PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13811
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Takiego tematu chyba tutaj jeszcze nie było, więc ja postanowiłem go założyć.
Moim zdaniem najlepszy odcinek z pierwszym właścicielem Alexa, to zdecydowanie drugi odcinek pierwszej serii(,,Uniknąć śmierci"). Trzymający w napięciu, ciekawy wątek i bardzo dobra gra aktorska(szczególnie Jakus) i Alex też się spisał :P.
Najlepszy odcinek z Orliczem, było kilka dobrych i bardzo dobrych, ale najlepszy to chyba Miasto w strachu, wtedy bodajże był ten pościg z udział Pawlickiego w jednej z łódzkich galerii.
A jakie są Wasze ulubione odcinki z udział dwóch(pierwszych) właścicieli Alexa?

ocenił(a) serial na 10

w Orginale było podobnie Alex komisarz oczywiście nie pies dostał w głowe i go uratowali tylko nie było wątku romansowego , na stronie super seriale pisze że negocjują z Zając do głwnej roli kobiecej i prawdopodobnie za Walach choć to nie pewne ale wczorajszy odc i tak lepszy od tych z Kubą

użytkownik usunięty
ghf

Spoko, dzięki.

To, że był lepszy od tych z Bromskim to wiadomo, chociaż moje zdanie na temat odcinków z Wesołowskim na pewno już znasz ;) Był niezły, tylko wydaje mi się, że pod koniec za bardzo pędzili i wdarł się taki chaos. Ale możliwe, że tylko mi się tak wydawało. W ogóle 5 sezon bardzo mi się podobał, nie było naprawdę słabych odcinków. Teraz zobaczymy co pokażą w 6. I szczerze mam nadzieję, że to info z Zając to plotka...

ocenił(a) serial na 10

bałem się że romanse to posują no może troszkę czasem były denerwujące ale ogólnie sezon ok

ocenił(a) serial na 10

Niestety to nie plotka a prawda ponieważ Lucyna odejdzie z wilczykiem do warszawy

ocenił(a) serial na 10

I z kierownikiem produkcji to nie fikcja jak chciecie to przyjedzcje na plan i się na mnie powołacie

użytkownik usunięty
kalek12

Aha, ok spoko. Jak będę w Łodzi to z chęcią wpadnę. Czyli tak konkretnie to mam sobie tak po prostu wejść na plan i powołać się przy tym na osobę o nicku kalek12 z portalu filmowego FilmWeb, która twierdzi, że jest kierownikiem produkcji, wyjawiając praktycznie całą treść fabuły - bo na tym przecież bardzo zależy twórcom serialu - no bo po co oglądać w telewizji. Aha, i ten pan kierownik produkcji mieszka sobie - to twoje słowa - obecnie w Anglii i ogląda serial wraz ze swoimi angielskimi przyjaciółmi.

Dla jasności - to był sarkazm.

ocenił(a) serial na 10

Oczywiście a w Angoli byłem u rodzinie na tydzyen

ocenił(a) serial na 10

z całego szacunku dla orginału i Brandtnera ale scena w odc Nowy kiedy wskakuje do wody i płynie po folię była efektowna , ale jednak bardziej mi sie podobał pościg Michała za cięzarówką był bardziej efektowny, tak samo jak ucieczka z konwoju w ost odc 4 serii podobała mi się bardziej u nas , może naraże sie innym fanom Rexa do których się zaliczam ale takie mam odczucia

użytkownik usunięty
ghf

Tak, pewnie się narazisz ;) Z tego co zdążyłam zauważyć to ci zagorzali fani Rexa raczej nie tolerują naszej wersji, więc uważaj ;)

ocenił(a) serial na 10

znam fanów orginału którzy lubią naszą wersje al tylko z Pawlickim , czytałem wywiad z Antkiem mówił ze w 6 sezonie ma być więcej akcji a romansów mało

ocenił(a) serial na 10

Rysiek w 5 odc 6 sezonu jedzie do USA produkcja nie chcę zdradzić kto go zastąpi , Monika też jedzie do Dubaju , czyli po raz 1 u nas wymieniają współpracowników komisarza

użytkownik usunięty
ghf

Aha, nie słyszałam o tym. Nie spodziewałam się, że wymienią współpracownika...
Myślisz, że to jest właśnie to lekko zapowiadane wejście Anety Zając? Ciekawa jestem, jakby to wyszło, gdyby nasi zmienili formułę i w biurze byłyby dwie kobiety i jeden mężczyzna.... Chyba na to się zanosi.

ocenił(a) serial na 10

kupiłem wczoraj świat seriali i tam był artykuł , mam nadzieje że to będzie facet bo 2 kobiety to by było bez sensu ciekawe kto to taki go zastąpii ciekawe czy to chwilowe czy na stałe bo Rysiek ma rodzine zostawić w Polsce

użytkownik usunięty
ghf

Wydaje mi się, że chyba jak już to na stałe, ale zobaczymy. Dziwne, że żadnych przecieków nie ma. Póki co tylko te z Anetą. I czuję, że właśnie ją mogą wprowadzić, aby lekko uatrakcyjnić serial.

ocenił(a) serial na 10

tak trzeba poczekać

ocenił(a) serial na 10
ghf

Wprowadzą za ryśka zając

ocenił(a) serial na 10
kalek12

wolałbym by poszła Lucyna ale to ma być na stałe już ta wymiana

ocenił(a) serial na 6
ghf

Myślę, że to nie jest rosyjska wersja na licencji a raczej ich autorski serial...
Tak a propos Rosji, to co ciekawe nasz "Komisarz Alex" był tam emitowany i ma bardzo wielu fanów... Ma nawet kilka fanpage'ów na VKontakte.ru (najpopularniejszy w Rosji portal społecznościowy). Ponadto kupiły go telewizje włoskie, niemieckie i austriackie.. Nie wiem jak z innymi krajami.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

rosja ma podobne schematy ale odc są trochę inne wiem że włosi wyemitowali tylko sezon z Bromskim i to 1

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Ale w Rosji to odc z Michałem też czy tylko z Bromskim

ocenił(a) serial na 6
ghf

Z jednym i z drugim były wyświetlane, ale w Rosji nie pokazano jeszcze wszystkich z Michałem... Czytałem też, że Rosjanie także wolą Orlicza i jego odcinki

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

bo a Włosi zachwycali się Bromskim oni mają inny gust np te odc z Terzanim dla nas co są słabe im się podoba 2 były dobre to dla nich słabe

ocenił(a) serial na 10

no zobaczymy i to jest właśnie najwiekszy bląd orginału nie wierzę że aktorzy nie dali rady by zagrać w 1 czy 2 odc i zakończyć wątki postaci tylko Moser i Gbur zostali uśmierceni na ekranie

ocenił(a) serial na 6
MBIITF

Odcinki z Bromskim były o wiele słabsze, ale jest wśród nich parę ulubionych, prawdziwych perełek: "Amok", "Pierwsza nagroda", "Śmierć w masce", "Zabójcza dawka" "Ostatnia sprawa Lucyny", "Niewidomy świadek" i oczywiście "Śmierć Bromskiego" (chyba najlepszy)

Jeśli chodzi o odcinki z Orliczem, wszystkie są niezłe, widać poprawę jaka zaszła po wymianie aktora. Praktycznie nie ma odcinka, który by Mi się nie podobał, ale Moje ulubione to "Nowy", "Znak szatana" i "Niebezpieczna zabawka"

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

amok , Roznerski minimalnie ustępował Burchardowi był dobry i zabójcza namiętnośc Przybylska zagrała dobrze , ale ost sprawa Lucyny najlepszy zabójcze misie też uszły Bromski w tym odc pokazał że lubi psa i za to go właśnie bardziej lubię niż gbura Lorenzo z Rexa a odc modelka nie cierpię z nim

ocenił(a) serial na 10
ghf

chodzi o Fabriego

ocenił(a) serial na 6
MBIITF

Dodałbym jeszcze "Diagnoza - morderstwo" i "Lista śmierci" (odcinek wypadł dużo gorzej niż oryginał, ale całkiem solidnie)

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

mnie odc znak szatana troszkę zawiódł za scena końcowa fani orginału nie pozostawili na niej suchej nitki fajne też były odc zemsta , krwistoczerwone róże mój ulubiony i tajemnica spowiedzi ale wszystkie z Pawlickim są dobre czekam na odc śmiertelny wyścig

ocenił(a) serial na 10
ghf

Diagnoza morderstwo też

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

W wiosennej ramówce TVP w soboty zamiast Alexa mają byc Strażacy dziwna decyzja zwłaszcza że 7 sezon jest już nakręcony

ocenił(a) serial na 6
ghf

Może wyemitują dopiero w kwietniu te nowe odcinki, jakoś późniejsza wiosną...

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

No moze strażacy liczą 10 odc to można po nich wyemitowac

ocenił(a) serial na 6
ghf

Ghf, wiesz może jaki policjant się pojawi w nowych odcinkach oryginalnego Komisarza Reksa? Mitterer czy ten pajac Terzani?

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Kręcą obecnie 18 sezon ale nadal będzie super policjant Terzani

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Dla mnie wszystkie odcinki są fajne i świetne. Ja lubię i Wesołowskiego i Orlicza. Ja myślę że 6 sezon będzie na 100 % !!!!

ocenił(a) serial na 10
alexandrax123

ja jako fan Orginału który widział wszystkie 17 sezonów to odc z Wesołowskim nie czasem dobijały i tak go wole niż takiego Lorenzo z Orginału

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Wiecie że producenci komisarza alexa nakręcili 2 odcinki pilotarzowe o śmierci bromskiego ale w polsce ich nie pokazano tylko w ramach promocj za granicą

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Chciałem dodać były zbyt brutalne dlatego nie zdecydowali się ich pokazac w polsce bo tvp się nie zgodziło

ocenił(a) serial na 10
kalek12

mogli poazać ten mroczniejszy bo smierć Mosera ten odc był świetny w alexie miałem niedosyt

ocenił(a) serial na 10
kalek12

czy zdjęcia trwają bo Antek jest na planie na sląsku w czasie honoru a kiedy zostaną wznowione

użytkownik usunięty
ghf

Trochę podpowiem - Antek w wywiadzie na początku czerwca powiedział, że cały lipiec i sierpień spędzi na planie Czasu Honoru. Na plan Alexa wraca dopiero we wrześniu. A w maju nakręcili 5 odcinków.

ocenił(a) serial na 10

Dzięki , z tego co wiem to zdjęcia do czasu honoru będą trwać do 15 sierpnia no ale potem odpczynek bedzie pewnie , i mają czas by poszukać kogoś za Irka czopa

użytkownik usunięty
ghf

Mnie ciekawi, dlaczego w ogóle go zmieniają. Dotąd myślałam, że to przez niemożność pogodzenia gry na dwóch planach. Ale z wypowiedzi Antka wynika, że na razie nie ma zdjęć do Alexa. Chyba, że jest tak jak pisałam wcześniej - chcąc uatrakcyjnić serial szukają jakiegoś opłacalnego celebryty.

ocenił(a) serial na 10

Będzie też trochę widać różnice w pogodzie pierwsze 5 odc aura Wiosenna , a następne jesienne , coś może być na rzeczy że antek odejdzie w 7 sezonie bo w Lutym płynie Rejsem do o koła świata na 2 miech , fajnie też rozplanowali mu zdjęcia żeby pogodzić te 2 seriale i może to oznaczać że w Czasie honoru bedzie go więcej niż zakładano

użytkownik usunięty
ghf

Zapomniałam o tym jego rejsie. Tak, wszystko na to wskazuje, że chyba odejdzie w 7 sezonie. W sumie produkcja Alexa się do jego grafiku dostosowała.

ocenił(a) serial na 10

jeszcze nie było tak typowo jesiennych odc z Antkiem ciekawe czy będzie odc koń wart miliony dośc ciekawy był w Rexie

użytkownik usunięty
ghf

Późno będą kręcić, fakt. Coraz bardziej mnie ciekawi, jakiego aktora wezmą za Czopa. Jeżeli ten odcinek Koń wart miliony był w 6 sezonie, to jest na to duża szansa, bo od 4. nasi coraz rzadziej skaczą po odcinkach z innych sezonów.

ocenił(a) serial na 10

choc w 4 sezonie były 2 odc z 2 a w 5 jeden z 3 z orginału

użytkownik usunięty
ghf

Na razie wiadomo tylko, że będzie Śmierć w Muzeum, jeżeli chodzi o odcinki z poprzednich sezonów.
Tak były, ale to już nie takie pomieszanie z poplątaniem, jak we wcześniejszych sezonach 1,2,3.

ocenił(a) serial na 10

musieli te odc dać bo niektóre sezony w Rexie miały po 15 odc a u nas 13 i też dodadzą jeden do 6 właśnie śmierć w Muzeum bo w Orginale ta serial iczyła 12 odc