Chciałbym powiedziec że ze wszystkich filmów i seriali które przedstawiają zdarzenia z II wojny
światowej ten wydaje mi się najprawdziwszy i najlepszy, wg mnie naprawdę warto zobaczyc ten
serial jest dobry i zaletą jego jest to że nie grają w nim super aktorzy hollywood! :) polecam!!
Co do aktorów, to przejrzyj jeszcze raz obsade bo przewinęło się tam parę znanych nazwisk, a co do raszty Twojej wypowiedzi to zgadzam się. Świetna, wysokobudżetowa produkcja, z rewelwcyjnie dobraną muzyką Kamena i Zimmera.
Miałes okazje obejrzeć "Pacyfik" ? Także osadzona w realiach II w.ś. historia i jak się mozna domyśleć po tytule nie dzieje się na lądzie ;)
Przeglądałem obsadę i faktycznie jest parę znanych postaci lecz nie zajmują one większości czasu na ekranie. Pacyfik oczywiście oglądałem i również wg mnie rewelacyjny serial! Jednak Kompania bardziej do mnie przemawiam pewnie dlatego że lubię temat wojny z III Rzeszą, W każdym razie polecam oby dwa seriale!
P.S. Nasz polski Czas Honoru może nie dorównuje widowiskowymi potyczkami żołnierzy i nawet chyba nie próbuje dorównac. Wojna z innej perspektywy warto zobaczyc :)
Czas Honoru - jak najbardziej :) wielu odrzuca bo polskie, a moim zdaniem aktorsko naprawde dobrze zagrane, ośmielę się powiedzieć więcej - ma swój niepowtarzalny klimat, serialowo chyba najlepsza nasza produkcja statnich lat.
Nasza rozmowa trochę mnie nakręciła i chyba machnę sobie Kompanie :) dawno nie oglądałem. To będzię odskocznia od Muldera i Scally bo jade od pierwszego sezonu dziennie wieczorkiem odcinek lub dwa, oglądania na pare miechów, ale warto - takich seriali juz się nie robi..
Wielu odrzuca czas honoru nie dlatego ze polskie tylko dlatego ze tandetnie zrobione , tandetnym scenariuszem i błędem na błędzie.
Ja jednak też jestem zdania że CH ma swój klimat i pokazuje losy nie tylko żołnierzy ale też zwykłych obywateli którzy różnie sobie radzą w tych ciężkich czasach...
Ja kompanie obejrzałem 3 razy i na pewno nie będzie to ostatni raz :) a co do Archiwum X to fakt serial bardzo dobry!
Widzę, że lubisz te klimaty to polecam Ci, jeśi jeszcze nie ogłądałeś "My, cichociemni. Głosy żyjących" , "Bitwa o Anglię - Ci przeklęci cudzoziemcy"