PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78160
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

tak długo czekaliśmy na nowe odcinki bones, w końcu czwarta seria ruszyła, z odcinka na odcinek coraz lepsza..a tu na filmwebie zero komentarzy, żadnych dyskusji?!?

maria_mandel

Ja mogę podyskutować, bardzo chętnie :) (uwaga na SPOILERY!)
4 seria faktycznie bardzo dobra (jak do tej pory) obejrzałam 7 odcinków, czy jest już ósmy? Ktoś się może orientuje?
Pierwszy był kapitalny :) Booth i Brennan w Anglii hihihi :) Booth w tym małym samochodziku z problemem dostosowania sie do ruchu lewostronnego mnie totalnie rozbroił ;) i ten jego wybuch złości na skrzyżowaniu-bezcenne :) ach i oczywiście to jak w końcu przekonał się do herbaty ^_^ Odcinek z palcem w gnieździe tez był kapitalny (Parker jest absolutnie słodki), fajnie tez że potem na chwilę wrócił Zack ale zaskoczyło mnie ze to nie on zabił jednak tego strażnika (w serii 3) a mimo to zdecydował sie pójść do psychiatryka...no cóż...
szkoda tylko okropnie że Angela i Hoggins (sorry nie wiem jak to sie pisze) sie rozstali! :( Mam nadzieje ze jeszcze do siebie wrócą bo bardzo polubiłam tą parę!
Odcinek w którym znaleźli zwłoki podzielne na 12 kawałków naprawdę mnie zszokował (szczególnie jak wyszło na jaw kto był mordercą i jaki miał motyw!) A tak poza tym to mam wrażenie ze znajdują zwłoki w coraz dziwniejszych miejscach i w coraz dziwniejszym stanie (ta kobieta "rozmazana" po całej długości szybu windy była...uch....no po prostu.... :/ a gość wepchnięty w eee.....nooo nie da sie inaczej tego ująć jak w wychodek to już lekka przesada! O matko...) ale jak już mówiłam seria jak do tąd bardzo dobra ^__^

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

dzięki za odpowiedz mam nadzieje, że w końcu coś się na tej stronie rozkręci..
ósmy odcinek dopiero będzie po wyborach. Zgadzam się z tobą, że przykre jest to, że A i H się rozstali, miejmy na dzieje, że wkrótce do siebie wrócą. według mnie czwarta seria jest równie dobra jak poprzednie, zagadki są na prawdę pomysłowe, a Brenn i booth -no cóż coraz bardziej jest widoczne, że Booth coraz mniej kryje się z swoimi uczuciami, ta jego zazdrość...
p.s niestety ciągle jestem w rozjazdach, dlatego przez ostatnie kilka miesięcy nie udzielałam się na forum, ale jak tylko znajdę więcej czasu to dokończę moje opowiadanie

ocenił(a) serial na 8
maria_mandel

szanowne koleżanki, dyskusje o czwartej serii odbywają się jak najbardziej, nie ma co prawda osobnego tematu, ale jak prześledzicie Zakończenie 4 lub inne tematy znajdziecie tam mnóstwo interesujących dyskusji

gainka

Gainka ma rację - obgadałyśmy każdy dotychczas wyemitowany odcinek a także przyszłe. Wczoraj wzięłyśmy np. na tapetę 4x14;)

Zatem 3eba tylko wiedzieć gdzie szukać.

_LG_

No cóż nie śledziłam każdego tematu na forum (bark czasu, inne zobowiązania) więc nie wiem czy w innym temacie toczy się dyskusja o 4 serii ale osobnego tematu jako takiego nie ma, a szkoda. Moim zdaniem powinien być. A co do 4 serii to od siebie dodam jeszcze że rozkłada mnie to ich ciągłe poszukiwanie nowego asystenta w zastępstwie za Zacha (niektórzy to naprawdę ciekawe "elementy"), ciekawe czy znajda kogos na stałe? Ktoś już wie?
pozdrawiam ;)

_Anika_

a za tydzień już nowy odcinek :D
obejrzę i podziele się spotrzeżeniami bo teraz wypadłam z transu ;)

ocenił(a) serial na 7
maria_mandel

Gdzie znajdę stronę na której będzie napisane kiedy są emitowane odcinki?? bo ciagle nie mogę odszukać 8 odcinka (co prawda ściągam tylko rapidem...ale zawsze na drugi dzień można było ściagnąć z sieci odcinek). Bo nie wiem czy ja nie potrafięszukać czy 8 odcinka jeszcze nie było:D a tak wogóle Sweets wydaje isę mi, że odejdzi...bo nikt go nie szanuje tam:D na początku było to śmieszne a teraz już mniej... no nic czekam na odpowiedź:D

ocenił(a) serial na 8
LaraNotsil

listę odcinków i datę ich emisji znajdziesz na angielskiej wikipedii, 8 odcinka jeszcze nie było, będzie 5.11.08 :) tak więc niedługo...
jak masz jeszcze jakieś wątpliwości to pytaj, zawsze znajdzie się ktoś, który wie :D

ocenił(a) serial na 7
gainka

kurcze tez myslalam, ze moze jeszcze ni było 8 odcinka ale zobacz http://www.google.pl/search?hl=pl&q=bones+s04e08+torrent&lr= mozna niby sciagnac 8 odcinek 4 serii:D

ocenił(a) serial na 8
LaraNotsil

jedyne wyjście to ściągnąć i przekonać się, co tam jest :D

ocenił(a) serial na 7
gainka

Problem polega na tym, że ja nie potrafie...tzn nie wiem...ale torrentem nigdy nie sciągałam tylko rapidem:D i za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać:D

ocenił(a) serial na 7
gainka

ja poprosze o link do tej wikipedii...ja nie widze w zadnej dat premier (a bylam na 3 w tym polskiej)

LaraNotsil

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Bones_episodes

Bo w polskiej nic nie ma. Pozdr. LG

ocenił(a) serial na 7
_LG_

dziekuję bardzo:D a wiadomo w ogóle dlaczego taka przerwa była w odcinkach?

LaraNotsil

Nie wiem, ale część winy można zwalić na wybory prezydenckie;(

ocenił(a) serial na 7
_LG_

oj nie sadzę, zeby miało to soc z tym wspólnego:d no ale coż;d dopoki nie znajde jakiegos innego wytlumaczenia to i wybory sa dobrym wyjaśnieniem:D

LaraNotsil

Ważne, że przerwa się już kończy i dziś emisja kolejnego odcinka;)))

ocenił(a) serial na 9
_LG_

czy ktoś ma może polskie napisy do 4x07?

ocenił(a) serial na 7
efha

http://ultrawarez.eu/heros_lost_skazany_na_mierzh_wadcy_much_miodowe_la/21612-rs -bones-koci-sezon-4-serialtv-napisy-pl-avi.html

ocenił(a) serial na 7
_LG_

mam pytane co do napisow...ile trzeba bylo czekac na napisy po pojawieniu się odcinka?

LaraNotsil

Różnie, zwykle około tygodnia;)

_LG_

ostatnio na napi projekt napisy pojawiły się juz w niedzielę a emisja wiadomo we środy więc nie tak długo :)

ocenił(a) serial na 7
paulina707

oj to dlugo ja przyzwyczajona, ze jak odcinek pojawia sie w sobote do sciagniecia to w niedziele mialam juz napisy;/ no ale nic trzeba bedzie czekac;d

ocenił(a) serial na 10
maria_mandel

Jeszcze nie widziałam ani jednego odcinka czwartej serii, ale i tak wiem, że będzie super, zresztą jak każda seria. Mam nadzieję, że Sweets nie odejdzie, bo on jest słodziutki i strasznie go lubię, dzkoda, ze oni go tak okropnie traktują.

ocenił(a) serial na 7
kryfionka_2

myslalam ze tylko ja tak uwazam;d tymczasem jestes druga osoba, ktora tak uwaza;d

ocenił(a) serial na 10
LaraNotsil

A ja właśnie wpadłam tu po obejrzeniu ósmego odcinka czwartej serii... Muszę szczerze napisac, że niestety ten odcinek nie powalił mnie na nogi, jak to się zwykle działo wcześniej.
Osią napędową zawsze byli Bones i Booth, oni "rozkręcali imprezkę". W tym odcinku było ich mało.
Za to Sweets się tym razem wyróżniał i rośnie na jednego z ciekawszych bohaterów. Szkoda tylko, że ostatnio rzadziej pokazywana jest terapia z jego udziałem...
Czekam więc do następnego tygodnia i mam nadzieję, że będzie duuużo lepiej.

ocenił(a) serial na 8
bracianka

a mi odcinek właśnie szalenie się podobał, fakt, mały było B&B, ale cała akcja była super, to był chyba jeden z zabawniejszych epizodów, a Cam była suuuper :D

ocenił(a) serial na 10
gainka

Tak, jej miny dziś były boskie, ale ogólnie to chyba (przynajmniej dla mnie) najmniej ciekawy odcinek, jaki do tej pory ogladałam...

ocenił(a) serial na 10
bracianka

Mam prosbe kto moze wie jak sciagnac napisy do 4 seri 7 i 8 odc Bones???
Prawde mówiąć to 4 seria jest tylko dobra ale nie było jeszcze takiego odcinnka ktory nie wiem jak by mnie powalił na kolana.Moze ktoś wie kiedy cos powazniejszego sie wydarzy miedzy B&B???
Tez bym chciala by A wrocila do H bardzo bylo miło patrzec na nich tak słodko wygladali ah.
A doktorek ''Słodki'' jest jak dla mnie smiszny he .

Pozdrawiam i prosze o pomoc w sprawie napisów

ocenił(a) serial na 10
klaudia1542

Mnie jeden odcinek powalił - The finger in the nest :) Ale może to dlatego, że mam słabośc do Bootha zajmującego się Parkerem ;) Ogólnie wydaje mi się, że starają się robic coraz częściej bardziej humorystyczne odcinki.

bracianka

własnie skończyłam ogladać 4x08 i ogólne wrażenie - bardzo przyjemny odcinek. Rzeczywiście żadnych postepów w sprawie B&B ale myśle że rozwinięcia tego wątku możemy spodziewać się w przyszłym tygodniu :D Najciekawsza ostatnia scena. A jeśli chodzi o rozmowe Bootha i Bones tą na końcu: co znaczy "You need common ground"? Brennan powiedziała to do Bootha

paulina707

common ground <n fig> wspólna platforma or płaszczyzna......
(pol-ang PWN-Oxford 2004)

ocenił(a) serial na 10
paulina707

Na odp na twoje pyt nie odpowiem bo sama nie znam na nie odpowiedzi ale mysle podobnie jak ty czy inni ze w przyszłym tygodniu wszytko wyjdzie na jaw z B&B he

klaudia1542

jeśli ktoś jescze nie ma polskich napisów do 4x08 a potrzebuje albo chce sie dowiedzieć co znaczy "you need common ground" prosze bardzo :) http://www.sendspace.pl/file/T7b3LDxP/

ocenił(a) serial na 10
paulina707

a jak wasze wrzenia po 4 x09???

ocenił(a) serial na 10
RozA_6

Pozytywne :) Znowu widziałam ból na obliczu przeboskiego Bootha, a takie sceny powodują, że żołądek mi się ściska. No i ten wredny brat, wrrrr...
Bones znowu zrobiła użytek ze swoich pięści :)

bracianka

Też już widziałam zarówno 8 jak i 9 odcinek ;)
8 bardzo przyjemny, nie wiem czemu sie czepiacie, może nie najlepszy ale spoko ;) nie ma to jak sztuka współczesna ;) tylko czemu zrobili z angeli lesbijkę? No a może raczej bi, jakoś mi to nie pasuje (bez urazy dla nikogo) :/
Natomiast 9 moim zdaniem genialny ;) to jak Bones zrzuciła brata Bootha z krzesła było bezcenne ^_^ co za dupek z niego! No kto by pomyślał?!
No i to zakończenie jak Bones przyniosła Boothowi ciast-słodkie ;)
A doktora Sweetsa uwielbiam! Mam nadzieję że nie odejdzie! To jak "zwalniał" asystentkę Bones mnie powaliło hahaha! ^___^ Doktor słodki wymiata! Naprawdę jest słodki! ;)

_Anika_

Witam wszystkich ponownie!!!

Odcinek 9 jak najbardziej ekscytujący, myślę że pewne uczucia wzięły górę i nasi bohaterowie postawili kolejny krok w swoją stronę. Booth uchylił rąbka tajemnicy dotyczącej jego rodziny, a i dr. Brennan pokazała więcej ludzkich uczuć:) Jak dla mnie wszystko idzie w dobrym kierunku;)

PS. Czy ktoś wie co ze zwiastunem do 10 odc.?

ocenił(a) serial na 10
dzidzi_2

http://pl.youtube.com/watch?v=Le9-lRwJJ9w

zwiastun 4x10

ocenił(a) serial na 8
RozA_6

4 seria jest naprawdę bardzo dobra..

RozA_6

Dziękuję bardzo:) cóż chyba kolejny odcinek zapowiada się ciekawie;)

maria_mandel

Co tu tak cicho? czyżby wszyscy fani gdzieś uciekli? :) a tak bardzo chciałem się z Wami podzielić nowym odkryciem. No nic zostawię po sobie ślad, może jednak ktoś skusi się na małą polemiczną dyskusję? Ale do rzeczy, jak wiadomo chodzą słuchy, że Bones są na podstawie książek K. Reichs, ostatnio przeczytałem z kolei książkę Emily Craig "Tajemnice Wydarte Zmarłym" - świetna fabuła, niesamowicie zbliżona do serialu :) może ktoś czytał i jest chętny na wspólne refleksje?