PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35584}

Kompania braci

Band of Brothers
2001
8,7 142 tys. ocen
8,7 10 1 141970
8,5 22 krytyków
Kompania braci
powrót do forum serialu Kompania braci

po przeczytaniu wielu pochlebnych opinii na temat tego serialu, zaczęłam się zastanawiać czy też go obejrzeć. w większości wypowiadają się tu sami mężczyźni. więc zastanawiam się czy mi też się spodoba.

ocenił(a) serial na 10
zlosnica_10

Czy ja wiem, najlepiej zobacz pierwsze dwa-trzy odcinki. Jeśli się nie wciągniesz to nie dla ciebie. Jeśli lubisz filmy oparte na faktach, dobre aktorstwo i klimaty wojenne[ale uwaga! tutaj nie ma strzelania przez cały odcinek, wiele czasu poświęcono wątkom pobocznym] to jest to serial dla Ciebie

PS. Każdy odcinek jest inny, ma inną myśl przewodnią:np. szkolenie, D-Day, strach przed śmiercią, historia sanitariusza i mój ulubiony odcinek Crossroad

zlosnica_10

moim zdaniem możesz spróbować ;) ja jestem kobieta i to jest mój ulubiony serial wiec to nie jest zasada ze wojenne filmy i seriale są tylko dla facetów ;P;))

zlosnica_10

Ja jestem dziewczyną i mi się podoba.... planuje nawet kupno książki :D

ocenił(a) serial na 10
zlosnica_10

Uwielbiam 'Band of Brothers', jednak dosc spory wplyw ma na to ma moje zainteresowanie batalistyka i tematem II wojny swiatowej. W kazdym razie polecam i ksiazke, i serial. Ten film to nie tylko opowiesc o Kompanii E, pokazuje pschologiczny, ukryty obraz wojny. Polecam 'Bastogne' i 'The Breaking Point'.

Z gory przepraszam za brak polskich znakow, jestem zmuszona uzywac klawiatury programowej-.-