Nie ja nie czytałem ale przeczytam .
Opiera sie nafilmie te same imiona nazwiska co w filmie czy zmienione ????
To serial opiera się na filmie. Co do w/w zadanego pytania. Tak warto przeczytać książkę. Jest rewelacyjna, polecam także inny tytuł z półki Stephena Ambrose'a a mianowicie "Obywatele w mundurach".
pozdrawiam
Książka jest niesamowita:) Wprawdzie scenariusz jest bardzo dobrze odtworzoną ekranizacją książki, jednak książka daje nieco inny, szerszy obraz całej historii. Na dodatek fantastycznie napisana.
Polecam!;)
ok przeczytam jak taka dobra pozdro
a czy bochaterowie w książce mają takie same nazwiska co w filmie
Oczywiście;) Tu wszystkie wydarzenia/postacie są całkowicie zgodne z faktami.
oooooo to tym bardziej ją przeczytam moją ulubion postaciom jest Malarki i inni zresztom też
Ksiąźkę czytałem jest świetna naprawdę warto przeczytać,jest teź wydana ksiąźka o źyciu mjr.Dicka Wintersa pt."Największy brat" powinniście po nią sięgnąć
Cjack, a miałeś okazję przeczytać również kompanię spadochronową davida kenyona webstera? Zapewne pamiętasz jego osobę ;) polecam książkę.
Absolutnie warto. Za aktorstwo, muzykę, realizm, efekty, podejście do tematu, jeszcze raz aktorstwo.
Jeden z niewielu filmów i seriali o 2 wojnie, tak oddający klimat tamtego okresu.
Co do książek to czytałem wszystkie od Kompanii Ambrose'a, Największego Brata Winters'a i oczywiście Kompanię Spadochronową Webster'a. Kapitalnie uzupełniają się.
ja wlaśnie czytam , jestem na rozdziale jak 101 walczy okrążona w Holandii ,
Książka jest wciągająca !
czytałem. Genialna książka i jej świetna ekranizacja w postaci tego serialu. Polecam najpierw książkę, a zaraz po niej machnąc sobie serial :-)
Mam pytanie.Chciałem kupić książkę w empiku,są tam dwa tytuły "Kompania Braci" oraz "Kompania Braci.Od Normandii do Orlego Gniazda Hitlera"czy one się różnią tylko datą wydania?Jedna jest z 2001(obecnie niedostępna) a druga z 2009.
ja czytałem wersję "Kompania Braci.Od Normandii do Orlego Gniazda Hitlera" wydawnictwa Magnum z 2012 (zielona okładka, czerwony napis). Jest kilka błędów edytorskich ale to szczegóły. Nie wiem jak to się ma do samej "Kompania braci" bo nie miałem w rekach - więc nei mogę porównac.