PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13830
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Zła zmiana

użytkownik usunięty

Wieczorek ma grać nowego opiekuna Aleksa,jak już koniecznie muszą zmieniać mu opiekuna,to mogli dać innego aktora,ten jakoś zupełnie mi nie podchodzi,mogli w sumie kontynuować akcję z braniem ekipy z Czasu Honoru,było dwóch,mogli dać trzeciego najlepiej Zakościelnego albo nawet Wieczorkowskiego.

coś na okładce SS,że o Ewie,być może jej też nie będzie,może zrobią comeback Lucyny,albo kolejna policjantka a pies ogłupiały,bo ciągle mu zmieniają Pana,w sensie przywódcę stada oraz nawet otoczenie Pana,poza Ryszardem,najlepiej niech Ryszard będzie jego Panem.

ocenił(a) serial na 10

Z tego co wiem to Walach miała konflikt z Pawlickim od początku się nie dogadywali , Walach nawet chciała by przełożyć zdjęcia do 8 serii ale gdy Antek zagroził że odejdzie Magde zwolnili , a o Więdłosze to nie wiem.

użytkownik usunięty
ghf

głupia sprawa z Więdłochą,bo raczej nikt nie mówił że ona tylko na jedną serię,a potem nagle że niby miała być sezon.

ocenił(a) serial na 10

Może gdy by Antek nie zrezygnował to i ona by została gdy zaczynali 8 sezon Pawlicki nie miał Wyklętych w planach.

użytkownik usunięty
ghf

może ale jak ona nie ma jakiegoś serialu w planach,mogłaby zostać bez niego i wtedy Nina by nie wróciła i mogłaby ciekawa sytuacja,ona cisnęłaby Piotrowi że może i jest dobry,ale jej ukochany Michał lepszy,a potem np jakby Michał zginął pokazać jej rozpacz...

ocenił(a) serial na 10

Ciekawy pomysł ale jak było nie dowiemy się

ocenił(a) serial na 10

Dziś na fejsie widziałem zdjęcie Alexa z drużyną hokejową czyli będzie to odc doping , jest to odc z 10 serii , który jest też ostatnim odc Austriackiego Rexa. Myslałem że zmienią dyscyplinę bo np w odc z Zimną krwią w Rexie też było o hokeju a u nas o footbolu amerykańskim.

ocenił(a) serial na 10

Fajnie było sobie wczoraj na jedynce przypomnieć pierwszy odc z Orliczem . Kupił mnie od razu ten jego uśmiech jak zobaczył Alexa i błysk w oku coś fajnego. Dobra też rozmowa na końcu dużo lepiej to wypadło niż zapoznanie psa z Bromskim te jego teksty i miny na cmentarzu tragedia nie chcę tego komentować. Choć w Orginale Rex po śmierć Mosera był bardziej przybity ale Alexowi nie ma się co dziwić jak nie było widać więzi z Wesołowskim na planie.

ocenił(a) serial na 10

Może ten 9 sezon będzie miał lepszą oglądalność bo tak naprawdę to rywalizował będzie z TVP 2 i kocham cię Polsko , bo TVN nadawał będzie filmy i Polsat też. Zobaczymy jak będzie ale lepsza oglądalność to mogą być kolejne sezony.

użytkownik usunięty
ghf

tak,jednakże o ile niska oglądalność to będzie początek końca,bo raczej mało realne że przy niskiej oglądalności,będzie nowa seria,to przy wysokiej mogą zrobić jak choćby przy Kryminalnych,Czasie Honoru oraz nie wiem czy Fali Zbrodni,oglądalność wysoka,widzowie dopominali się o kolejne serię,a twórcy tłumaczyli że wolą to skończyć w atmosferze że jest dobrze,niż jak zacznie spadać.

Tak,Orlicz był bardziej dynamiczny,męski,budził większy respekt u bandytów i ekipy.Bromski bardziej by pasował na asystenta szefa,niż szefa.

ocenił(a) serial na 10

Powstanie kolejnych sezonów może być też zależna od licencji Austriacki Rex liczy odc 119 , z tego co policzyłem u nas 9 sezon skończy się na odc 117 czyli 2 Austriackie epizody będą do zrealizowania , no ale czy licencja obowiązuje też Włoską wersję. W Rexie mieliśmy schemat komisarzy w obu wersjach. Moser pierwszy komisarz gliniarz po 30 z doświadczeniem urodzony szef, dla Rexa jak ojciec trochę mniej sprawny fizycznie. 2 Brandtner młodszy lepiej wyszkolony z Rexem i ze współpracownikami tworzy koleżeńską ekipę nie robi z siebie wielkiego szefa . 3 Hoffman początkowo fajtłapa a potem zmienia się w dobrego glinę. We Włoszech Lorenzo doświadczony ostry policjant szef chamski i gburowaty. Rivera nieco tylko młodszy bo o dwa lata ale bardziej sprawny fizycznie i też kumpel dla kolegów. Terzani łamaga a potem zmieni się i dobry glina. U nas nieco inaczej wygląda ten dobór opiekunów psa.

ocenił(a) serial na 10

1 odc 9 serii to gołąb Jakuba , a 2 to epizod w pogoni za wiecznym życiem to jeden z tych zaległych epizodów w orginale był w 6 serii czyli z 2 komisarzem Brandtnerem.

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem czy słyszałeś że Tobias Moretti był przeciwny dalszemu kręceniu serialu po jego odejściu , uważał że Rex powinien zakończyć się śmiercią Mosera , a dalsze odc to skok na kasę. Po części go rozumiem ale odc z Brandtnerem w Austrii miały świetną oglądalność sprzedawano nawet gadżety związane z serialem. Ten wywiad z Morettim był jakiś czas po jego odejściu więc może trochę z zazdrości to mówił za niego serial był popularny , ale apogeum miał w okresie Brandtnera.

ocenił(a) serial na 10

Ciekaw jestem jak wyglądał by serial gdy by Lucyna grała Kamila Baar bo pamiętam że podawali ją i Wesołowskiego w obsadzie. Albo Aneta zając jako Nina przecież ona nie pasuje do żadnej roli chyba że do Marysi z Pierwszej miłości. Lub Deląg jako komisarz przecież to większe drewno od Wesołowskiego.

użytkownik usunięty
ghf

Zając w roli policjantki,błagam tylko nie to....właśnie poza Aleksem,oglądam PM,i to ta aktorka to jest tragedia,gruba,powolna,ciągle narzeka,to byłaby chyba parodia policjantki.Deląg to jeden z tych przereklamowanych,też nie wiem co poza urodą ma do pokazania.Baar grała policjantkę w Na Krawędzi.

a tak poza tym dobrze że twórcy KA,nie wpadli żeby gliniarza grał inny przereklamowany aktor Banasiuk.

Zając od lat jedzie na opinii biednej,pokrzywdzonej,a ponoć Krawczyka odbiła innej.

ocenił(a) serial na 10

Deląg to wielka gwiazda w Rosji nikt bez niego filmu sobie nie wyobraża. Zagrał on w Alexie w odc Kolekcjoner Lalek ale był strasznie drętwy. Zwłaszcza że w Rexie role lalkowego Mordercy zagrał laureat 2 Oscarów Christhop Waltz. Tak z aktorami trafili to Wesołowskiego nie mam nic bo to spoko gość tylko mam zastrzeżenia że mógł w Alexie lepiej zagrać.

ocenił(a) serial na 10

a co do Zając to masz rację jak była młodsza to lepiej się ją trochę w pierwszej miłości oglądało np gdy studiowała czy była z Pawłem teraz to ciepłe kluchy się zrobiły. Tak jak i ty oglądam ten serial.

ocenił(a) serial na 10

! odc nowego sezonu nawet ok ciekawe wprowadzenie Górskiego bo było go mało , więcej scen zapoznania z Alexem będzie w 2 odc. Nie wiem ale twórcy popełnili gafę końcówka odc dzieje się w domu w którym Alex mieszkał w sezonach 2-4. Z Bromskim i Orliczem.

użytkownik usunięty
ghf

gafa owszem,ale pewnie i oszczędność w końcu taniej coś co już używa niż nowa lokalizacja.Odcinek mógł się podobać,Wieczorek pozytywnie,jednakże krótko z nim było,a poza tym nie wiadomo jak sobie poradzi jako glina na etacie,jako tajniak udający że ma na wszystko wylane,to co innego.

Dla mnie większa gafa,to że już na początku w czołówce Górski,przez to widz nie miał tego elementu zaskoczenia,że ale numer ten członek gangu jest gliną.Choć trochę nie wiem,czy dobrze że Aleks tak szybko łapie kontakt z nowymi opiekunami,może lepiej gdyby z dwa odc trzymał go na dystans.

Notabene,wiadomo w którym odc bohaterowie dowiedzą się że Michał i Ewa nie żyją?poza tym dobrze że chociaż w czołówce nie dali Niny,choć może przed 5 odc ją wcisną.

ocenił(a) serial na 5

Widziałam drugi odcinek 9 sezonu i powiem tak:

Alex bardzo szybko załapał dobry kontakt z nowym.
A ten nowy nie jest sztywniakiem i gburem. Wręcz przeciwnie, ma dystans do siebie, poczucie humoru i zachowuje się jak szef,a tego ostatniego brakowało Orliczowi i Bromskiemu.
Może ta zmiana wyjdzie serialowi na dobre

użytkownik usunięty
telimena79

debiut Wieczorka wypadł na tyle dobrze,że faktycznie może mój tytuł zła zmiana,okaże się nieadekwatny.Jednakże zobaczymy z czasem,mnie się wydaje że będzie taki właśnie cyniczny wobec przestępców.Trochę irytowało,że właściwie nikt nie wspomina o Lucynie,dziewczyna była jedną z ulubienic Aleksa,a oni nic,że np Lucyna dalej robi karierę gdzie indziej.

ocenił(a) serial na 10

W 2 odc Wieczorek jest już ok podobało mi się jak dbał o Alexa. Nina ma być w czołówce od 5 odc. W rexie z też był podobny motyw w odc śmiertelny wyścig pojawił się nowy kolega Mosera i w tym odc był jako tajniak i wszystko zepsuli czołówką. 2 odc lepiej wszystko pokaże.

ocenił(a) serial na 10

Dobra tez oglądalnośc 1 odc , 2,44 mln serial wygrał z KCP na TVP 2. Czyli to pokazuje że może lepiej Alexa emitować wiosną bo jesienią mamy większą konkurencje.

ocenił(a) serial na 10

Nowe info o odc w 9 serii. 6 epizodem bedzie odc doping o hokeistach. Warto zaznaczyć że doping był ost odc Austriackiej wersji Rexa , czyli do czasu aż Włosi nie zrobili kontynuacji ten odc kończył orgianł. Dziwnie się będzie oglądało odc , który kończy Rexa u nas w środku sezonu.Ostatni odc 9 serii to zamach na Alexa pies zostanie postrzelony. ciekawostka taka że w orginale odc Zamach na Rexa zaczynał 9 sezon a u nas kończy. Jak będę miał nowe info to napiszę.

ocenił(a) serial na 10

Dzisiejszy odc dobry fajnie utrzymał klimat orginału trochę mroczny , ponury i stonowany. Niezłe sceny Alexa z Piotrem dobrze że niej jest gburem. Odc na poziomie orginału moim zdaniem. Piotr już dzisiaj fajnie się prezentował

ocenił(a) serial na 10
telimena79

Też widziałem 2 odc i jest ok. Zgadzam się że pasuje na szefa. Bromski próbował być czasem poważny , ale smiesznie to wychodziło. Orlicz bardziej traktował ekipę po koleżeńsku jak Brandtner w orginale. I tak lepiej zaprzyjaznianie się Piotra z psem pokazali niż np z Bromskim. Czy w Rexie w odcinkach z Hoffmanem czy Terzanim tam było na odwal się żeby nie traćić czasu tu przynajmniej fajnie to pokazali.

ocenił(a) serial na 6
ghf

Całe szczęście, że anulowali już tego włoskiego "Komisarza Reksa", bo na Terzaniego się nie dało patrzeć. Nie dość że był najgorszym opiekunem Reksa ze wszystkich to jeszcze słabeusz i nudziarz, do tego grany przez totalne beztalencie, nie pasujące na policjanta.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Choć w 17 i 18 sezonie się troszkę poprawił , a i odc były mroczniejsze ale dobrze że skończyli ile można ciągnąc.

ocenił(a) serial na 10

Napisałem swoją ocene 2 odc a ty co sądzisz.

użytkownik usunięty
ghf

ja ostatnio słabej z czasem,do tej pory nie oglądałem,jak oglądnę to oczywiście ocenię.Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
ghf

no udało mi się oglądnąć,odcinek dość przeciętnie,raczej nie porwał,Piotr bez rewelacji,chyba tylko scena z kubkiem jak zrobił Psa w konia mi się podobała i poznanie z Leonem,a tak dalej słabiej niż Michał,choć bez tragedii,zabawne jeszcze było jak Aleks bał się do weterynarza a ten że wszystkie psy tak na niego reagują.

Trochę przesadzają że Piotr ma taki super kontakt z psem,lepszy niż Rysiek który zna go od lat.

ocenił(a) serial na 10

Nie było zle moim zdaniem odc utrzymał mroczny klimat orginału. widać że Piotr i Alex jeszcze się docierają ale ich wspólne sceny były fajne. Temat odc trochę nie pasujący do naszych reali. W orginale ten odc był w 6 serii więc trochę trzeba było na niego czekać. Na pewno zapoznanie z Alex wyszło lepiej niż w pierwszym odc z Bromskim.

użytkownik usunięty
ghf

bez rewelacji,nie znaczy słaby,raczej przeciętny,poprzedni mi się bardziej podobał,choć tekst o psim honorze i parę innych na duży plus.

ocenił(a) serial na 10

Sorry nie zrozumiałem w następnym odc będą fajne sceny między Ryśkiem a Piotrem.

użytkownik usunięty
ghf

tak sobie pomyślałem że Marek i Michał to tacy bardziej żywi byli,coś na zasadzie co słuchać ponuraki,a Piotr taki bardziej stonowany,rozsądny co owszem pewnie rzuci kawałem,albo cynicznym tekstem,ale widać że Wieczorek nie chce dublować poprzedników tylko robić swoje.

ocenił(a) serial na 10

Tak typowy szef. Oglądałem stary wywiad z antkiem po 3 serii mówił że on już wie jak i kiedy zginie jego postać , ciekawe to jest może początkowo planowano że bedzie on tyle co Wesołowski, no ale potem podpisał od razu kontrakt do 7 serii. Nie wierzę że ten wątek z Brazylią był planowany bo on wydaje się pisany jakby na szybko i na kolanie.

użytkownik usunięty
ghf

Piotr będzie budził większy respekt,ale nie będzie taki widowiskowy.

ocenił(a) serial na 10

Moser w orginale też nie był tak sprawny fizycznie jak Brandtner który go zastąpił , ale i tak był dobrym gliną, przed którym bandyci wymiękali.

ocenił(a) serial na 10

Dzisiejszy odc przyzwoity , znowu dobrze prowadzone śledztwo bez zbędnych zapychaczy. Podobała mi się scena z tekstem o całodobowej aptece, Widać że Rysiek i Piotr już się zakolegowali. Piotr też się rozkręca.

użytkownik usunięty
ghf

Piotr dzisiaj wypadł nie dobrze,a bardzo dobrze,naprawdę zajebiście się go oglądało,jak tak dalej to temat zła zmiana będzie brzmiał jak oszczerstwo :D.

Mnie się podobało,jak mówił chłopaki,jakby pracował z dwoma facetami,a nie jednym plus psem.Odcinek bardzo na plus,nawet Fido jak na nią całkiem dobrze.

ocenił(a) serial na 10

Tak Piotr i Rysiek byli świetni. Też na plus że dano zagrać w tym odc serialu kilku młodym nieznanym aktorom. Jak na początku sezonu jest dobrze to mam nadzieje że utrzymają poziom do końca. Bo w 8 serii było różnie słabsze odc przeplatały się z lepszymi.

użytkownik usunięty
ghf

mnie jednak zastanawia dlaczego ten morderca zaczął uciekać,przecież nie było pewności że to on,no chyba że chodziło o to że skoro był i w kawiarni internetowej i uczelni to musi być on?

ocenił(a) serial na 10

Pies wyczuł jego zapach w oryginalnym Rexie tak to przedstawili , no może u nas trochę zamotali.

ocenił(a) serial na 10

W nast odc prawdopodobnie dowiemy się co stanie się z Orliczem i Ewą w Brazylii.

ocenił(a) serial na 6
ghf

Podobno okaże się, że zaginęli. Pisali coś w Teletygodniu.
Jeśli to prawda, szkoda... Już lepiej byłoby jakby ich uśmiercili i to pokazali.
Przydałoby się coś widowiskowego - np. porwali i zamordowali Ewę, Orlicz ruszył na ratunek, wpadł w pułapkę i jego tez zabili.
A Alex szybko o Orliczu zapomniał jak widać.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Nie tak szybko zapomniał bo w nast odc będzie przybity przez cały odc nawet nie ucieszy się z przyjścia Piotra. Będzie czuł że stało się coś złego , a o tym że Orlicz i Ewa mieli katastrofę śmigłowca dowiemy się na koniec odcinka. A w 5 epizodzie Piotr będzie chciał odejść i zostawić Alexa Ninie która się pojawi , więc zapowiada się ciekawie choć i tak wiadomo że Górski nie odejdzie.

użytkownik usunięty
ghf

Coś przeczytałem że Piotr być może odejdzie,chce nawet żeby Nina została opiekunem psa,a to przecież tylko dodawania dramaturgii.Piotr zostanie,bo jego odejście miałoby sens tylko gdyby Michał miał wrócić.

Nina ma mieć córkę,chyba urodziła się po jej pobycie poprzednim,ale ile jej nie było 3 lata?

Piotr ponoć nie będzie miał romansów,dopiero pod koniec coś wyjdzie z jego życiem uczuciowym,może wymyślą że to on jest ojcem dziecka Niny.

ocenił(a) serial na 10

Ta tajemnica Piotra to ,że kiedyś stracił ukochaną. Po to ,że może być ojcem dziecka Niny to była by już telenowela.

użytkownik usunięty
ghf

on jest chyba bardziej takim podrywaczem na zasadzie,coś kokietuje a nie zaciągam laski do łóżka?

ocenił(a) serial na 10

Pewnie tak

użytkownik usunięty
ghf

no Piotr w sprawach damsko-męskich może być porządniejszy od poprzedników,bo obaj raczej sobie nie żałowali.