PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35584}

Kompania braci

Band of Brothers
2001
8,7 142 tys. ocen
8,7 10 1 141633
8,6 20 krytyków
Kompania braci
powrót do forum serialu Kompania braci

Zakupilem dzisiaj zestaw plyt DVD niniejszego serialu z nadzieja ze w koncu obejze cos w klimacie wojennym z niezlym udzwiekowieniem, bo w koncu przy tak wielkim budzecie, rozmachu produkcji i osobami za nią stojacymi nie moze byc inaczej. Zastanowilo mnie troche dlaczego na plytach nie ma dzwieku DTS, ale jest przynajmniej 5.1 - gorszy, ale ujdzie.

Teraz juz tylko jak najszybciej do domu, szybki review w odtwarzaczu, a wieczorem przy piwku seans. Moje zadowolenie nie trwalo dlugo, wrecz bardzo krotko!

Wkladam pierwsza plytke, 1 odcinek juz jest na ekranie, zaczelo sie , ale cos jest cholera nie tak z dzwiekiem ?! - znowu mi ktos sie ustawieniami zestawu bawil. (zabralem sie za grzebanie w ustawieniach) Nadal nic, czyzby dekoder Dolby padl - niemozliwe! ...ale co to?, dziala - slysze muzyczke w tylnych glosnikach, (1 min pozniej) znowu cisza!? hee!? szto!?

Co sie okazalo:
Dzwiek serialu to zwykle STEREO przerobione na Dolby 5.1 - wszystkie inne glosniki oprocz 2 przednich i centralnego, bardzo zadko i sporadycznie wydają dzwiek.
Tymi wyjatkami sa, moment w ktorym slyszymy jakis utwor muzyczny (w tym napisy poczatkowe i koncowe), w momencie walki jest kilka strzalow, ktore to sa doslownie 6 samplami na krzyz (ciagle sie powtarzaja) i to wszystko, aha no i jeszcze znalazlem loopowany dzwiek samolotu, podczas gdy zaloga ma z niego wyskoczyc, jeszcze w ujeciu z pociagu byl tez leciutki stukot.

!!! TOTALNA PORAZKA !!!
!!! KOMPANIA BRACI W ZWYKLYM PRZEDPOTOPOWYM STEREO !!!

MOJE WK..WIENIE BIERZE GORE I NIE WIEM CZY WOGOLE OBEJZE TEN SERIAL...
smutne ale prawdziwe

PS. ...tylko kto do tego dopuscil!? ... moze czlowiek od budzetu produkcji (skarbnik :) ukradl pieniadze na udzwiekowienie i spie..olil na Bora Bora grzac d.pe !?

Szkoda gadac - stare Polskie seriale sa lepiej wydawane na DVD :)

ocenił(a) serial na 10
sectop

Mnie znacznie bardziej wyprowadziła z równowagi jakość polskich napisów. Są one tak tragiczne, że w niektórych momentach więcej da się zrozumieć z angielskich. :/