Film powstały przy współpracy Toma Hanksa i Stevena Spielberga musi odnieść sukces. Tak stalo się i tym razem. Myśle, że cytat "THERE WAS A TIME, WHEN THE WORLD ASKED ORDINARY MEN, TO DO EXTRAORDINARY THINGS" mówi sam za siebie. Szczerze przyznaje, że płakałem na każdym odcinku (za wyjątkiem 4). Oglądając takie filmy, aby odebrać je w 100% należy dać coś od siebie i spróbować wyobrazić sobie to, co ci ludzie przeżyli. Niestety tępo patrząc na efektowną siekankę nie osiągniemy nic. Bo mało kto zdaje sobie sprawę co "tam" naprawdę się działo.
Dobrze to ująłeś ten kto myśli że to Rambo albo Predator w realiach II Wojny światowej ten się zawiedzie i później pisze że to gówno w którym się nic nie dzieje. Kompania to serial dla wybranych a nie dla tłumoków. Pociesze cię bo ja też uroniłem łezke chyba na tym odcinku gdzie znaleźli obóz jeniecki.
Zgadzam się z wami całkowicie. Serial jest po prostu genialny, przede wszystkim świetni aktorzy, głównie mało znani, no i sam kpt. Dale Dye, który na co dzień zajmuje się przygotowywaniem aktorów do grania w scenach batalistycznych, teraz pokazuje, że umie także fajnie grać. Każdy odcinek jest wyjątkowy, wspaniały, nie wiem ile razy już wszystkie obejrzałam. To dzieło sztuki!