po froncie zachodnim i pacyfiku może pora na front wschodni?? mi by się
podobał taki mini serial zaczynający się w stalingradzie...
Nie, nie chciał bym oglądać "bohaterskich" sawietskijch soldatów nacierających z gromkim "Uraaa" na ustach. Już lepiej by było aby powstał jakiś serial o niemieckich żołnierzach. Na pewno by się ciekawiej oglądało ich niż kacapów.
Z resztą podobny serial już powstał, nazywa się "Karny Batalion" i opowiada o radzieckich więźniach wcielonych do armii. Co prawda KB nie dorównuje ale zobaczyć go można.
Szukasz filmów o bitwie stalingradzkiej?wpisz hasło"stalingrad".są przynajmniej dwa filmy o tym tytule.Jeden Amerykański,nowy,i drugi produkcji niemieckiej ten drugi Ci polecam-bardzo dobry.
Pomyłka-co do Amerykańskiej produkcji to chodziło mi o"Wróg u Bram"a co do reszt to się zgadza
O stalingradzie, normandii, itp. powstało już dość.
Przydałoby się coś o kampanii wrześniowej, powstaniu warszawskim czy wojnie zimowej.
O Wojnie Zimowej film nakręcili sami Finowie pt"Talvisolta",a co sie tyczy kampanii wrześniowej ,to jest dziesiątki filmów traktujących o tym temacie.są to produkcje z lat 60 i 70(oczywiście polskie)temat "rzeka".Wręcz wyekspaalatowany doszczętnie!Jeżeli mogę coś doradzić na początek to bardzo dobry m obrazem jest "Lotna"z 59 roku A.Wajdy-to tak na początek.