PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35584}

Kompania braci

Band of Brothers
2001
8,7 142 tys. ocen
8,7 10 1 141633
8,6 20 krytyków
Kompania braci
powrót do forum serialu Kompania braci

my mamy tylko policyjne barachła, albo jakieś gówna o miłości jak M jak miłość, aż szkoda gadać, polskie społeczeństwo karmi się takim chłamem własnej produkcji, w każdym serialu motywy się pokrywają, pytam się wiec po co kręcimy takie dziadostwo ?? ludzie szanujcie się...

ocenił(a) serial na 10
kronozaur

To bardzo boli, zwłaszcza, że nasza historia daje tak wiele możliwości. Tylko, że coś takiego może w społeczeństwie wzbudzić miłość i szacunek do ojczyzny, a ludziom wpływowym chodzi o zgoła co innego. Oto dlaczego króluje chłam i badziewie.

ocenił(a) serial na 10
kronozaur

serial podobny do kompanii lecz z polskim żołnierzami jeśli zrealizowany w podobnie mistrzowski sposób mógłby by hitem. oczywiście osadzony w realiach II WŚ . Oczywiście niestety nie oglądalibyśmy tutaj wielkich zwycięstw lecz przytłaczające porażki po zaciętej walce a później np. naszych żołnierzy walczących na obczyźnie i (znów niestety) smutny finał bowiem po wojnie nie ma już wolnej polski i nie mają do czego wracać.

Trudne byłoby zrealizowanie takiego serialu w sposób doskonały. To na pewno jednak obawiałbym się poza tym także protestów społeczeństw za granicami. Przypuszczam że twórcom wypominało by się jakieś obwinianie, rozpamiętywanie, obrzucanie winą jak to już wiele razy się działo wcześniej. I to nie chodzi tylko o Niemców ale także o Rosjan i Anglików.

ocenił(a) serial na 10
tomek_900

"Czemu polacy nie kręcą takich seriali ??!!??"

Proste, bo nie mamy ponad 80mln dolców.
Polacy wolą kręcić obyczajowe gówno typu Ranczo, które o dziwo, świetnie się sprzedaje bo przed telewizorami za tym czymś zasiada więcej osób, niż za serialami akcji, wysokobudżetowymi, czy ogólnie choćby lepszymi, np. niskobudżetowymi...
Nie chodzi co i jak, ważne by się sprzedało ;-(

ocenił(a) serial na 10
era

niestety...

ocenił(a) serial na 10
kronozaur

A jednak nakręcili jakiś... 7 września na TVP1 rusza nowy polski serial "Tajemnica twierdzy szyfrów". Tu możecie obejrzeć trailer:

http://pl.youtube.com/watch?v=AEtl1jaNRns

Efekty specjalne nawet niezłe...

ocenił(a) serial na 10
kronozaur

jak nie mamy co nie mam a 4 pancerni i pies? :D:D

ocenił(a) serial na 10
Edi_15

W porównaniu z Kompanią Czterej pancerni to kpina jak dla mnie

overseerssj

"jak nie mamy co nie mam a 4 pancerni i pies? :D:D"

Rozwaliles mnie tym tekstem hahaha :)

Edi_15

Czterej pancerni i pies to czysta sowiecka propaganda w otoczce przygody,żeby polskie dzieci kochały naszych dzielnych wschodnich "sojuszniów".

ocenił(a) serial na 10
radzikus2_2

Producenci wychodzą z założenia, że po kiego diabła będą kręcić jakiś porządny wysokobudżetowy serial, skoro pierdolną Taniec Z Gwiazdami, a i tak niedorozwinięte gospodynie domowe tłumnie będą oblegać odbiorniki.

Plebs zawsze stanowił większość. I to chłop dyktuje co poleci w najlepszym czasie antenowym. Pozostali mogą co najwyżej nieśmiało przerzucić na Ale Kino, bądź Tvp Kultura.

W przeciągu 15 lat powstały w Polsce może 3 dobre filmy, a dawni dobrzy aktorzy spierdalają do reklam. Trochę to jednak smutne ze dla kasy robią z siebie zwykłe kurwy...Ehh...

ocenił(a) serial na 8
Motorcycle_Boy

Ty na bank za to jesteś tym, który odmówiłby angażu w reklamie i worka kasy za nią. Tak może powiedzieć tylko ktoś, kto nie ma nic wspólnego z zyciem na własny rachunek i finansowaniem siebie, i swojej rodziny. Pomyśl, gdzie zyjesz człowieku, to Polska. Nigdy nie wiesz co się stanie za tydzień.

użytkownik usunięty
kronozaur

Nie kręcą to fakt, choć zdarzyło się pewnie parę świetnych seriali z historią w tle, a nawet na pierwszym planie(do głowy mi tylko Kolumbowie co prawda przychodzą), jednak amerykanie też nie kręcą samych wspaniałych historycznych filmów. Dlaczego się nie kręci historycznych seriali(?) tak myślę i w sumie żaden powód mi do głowy nie przychodzi. Może po prostu TVP swoją funkcje telewizji z misją lepiej realizuje przez M jak mdłości niż filmy historyczne, może kolejni prezesi przekazują nam wezwanie miłości, może chcą nam powiedzieć kochajmy się, a nie zabijajmy, bo przecież pieniędzy im chyba nie brakuje(parę osób abonament płaci, a reklam puszczają tyle co telewizje komercyjne). Tak to pewnie o to chodzi. Miłujmy się bracia moi, czy coś tam, a jak nas jakiś dziennikarz 1.09 spyta jaka dziś rocznica, to odpowiedzmy, że to rocznica emisji 160 odcinka "M jak miłość".