Witam, sądziłem że zobaczę przez te 10 odcinków dobre kino i tak było gdzieś do 6 odc. później to się robi obyczajowy serial o problemach i rozterkach, o przemyśleniach ..... dla głodnych faktów polecam odcinek 11 ( bonusowy ) gdzie są same fakty historyczne ! 8,5 to uczciwa ocena w porównaniu do "dr House" to House wymiata a ten rodzaj kina w tym serialu jest na wysokim lecz nie pierwszym miejscu ! Mimo to polecam ! ! ! !
Nie do końca się z Tobą zgodzę. Owszem pierwsze odcinki różnią się od tych dalszych, masz rację. Bardziej opierają się na akcji itp. Kolejne z kolei zawierają więcej (jak to piszesz) rozterek i przemyśleń. Ale czy przez to te odcinki są gorsze? Nie, one są po prostu inne. W kapitalny sposób pokazują tragizm, bezsensowność wojny i wiele innych rzeczy. Ukradkiem przemycają choć trochę wyższych wartości. Starają się w większym stopniu uwrażliwić widza. Ale są równie dobre.
Porównanie z serialem "Dr House" według mnie jest całkowicie nietrafione. Nie widzę w ogóle płaszczyzny, na jakiej można by porównywać dwa, tak różne od siebie seriale. Ja dałem "Kompanii.." 10/10 z czystym sumieniem. Jest to dla mnie jeden z najlepszych, jak nie najlepszy obraz przedstawiający II Wojnę Światową, nie tylko wśród seriali. Pozdrawiam.
No wszystko by się zgadzało tylko gdzie ja napisałem że coś jest nie tak z waszymi głosami ? Że nie dał bym tyle bo.... w wcześniejszej wypowiedzi nacisk kładłem na tematykę serialu, szykowało się widowisko na skale dobrego dokumentu II WŚ.... a tu zaraz na półmetku robi się prawie melodramat. W połowie odcinków serial skierowany do zniewolonych chłopców hyhy :)(żarcik) "dr House" stad porównanie iż jest to też serial z 10tki TOP no to chyba mają coś wspólnego skoro oba są serialami , są na top i oglądałem, 3 razy za dla mnie wystarczy :)
Pozdro
teraz zabieram się za Dextera i Heroes
Ale ja nigdzie nie stwierdziłem, że Ty piszesz, że z głosami użytkowników jest coś nie tak. Po prostu nie zgodziłem się ze stwierdzeniem, że dalsze odcinki są gorsze niż początkowe i to wszystko, choć oczywiście Ty możesz takie zdanie mieć, po to forum, żeby dyskutować. Zresztą sam dałeś 10/10 (z sentymentu co prawda). Co do porównania - owszem niby jedno i drugie to serial. Ale dla mnie to jest jak traktor i porsche. Jeden świetnie sprawdza się w pracach w polu, drugim fajnie się jeździ po drogach, a niby i to i to jest pojazdem silnikowym, wyposażonym w cztery koła. Po prostu są to różne seriale i uważam, że porównać obiektywnie się nie da...