisa, a co do Cam to ksiazkowa Tempe tez ma swojego szefa Pierre LaManche (dyrektor laboratorium medycyny sadowej)