PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13839
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

ogolnie sezon dobry tylko gra pawlickiego jako orlicza strasznie stuczna wszystkie smieszne sceny strasznie stuczne masakra nie dalo sie na to patrzec plus beznadziejna marta..ale zakonczenie ciekawe i tajemnicze..ale juz czuje ze bedzie tylko marta i puchala i alek albo go przeniosa do innego miasta to jest pewne na bank

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

a mi Pawlicki zawsze się podobał w tym serialu z Wesołwskim to była marna podróba orginału. Dopiero gdy Antek się pojawił ten serial się poprawił a niektóre epizody były lepsze od orginału w tm 8 sezonie były 2 takie odc. Wiadomo już od 2 tygodni że w 9 sezonie Pawlickiego zastąpi Krystian Wieczorek jako komisarz Piotr Górski. Postać Pawlickiego wyjedzie służbowo do Brazylii.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no to fakt pawlicki na poczatku byl niezly ale teraz no tak chodzi i gra jak drewno masakra.a skad to info ze nowy komisarz bedzie hmm.chodz to bylo wiadome patrzac na kncowke 13-odcinka.

ocenił(a) serial na 4
ghf

juz wiem ,troche znalazlem w necie o tym,faktycznie ma byc wieczorek,pawlicki i wedlocha odchodza ,czyli tak jak sie spodziewalem,bedzie marta rys i nowy wieczorek.i to wiosna 2017 szybko liczylem na jesien a wiosna strazaków to ci niespodzianka

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Szanuje twoje zdanie ale dla mnie Pawlicki nadal był ok , może trochę był znużony bo w końcu zagrał w 5,5 sezonach serialu czyli 73 odc więcej niż każdy opiekun psa z orginału. Jednak nie kupuję tego wyjazdu Orlicza myśle że psa by nie zostawił , a teraz to nie problem zabrać psa za granicę no ale wtedy nie było by serialu. To już mogli uśmiercić jego postac.To że będzie 9 sezon było wiadomo od dawna bo przed rozpoczęciem zdjęć do 8 serii podawali że zamówili też 9, Chociaż na plus że wyjaśnili co z Orliczem bo w Rexie 3 komisarzy zniknęło bez słowa wyjaśnienia

ocenił(a) serial na 4
ghf

no tak ostamie dwa sezonu to pawlicki w serialu taki stuczny troche a le poczatek no ogladalo si eto z nim super lepiej niz z wesolowskim dreno straszne,..no fakt z tym wyjazdem to tak jak z oryginalu troche ze brandner i buck znikneli i wprowadzili nicki i marka,a po nic ten francuz ,..ponoc brandner zginą prze zbombe,ale nie wiem czy to tak bylo czy ludzie wymyslili bo sezon znim sie skonczyl i potem byli juz mark i nicki,ktorzy byli beznadziejni.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Jeżeli kojarzysz z Orginału epizody jeden zawsze ginie i do ostatniego pocisku to musisz przyznać że te odc lepiej u na się oglądało Hoffman irytował , trząsł się jak galareta gdy facet do niego celował. A u nas Orlicz fajnie załatwił tego szefa tej bandy co robiła te brutalne pokazy i zachował zimną krew sytuacji kiedy ten psychol były żołnierz w niego celowa przecież go zastrzelił. W 7 serii wydawało mi się że Pawlicki jeszcze był dobry w 8 słabiej ale dla mnie tp o tak przyzwoity poziom bije Hoffmana czy Fabriego na głowe. Hoffman był słaby w 8 serii ale w 9 się poprawił i lepiej się oglądało, Niki była fajna niezła z niej babka z pazurem. Nie było odc ze smiercią Brandtnera napisałem Meila do aktora grającego go i napisał mi że to ploty , Hoffman z Niki też znikneli bez wyjaśnienia jak i Rivera 2 najlepszy Włoski komisarz.

ocenił(a) serial na 4
ghf

co fakt to fakt "jak garaleta "haha o to to ..co fakt to fakt orlicz -pawlickai poczatek dobry super ale ostani sezon no strasznie to udawane chyba ze tak mu rezyzer kazal i tak wyszlo troche lipnie..no czyli ploty czyli odszedl i tyle aj ci ludzie umia wymyslic

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Mnie zastanawia jedno bo wraz z 9 sezonem kończą się Austriackie odc i co gdy by chcieli kontynuować dalej serial. Czy wezmą się za Włoskie sezony których jest 8 problem jest taki że żadna seria nie liczy po 13 odc.
sezon 11 - 8 odc , sezony 12 , 13 , 14 , 15 po 12 epizodów , 16 -10 odc , a 17 i 18 znowu dwanaście. To tylko gdybanie co może być bo może się okazać że 9 sezon będzie ostatni

ocenił(a) serial na 4
ghf

no nie wiedzialem ze a ztyle sezonów jest ja 18 wow ja skonczylem na sezonie jednym francuskim al teo juz nie to samo,ale i tak pare odcinków jeszcze nie wyemitowali,opuscili je pewnie ejszcze jeden zrobia a potem zapewne bedize z francuskiego chyba ze 9 bedzie ostatnim ale sie okaze.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Zrobili raczej wszystkie odc zostały 4 zaległe z Brandtnerem. Sisi , pogoń za wiecznym życiem , opętanie , śmierć przez internet , ale będą musieli z nich z korzystać bo scenariuszowo z 9 sezonu zostało 7odc, i jeszcze są 4 odc z 10 sezonu. Pozwól się poprawić nie ma Francuskich odc po Austriackich były Włoskie przeniesiono akcję z Wiednia do Rzymu.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no no wlasnie :sisi,smierc przez internet,pogon za wiecznym zyciem,opetanie czyny zmarlych jeszcze,bo jak zaowazyles mieszane odcinki byly z dwoch sezonow oryginalu 8 i 9,teraz zrobia reszte odcinków z 9 z tego co licze to 6 odcinków pozostalo,reszte pewnie wezma te co nie wyemitowali,co napisalem wyzej plus 4 odcinki zapewne 10 sezonu gdzie tylko 4 odcinki byly., tak sory no o wloskie mi chodzilo,nie wiem czemu francuskie napisalem hahah ,ale to juz to nie co niemieckie,to byl klimacki a zlwaszcza sezony z moserem i alexem,bo potem to juz kaszana

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Polecam ci Włoskie sezony 14-15 opiekunem Rexa jest Davide Rivera facet jest na poziomie Mosera i Brandtnera inni fani Rexa też tak uważają. Za to nie lubię Fabriego pierwszego Włoskiego komisarza był to cham i gbur. Wracając do Alexa to jeżeli 9 sezon będzie ostatnim to nie wiem czy zmiana komisarza ma sens, mogli to zrobić w 8 sezonie i było by tak jak w orginale kiedy pojawił się Marc. Mogli zrobić że Michał wyjechał z Lucyną. Podobno nie uśmiercali Orlicza bo zostawili furtkę Pawlickiemu jeżeli serial wykęci będzie klapą będzie mógł wrócić do Alexa.

ocenił(a) serial na 4
ghf

NO twlasnie nie widzialem inych sezonow wloskich tylko cos tam z pierwszegoz fabrim..no fakt jkaby sezon 9 bbyl ostanim to nie potrzebna bybyla taka zmiana aktorow..no wlasnie troche spaprali to mogl wyjechac z lucyna wedlocha bybyla i nowy jakis i rys ktory jest nie dozdarcia szkoda tylko ze poszedl w tym sezonie w odstawke i tylko przy biurku go widzimy tak jak wczesniej lucyna az sie pozegnala z rola,.ale raczej juz pawlicki nie wroci zostanie rysiu ,glupia i gburowata i cwaniakowata amrtusia i nowy:wieczorek

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Pawlicki rozpoczynając zdjęcia do 8 serii nie widział jeszcze że zagra w Wyklętych , gdyby było to wiadome to pewnie by wymienili aktora. Trzeba zaznaczyć że Pawlicki zagrał w odc w których w orginale był Moser , Brandtner i Hoffman. W Rexie z 6 komisarzy tylko 2 widzieliśmy smierć Mosera i Fabriego. Brandtner , Hoffman Rivera znikneli bez wyjaśnienia a serial skończył się z komisarzem Terzanim i postrzeleniem ich szefa Goriego pewnie go pamiętasz z odc z Fabrim. Postać Wieczorka nieco przypomina Fabriego z Wyglądu oby tylko nie był takim chamem i gburem jak on.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no wlasnie specjalnie dali wieczorka bo przypomina fabriego pewnie na bank poleci z wloska seria ale napierw jeszcze 9 i 10 razem/

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Mimo że Fabriego nie lubiłem to jego śmierć robiła wrażenie zginą w wybuchu samochodu pułapki. Ale nie czułem nigdy nawet nici sympatii do tej postaci to już nawet trochę Bromskiego lubiłem. Gdy bym miał zrobić liste opiekunów psa z 3 wersji to wyglądała by u mnie tak
1 Brandtner
2 Moser i Rivera nie umiem wybrac który lepszy
3 Orlicz za poprzednie sezony jeden słabszy nie obniży mojej oceny
4 Hoffman mimo słabego 8 sezonu 9 i 10 lepsze i dało się go oglądać
5 Terzani
6 Bromski
7 Fabri

ocenił(a) serial na 4
ghf

no j atam nie znam tych wloskich ale jak najbardizej richard moser no byl prze i ta jego smier c niepsodziewalem sie tak w srodku sezonu miazga i zaraz nowy Alex Brandtner tez przypadl mi do gustu a wraz z Buckiem dawali popalic,prze duet.a ptem to tak orlicz poczatek pare zezonow i zaraz za nim Mark Hofman.
jestem ciekaw jak wypadnie wieczorek ,szkoda ten wyjechal co gral w odcinku:smiertelny wyscig,w oryginale to byl Christian Buck i zastapil Sctokiego a tu dupa polska wersja inna,i mniej mroczna bardizej familijna szkoda niemiecka bardziej mi pasuje.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

To Lesłąw Zurek grał tym odc. U nas też niektóre odc był mroczne np smierć dziewczyny, ostatni gem , czy diagnoza morderstwo albo w tej 8 serii jeden zawsze ginie. Potem w odc z Hoffmanem już tak ponuro nie było. Jeżeli będą następne sezony to powinni kwestie Orlicza rozwiązać całkiem bo on niby wyjechał aresztować i sprowadzić do polski jakiegoś bandyte ale ten ma uciec. Więc kilka sezonów w zawieszeniu że Orlicz wyjechał i nie interesuje sie psem ni kupił bym tego . chyba że czekają na to jak wyjdzie serial wyklęci wypadną jak zle to sam Pawlicki mówił że mógł by wrócić do alexa.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no moze bylo pare mrocznych ale malo a tam w oryginale kazdy jeden i dlatego sie tak super ogladalo a u nas taka familijka i hah hha hibhi az do bolu i do przesady,,
o wlasnie leslaw zurek szkoda ze nie zostal a luczynka nie odeszla inaczej by to sie ogladalo,no moze jesli chodzi o orlicza-pawilckiego chyba ze uda wie wieczorkowemu to zostanie na dluzej..si eokaze

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Nie wszystkie odc były mroczne było ich dużo ale jednak więcej z Moserem. Z Brandtnerem było też parę mrocznych odc ale jednak też było dużo śmiesznych scen i taka luzniejsza kumplowska atmosfera. bo Alex traktował współpracowników jak kolegów niż podwładnych inaczej niż Richard, który był urodzonym szefem i bardziej wymagał.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no to prawda ale richard to richard prze mega byl od poczatku szkoda ze zgina tak niespodziewanie,kurde do dzis mma to przed oczami dal sie zaskoczyc..no ale Alex tez potem spoko byl jako jego nastepca i fakt odcinku z nim juz takie mroczne nie byly ale spoko fajnie sie to ogladalo jak sie do szkoly chodzilo haha

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Nie wiem czy wiesz ale by nie naciągać wieku psa Włosi wymazali z kanonu Brandtnera i Hoffmana i uznali że Fabri dostał Rexa po Moserze. Bo przecież nawet w 1 włoskim odc Richard jest wspomniany , że niby mówił do psa brawo mistrzu a to bzdura i odtąd tak Fabri zawsze chwalił Rexa.

ocenił(a) serial na 4
ghf

A NO COS MI SIE UBILO O USZY ZE fabri dostal go Richargie,od kuntza fritza jak pamietam w pierwszym odcinku,chodz tp takie naciagane i dziwne .

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Tak to duża głupota bo skąd niby Ta Erika i Fritz mieli znać Mosera może Kunz nieco z opowiadań Chrsitana , samo wspomnienie może być ale to że Richard mówił do psa brawo mistrzu to przesadzili.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Chciałbym jeszcze poruszyć temat fragmentu 1 odc 8 sezon czyli policjantów się nie całuje u nas i w orginale. Chodzi mi o scenę jak Orlicz zasłania psa własnym ciałem przed kulą , scena ta jest u nas do przyjęcia i zrozumiała Alexi Orlicz przyjaznią się długo. Za to nie kupuje tej sceny w Rexie no daj spokój. Hoffman zna Rexa od 3 dni nawet nie dostaliśmy sceny jak się zaprzyjaznają , Marc bardziej jest zainteresowany Nikki. Gdy by taką scene dali w nast odc 8 sezonu czy w 9 gdzie Marc by już lepszy i dało się to oglądać, no ale w tym odc ta scena wyszła komicznie pewnie twórcy chcieli widzom tęskniącym za Brandtnerem chcieli przedstawić nowego jako bohatera i przekonać go do ludzi ale wyszło słabo.

ocenił(a) serial na 4
ghf

co fakt to fakt ,ogolie moser i alex sa najlpesi i tyle potem to salbo to wyglada

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Ja Hoffman polubiłem w 9 sezonie bo poprawił się był duzo lepszym gliną i bardziej interesował się z psem gdy by nie 8 sezon to był by wysoko w moim rankingu. Rivera 2 włoski komisarz jest na poziomie Mosera i Brandtnera i z przyjemnością polecam ci sezony 14-15.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no w sumie to hoffman wnowej fryzurce wygladal jak prawdziwa glina a nie fajtlapa bo tak wczesniej sie prezentowal wtych loczkach,mowisz 14 i 15 warte mysle kiedys zobacyzc te wloskie wszystkie bo az tyle odcinkow to nie ma.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Włoska Wersja licz 8 sezonów czyli 90 odc. Teraz podam ci ile każda z tych serii miła epizodów
11 - 8 odc
12, 13 , 14 ,15 - 12 odc
16 - 10 odc
17 i 18 -12 odc
Wszystko fajnie masz poukładane na wikipedii od 1 do 17 sezonu wraz z tytułami odc 18 sezon jest na angielskiej wiki.
Kilka info o 9 serii Alexa Orlicz i Ewa zginą w Brazylii na razie nakręcili 5 odc ekipa wraca na plan w połowie stycznia. 1 odc nowego sezonu to wiadomośc od morderczyni.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no spoko fajnie,czyli pierszy malutku a potem juz tak standardowo mozna powiedziec,o ciekawe info i tylul jak pamietam to byl odcinek z 4 odcinkowego ostaniego sezonu z hoffmanem czyli 10sezon,czyli znow beda mieszac odcinki jak wczesniej 7 z 8 i 8z 9.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Muszą mieszać żeby jakoś było te 13 odc bo z 9 zostało 7 epizodów wiem że jeden odc też będzie miał tytuł gołąb Jakuba. Nie wiem czy wiesz ale między 16 a 17 sezonem powstał film Rex zimowy czas miał być powrotem Rexa do Austrii. Akcja dzieje się w miasteczku Tyrolskim Merano. Rex z Włoch trafia do Komisarza Miterera wdowca który nie może pogodzić się ze śmiercią żony ,ale zaprzyjaznią się z Rexem. ale film nie okazał się sukcesem i postanowiono kontynuować serial we Włoszech dalej z Terzanim zmieniono posterunek i nową komendant była Kobieta Anna Maria w podobnym wieku co Lucyna.

ocenił(a) serial na 4
ghf

Z TYM FILMWEM TO NIE wiedzialem ,nic ciekawe to musialo byc,i tak pamietam odcinek z gołębiem ettricha

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

AXn Emitował ten film jako odrębną prodkukcję a tv6 jako 11 epizod 16 sezonu

ocenił(a) serial na 4
ghf

o prosze czyli w polsce byl nawet nie wiedzialem.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Kolejne info o 9 serii od 5 odc do ekipy wraca Nina Kruk w tej roli dalej Karolina Nolbrzak.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no co ty znow ona ,zabardzo jej ni elubilem chodz lepsza niz ta stara torba marta hihi,a skad ty bierzesz te info co chwile hm milo milo

ocenił(a) serial na 4
ghf

no i super chodz zabardzo mi nie przepadla do gustu,chodz lepsza niz ta starra torba marta ,nie wiem skad ty bierzesz te info co chwile ale milo milo

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Mam znajomego na planie i on mi podaje te info.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Oglądam na stopklatce 8 sezon Rexa i nie da się tego oglądać sam Hoffman i jego zachowanie odrzucają. np wczoraj w odc jeden zawsze ginie u nas był to dobry mroczny odc, a w Rexie było więcej smiechu i jeszcze ta bójka Marca z tym szefem organizacji na podłodze padłem. Na szczęście już nie długo 9 sezon w nom Hoffman jest inny zmienił się tak że czasem mam wrażenie że to inna postać kolejny opiekun psa.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no a jak tez tak to widzialem taki lipny byl po tym MOserze i Aleksie ten Hoffman taki lebioda hhihi

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Tak na szczęście widzom się to nie podobało i w 9 serii dostaliśmy innego Hoffmana. Za to od początku polubiłem Nikki Fajna babka nie dała sobie w kaszę dmuchać to ona goniła bandyte kiedy Marc zabawiał się duperelami. Miała w 8 serii więcej ikry od niego i czasem chciałem by to ona była opiekunem Rexa. W 9 serii nieco ograniczyli jej postać często wysyłając na szkolenia, a po 1 odc 10 serii znika i nie wiemy co z nią bo potem Marc i Fritz prowadzą śledztwa.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Taka ciekawostka że w Rexie czasem odc kończyły się po zakończonej sprawie , złapali bandytę i koniec, Czasem miało się wrażenie jakby odc był skrócony. U nas często jeszcze po złapaniu przestępcy była scena albo na komisariacie lub w domu komisarza.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no wlasnie u nas mi sie to nie podobalo ,w ogole u nas to taki familijka wyszla a tam tak innaczej,wlasnie fajnie sie konczylo u nich,zlapali bandizora i cyk melodyjka ..

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

No a mi się to u nas bardziej podobało jakoś nie lubię niedomówień i urwanych zakończeń. I akurat tu odemnie plus na forum o Rexie gdzie jestem zalogowany tez wielu tak uważa.Fani orgianłu rozpoczeli oglądać serial dopiero z Pawlickim z Wesołkiem nie oglądali.

ocenił(a) serial na 10
ghf

Jak oglądniesz kiedyś te włoskie sezony o których ci mówiłem to napisz mi co o nich sądzisz np też o bohaterach i opiekunach psa. Możesz napisać tutaj albo w temacie komisarz Rex.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Wczoraj oglądałem odc zamach na Rexa z 9 sezonu i musze powiedzieć że od tego odc polubiłem Hoffmana , przejmował się Rexem a scena kiedy pies wychodzi ze szpitala i oboje turlają się po podłodze fajna i urocza.Od tego epizodu też Marc zaczą zachowywać się jak facet. Mnie zastanawia jedno na początku tego odc jest scena jak Rex łapie tego morderce , a potem przeskok o 6 lat , ciekawe kto był opiekunem rexa wtedy Moser czy Brandtner. Kunz mówi Marcowi że to było na długo zanim do nich dołączył więc mysle że za Brandtnera bo Fritz już wtedy pracował.

ocenił(a) serial na 4
ghf

NO PEWNIE ZA BRANDTENRA ,BO Fritz Kunz dopiero tak w polowie doszedl do niego i Christian Böck ,za Peter Höllerer,ci to bli the besciaki dwaj

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Tylko tak ten odc to 2003 rok a 6 lat wstecz to rok 97 wtedy co kręcili 4 sezon. więc albo końcówka Mosera albo początki Brandtnera tak czy siak Kunza nie było bo on przyszedł w 5 serii może Christian to Kunzowi opowiadał. Przecież podobnie był w 1 włoskim odc gdzie Kunz wspomina Mosera , ale to już wyjaśniałem że według twórców Lorenzo dostał Rexa po Richardzie. No ale w pierwszym przypadku to tylko takie ciekawostki i gdybania.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Już wiadomo 1 odc to Gołąb Jakuba , a 2 zdziwienie to epizod w pogoni za wiecznym życiem , a więc jeden z zaległych odc Brandtnerowskich. Jestem pozytywnie zaskoczony że będzie ten odc jakoś nie pasował mi na nasze realia ale jednak zdecydowali się go zrealizować.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Nie wiem czy słyszałeś że Tobias Moretti był przeciwny dalszemu kręceniu serialu po jego odejściu , uważał że Rex powinien zakończyć się śmiercią Mosera , a dalsze odc to skok na kasę. Po części go rozumiem ale odc z Brandtnerem w Austrii miały świetną oglądalność sprzedawano nawet gadżety związane z serialem. Ten wywiad z Morettim był jakiś czas po jego odejściu więc może trochę z zazdrości to mówił za niego serial był popularny , ale apogeum miał w okresie Brandtnera.