PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13811
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Takiego tematu chyba tutaj jeszcze nie było, więc ja postanowiłem go założyć.
Moim zdaniem najlepszy odcinek z pierwszym właścicielem Alexa, to zdecydowanie drugi odcinek pierwszej serii(,,Uniknąć śmierci"). Trzymający w napięciu, ciekawy wątek i bardzo dobra gra aktorska(szczególnie Jakus) i Alex też się spisał :P.
Najlepszy odcinek z Orliczem, było kilka dobrych i bardzo dobrych, ale najlepszy to chyba Miasto w strachu, wtedy bodajże był ten pościg z udział Pawlickiego w jednej z łódzkich galerii.
A jakie są Wasze ulubione odcinki z udział dwóch(pierwszych) właścicieli Alexa?

ocenił(a) serial na 10
ghf

i gdzie przeczytałaś o tym ost odc

użytkownik usunięty
ghf

W jednej z niezbyt ambitnych gazet o serialach jest krótka notka o tym odcinku. Może być ciekawie, jeżeli te pożal się Boże durne romanse tego nie zepsują...
Możesz podać nazwę tego serialu, bo chyba jest cyrylicą pisana jak się domyślam, nie ?
U nas Rex chyba popularny nie jest. Może dawniej, ale teraz to już cieniutko.

ocenił(a) serial na 10

pisze się to po rosyjsku ale ja tego języka nie znam

użytkownik usunięty
ghf

Informacja z facebooka Antka :

"Antek zaczął dziś zdjęcia do kolejnej serii Komisarz Alex TVP. W Łodzi będzie kręcił do końca maja, a na początku czerwca wraca na plan "Czasu Honoru". "

ocenił(a) serial na 10

czyżby uśmiercali Michała a może krótka przerwa w zdjęciach

ocenił(a) serial na 10

zastanawiam się czy w czerwcu będzie przerwa w kręceniu Alexa , czy może zmieniają aktora , i ciekawe ile odc bedzie liczył 6 sezon bo w Rexie miał 12 odc , a u nas jednak zawsze są 13 no ale jeszcze jest odc z orginału śmierć w Museum bo Sisi raczej nie

użytkownik usunięty
ghf

A odcinek Sisi nie był przypadkiem o młodej kobiecie, która mordowała? Nie pamiętam o czym był odcinek Śmierć w Museum, ale ostatni odcinek Alexa ma być właśnie o młodej kobiecie, córce właściciela hotelu.
Mam nadzieję, że to tylko przerwa w kręceniu.

ocenił(a) serial na 10

to był odc ślepa furia Sisi to o kobiecie co zabijał facetów i przebierała się za sisi grała ją ta aktora co w odc śmierć Mosera tą psycholog przez którą zginą Richard , pamietam jak Alex wchodził do emisji to fani orginału mówii że tytuł bedzie kojarzył im się z Brandtnerm bo on właśnie miał tak na imię Alex BRandtner

użytkownik usunięty
ghf

Aha, spoko, nie pamiętam tak dobrze starych odcinków. W sumie mam jedynie nadzieję, że jeżeli już zdecydują się na wymianę aktora, to nie sięgną po jakiegoś gwiazdora typu Wesołowski czy Musiał, tylko może po mniej znanego, ale dobrego.

ocenił(a) serial na 10

tez mam taką nadzieje i mi tez początkowo jak Bromski wołał alex to wydawało mi się ze przyjdzie Brandtner

użytkownik usunięty
ghf

Dla psa rzeczywiście mogli jakieś inne imię wybrać. Alex też mi nie bardzo pasuje. Jest tyle innych, fajnych imion dla psów.

ocenił(a) serial na 10

może chcieli imię brzmiące podobnie do orginału , Rosjanie wybrali Lord , ale może lepsze Alex niż jakieś gorsze

użytkownik usunięty
ghf

To na pewno było głównym kryterium wyboru. Lord? To już lepszy chyba nasz Alex.

ocenił(a) serial na 10

mimo że twórcy czasu honoru chcą upodobnić Pawlickiego do wyglądu z 4 sezonu to jednak po Antku widac że jest starszy nawet bez brody ma trochę inny wyraz twarzy i trochę taki misiowaty się zrobił

użytkownik usunięty
ghf

Misiowaty? :) On po prostu przytył od tego czasu kiedy był kręcony 4 sezon Czasu Honoru, dlatego się na twarzy zmienił. Nie powiedziałabym też, żeby charakteryzatorzy z Czasu Honoru jakoś szczególnie starali się go odmłodzić. On po prostu ogolony tak wygląda, plus dodatkowe kilogramy robią swoje.

ocenił(a) serial na 10

no może masz rację głupio napisałem , we wczorajszym odc Żurek mnie naprawde zaskoczył na plus

użytkownik usunięty
ghf

Odcinka jeszcze nie oglądałam, ale może producenci szykują go na kolejnego komisarza? Wydaje mi się, że Żurek do takiej roli pasuje, może nawet bardziej niż Pawlicki.

ocenił(a) serial na 10

ja jestem jednak za Pawlickim ciekawe jaki by miał Żurek kontakt z psem

ocenił(a) serial na 10
ghf

może Żurek ale jako inna postac bo np burchard czy Pschil wRexie grali tych złych

użytkownik usunięty
ghf

Wiesz co, pooglądałam ten odcinek i jakoś występ Żurka mnie nie powalił... Zagrał dobrze, tak normalnie. Może właśnie dlatego, nadawałby się na nowego komisarza w tym serialu, bo był taki zwyczajny. Pawlicki znowu nie tworzy takiego typowego "gliniarza-twardziela" (jak to tylko próbował zagrać Wesołowski, czy teraz zagrał Żurek). Gra wyraziście, a jego postacie są dynamiczne. Ma swój specyficzny styl no i wiadomo, uważam, że od Żurka jest o wiele lepszym aktorem. Poza tym podobał mi się też występ Gonery.
To, że Żurek wystąpiłby jako inna postać u nas raczej by nie przeszło. Chociaż w Czasie Honoru takie cuda się zdarzały. Ale naprawdę wolałabym, żeby po śmierci Orlicza to on został nowym partnerem Alexa (a nie np. Wieczorek czy Małaszyński), to byłoby coś nowego, innego i ciekawego.
I Pawlicki w Czasie Honoru chyba dużo nie pogra, przyznał tak w wywiadzie, więc jest szansa, że 6 sezon Alexa będzie cały z nim.
A swoją drogą, to odcinek mi się naprawdę podobał. Oprócz tej jednej wpadki Fabickiego z Testamentem (choć nie był aż taki zły, poza paroma scenami), uważam ten sezon za najlepszy ze wszystkich, które do tej pory powstały.

ocenił(a) serial na 10

Mnie też Występ Żurka nie powalił napisałem że nawet sobie poradził szkoda że Fabicki tak mało reżyseruje , ale Lang dobrze sobie radzi , już chyba na dobre zrezygnowali z Wichrowskiego plus Orlicz że jest sprawny fizycznie , tak jak Brandtner , bo Moser czasem był taki ociężały , choc Bromski też był dośc sprawny czy Rivera najbardziej sztywny to był Lorenzo Marc też dawał Rade , a Terzani w 17 sezonie trochę się poprawił

ocenił(a) serial na 10
ghf

w Testamencie jeszcze ta muzyka disco polo była niepotrzeban i Michał był nie swój taki trochę zamyślony

ocenił(a) serial na 10

Miałaś rację na oficjalnej stronie Pawlickiego pojawiło się info że za dużo go w 7 serii czasu honoru nie będzie

użytkownik usunięty
ghf

Tak, a głównie się na nim promują ... no i na Musiale.

Szczerze, to bardziej czekam na 6 sezon Alexa niż na 7 Czasu. Jak widzę tego wszędzie się panoszącego Musiała, udającego wielkiego aktora i mówiącego o Czasie Honoru jakby grał tam conajmniej od dwóch sezonów i był główną gwiazdą tego serialu, to strasznie przechodzi mi ochota na oglądanie.

I z tych Rosjan to jednak fajni ludzie, mają lepszy gust niż Włosi :)

użytkownik usunięty

*co najmniej, sorry za błąd

ocenił(a) serial na 10

wczoraj Walach miała urodziny wszyscy jej zrobili prezent kręcili odc ba pełnym gazie Palicki na gokarcie przywiózł prezent widac że ekipa się lubi. jak Alex potrwa jeszcze troche to i Musiał zagra , a jego ojciec grał mafioza w orginalnym Rexie

użytkownik usunięty
ghf

To naprawdę miłą niespodziankę jej sprawili. Fajnie, że mają ze sobą dobry kontakt. Oby ta ekipa jak najdłużej się utrzymała. Wiem, że ojciec Musiała grał w Rexie. Możliwe też jest, że to on stoi za wszystkimi "sukcesami" synka. Choć sam jest mocno średnim aktorem (widziałam go tylko w rolach czarnych charakterów) i wątpię, żeby jakieś wielkie wpływy w TVP miał, no ale...

ocenił(a) serial na 10

w Ojcu Mateuszu gra patologa

użytkownik usunięty
ghf

Ani jednego odcinka tego serialu nie widziałam. WIem tylko, że Żmijewski gra tam księdza - policjanta.

ocenił(a) serial na 10

też na licencji Włoskiego serialu tylko że juz od 3 sezonu tworzą własne scenariusze serialik dośc przyjemny ciekawe 2 ost odc dzień po dniu 31 maja zabójczy sekret i, a ślepa furia 1 czerwca

użytkownik usunięty
ghf

Hm, ciekawe. Czyli 24.05. za tydzień też nowego odcinka nie będzie, na to wychodzi.

ocenił(a) serial na 10

finał piłkarskiej ligi mistrzów jest 24dlatego nie bedzie wtedy Alexa

ocenił(a) serial na 10

wczorajszy odc świetny uśmiałem sie jak Michał mówił że pomoże wychować Alexowi przyszłe pokolenia , albo ze chciał by być dziadkiem

użytkownik usunięty
ghf

W tym odcinku momenty, które w zamyśle miały rozśmieszyć, naprawdę mnie rozśmieszyły. Ta cała akcja z ciążą fajnie wymyślona. Jednak gdyby okazało się to prawdą, to samo przesłanie byłoby bardzo niepoprawne. Momenty, w których Michał mówił do Alexa o tych pokoleniach, takim pocieszającym głosem, jak do dziecka, czy później o tym dziadku też mnie rozśmieszyły. Plus Leon na początku i staruszka. Akcja finałowa też mi się podobała, dobra praca kamery i samo zmontowanie. Odcinek zdecydowanie jeden z najlepszych Alexa. Lang w tym sezonie wykonuje dobrą robotę, lubię jego odcinki. Nie za bardzo podszedł mi jedynie drugi. A za dwa tygodnie rzeczywiście dwa epizody pod rząd, w sobotę i w niedzielę. Liga Mistrzów to Liga Mistrzów, w moim przypadku obecność online też obowiązkowa.

ocenił(a) serial na 10

Michał traktuje Alexa na równi , tak jak Moser i Brandtner i Rivera , Richard traktował Rexa jak rodzic , a Alexander jak kumpel Rivera też u nas Michał tak po trochę mimo że odc Testament czy okrutna prawda była trochę słabsze to jednak i tak lepsze od tych z Bromskim

ocenił(a) serial na 10

jakie dla ciebie odc z Orliczem w 3 sezonie były najlepsze bo mi podobały się wszystkie ale nowy , diagnoza morderstwo i Krwistoczerwone róże , szczególnie diagnoza i róże , a ten skok Alexa z Okna świetny chyba się ze mną z godzisz bo Rex w orginale tylko jechał na dachu windy

użytkownik usunięty
ghf

Najbardziej jakoś podobał mi się Nowy. Diagnoza Morderstwo, Miasto w strachu i właśnie Krwistoczerwone Róże u mnie zaraz za tym odcinkiem. W sumie to wszystkie, oprócz Kolekcjonera lalek i W hipnozie, te były według mnie słabsze. Zgadzam się, skok Alexa w Krwistoczerwonych różach był rzeczywiście świetny, jedynie do roli tego grubego porywacza mogli wybrać innego aktora, ten był taki jakiś niepoważny.

Mam pytanie, bo chyba oryginalnego odcinka Ślepej furii nie oglądałam, czy w nim Brandtner został ogłuszony przez tę morderczynię ?

ocenił(a) serial na 10

Tak dostał w głowe butelką trzymał ją w wannie ale Kunz go uratował , odc kolekcjoner lalek to tam minusem był Deląg bo sam klimat ok a w hipnozie to to że ten doktor mniej się stawiał , dla mnie średni był dlaczego Romeo zginą

użytkownik usunięty
ghf

OK, dzięki. U mnie Dlaczego zginął Romeo ma plus za Ankudowicz, lubię tę aktorkę, uważam, że jest niedoceniana. Widziałam zdjęcia do najnowszego sezonu, moim zdaniem źle ucharakteryzowali Orlicza, znowu te ulizane do tyłu włosy...

ocenił(a) serial na 10

no tak ale to wszystko pewnie przez czas honoru , i fryzura podoba mi się od loczków Hoffmana

ocenił(a) serial na 10

Pawlicki coś wczesnie wrócił na plan czasu honoru i negocjuje większy wątek z scenarzystami czyżby zostawiał Alexa

użytkownik usunięty
ghf

Wiem, czytałam to info. Z jednej strony chcę, żeby dostał większy wątek w Czasie, ale z drugiej nie chcę, żeby rezygnował z Alexa... Zobaczymy, co z tego będzie.

ocenił(a) serial na 10

no bo Walach jest na planie bo mówiła że spędzi tam kilka tygodni , a Pawlicki miał wróćić w czerwcu do czas honoru

użytkownik usunięty
ghf

Też tak myślałam, ale to wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie. Wydaje mi się też, że w najnowszym sezonie Walach będzie miała więcej roboty niż w obecnym. Gdyby Pawlicki miał odejść z Alexa, to już byłyby chyba jakieś przecieki, w sumie mam nadzieję, że zostanie do 7, tak jak zapowiadali.

ocenił(a) serial na 10

zapowiadali że do 8

ocenił(a) serial na 10

ten facet co tam pisze o alexie podaje się za zastępce kierownika produkcji

użytkownik usunięty
ghf

Nie wierzę w to.

ocenił(a) serial na 10

no może i masz rację

ocenił(a) serial na 10

ost odc sezonu fajny tylko końcówka z Moniką mi się nie podobała ale ogólne bardzo dobrze podobno w 6 sezonie za Walach ma być Aneta Zając

użytkownik usunięty
ghf

Żartujesz, Zając za Walach?! Skąd masz to info? W ogóle nawet nie słyszałam, że zamierzają ją zmieniać... Czyli TVP jedzie na popularności Tańca z gwiazdami, najpierw Moro, teraz Zając, szkoda.

Mam mieszane uczucia co do ostatniego odcinka. Nie widziałam oryginalnego, był podobny? Mi się nasz wydawał trochę chaotyczny. Ale obejrzę oryginał i porównam sobie. Ostatnia scena z Moniką była po prostu beznadziejnie głupia, mogli sobie ją naprawdę darować. W ogóle ten cały "związek" jest strasznie sztuczny. Mam nadzieję, że w 6 już jej nie będzie.