PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35584}

Kompania braci

Band of Brothers
2001
8,7 142 tys. ocen
8,7 10 1 141633
8,6 20 krytyków
Kompania braci
powrót do forum serialu Kompania braci

Który serial według was jest lepszy?

Nie oglądałem jeszcze żadnego z tych seriali, mam zamiar ściągnąć któryś z nich i nie wiem czy "The Unit" jest równie godne uwagi co "Kompania Braci", oddajcie swoje zdanie.

ocenił(a) serial na 10
Zajebisty_Spojrzeniem

Cześć, oglądałem oba seriale i "Kompania Braci" jest dużo lepsza."The Unit" wydaje się być za bardzo naciąganym serialem, ponieważ żołnierze tej jednostki okazują się znakomitymi specjalistami w każdej dziedzinie:
rozbrajają bomby, ochraniają VIPów, uciekają z super strzeżonego więzienia, rozpracowują szpiegów, a końcówka I sezonu jest wogóle przesadzona. Niestety taka jednostka nie istnieje. "Kompania Braci" jest obrazem o wiele prawdziwszym i realistyczniejszym, serial jest przecież oparty na wspomnieniach żołnierzy z kompani E. W "Kompanii Braci" nawet jak coś wydaje się niemożliwe, to wiesz ,że taka sytuacja wydarzyła się naprawde. Poza tym zdjęcia i muzyka w "Kompanii Braci" stoją na dużo wyższym poziomie (niektóre sceny naprawdę zapadają w pamięć). Podsumowując moim zdaniem "Kompania Braci" jest serialem który deklasuje przeciętne "The Unit", poza tym tematyka tych seriali jest inna.