PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35584}

Kompania braci

Band of Brothers
2001
8,7 142 tys. ocen
8,7 10 1 141633
8,6 20 krytyków
Kompania braci
powrót do forum serialu Kompania braci

witam, ktory z odcinkow tego serialu podobal sie wam najbardziej??

makar1989

Witam,cały serial uwielbiam,ale najbardziej Carentan.Bardzo realistyczne sceny walk.

ocenił(a) serial na 10
makar1989

Serial jest wspaniały a każdy odcinek zapiera dech w piersiach. Mimo wszystko uważam że najlepszy jest odcinek 3:Carentan gdyż jest tam bardzo ciekawie opowiedziana historia szeregowca Blaida.

ocenił(a) serial na 10
makar1989

Mi się najbardziej podbają odcinki w lasach pod Bastogne, mimo że są to najbardziej dramatyczne sceny to podczas nich najwięcej się dzieję. Szkoda, że Guarnere stracił wtedy nogę bo najbardziej go lubiałem z "Easy Company"

ocenił(a) serial na 10
makar1989

hmmm... chyba 6 i 7, w lasach Bastogne... może to i dziwne, że dziewczyna ogląda właśnie taki serial, a nie jakieś telenowele brazylijskie, ale jakoś lubię tematykę II wojny światowej ;]

ocenił(a) serial na 10
makar1989

zdecydowanie 6 odcinek Bastogne! po prostu niesamowity

ocenił(a) serial na 10
makar1989

chociaż oczywiście wszystkie odcinki są genialne

ocenił(a) serial na 10
makar1989

currahee i bastogne. Choć w sumie cały jest kozacki.

duzypez

Ten w którym Winters wbiega na wzgórze sam ( pozostali zostali troche w tyle ) a potem sie okazuje że się tam przyczatowała cała kompania szwabów - pamietna scena jak spojrzał w oczy młodemu niemieckiemu żołnierzowi i potem do niego strzelił PROSTO W SERCE , potem chyba bylo że wpadli w zasadzke niemieckim panterom a na odsiecz przybyły im Shermany REWELKA!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
MilesQuaritch

genialny serial :)zapiera jak juz wspomniales dech w piersiach i jest niesamowicie realistyczny.

ocenił(a) serial na 10
daro9111

Mi osobiście najbardziej podobał się ostatni odcinek gdy Winters opowiada o tym co członkowie kompanii robili po wojnie i końcowe wypowiedzi prawdziwych członków "Easy Company"

ocenił(a) serial na 10
makar1989

jak dla mnie to odc. 3 Carentan i 6,7 Bastogne
ale jesli o mnie chodzi to traktuje te 10 odc jak jeden wielki film i calosc jest dla mnie genialna... xD
pozdrawiam

wookie89

Na mnie zrobil ogromne wrazenie odcinek z wyzwoleniem obozu (nie pamietam ktory to byl..). Nie moglam przez jakis czas spokojnie spac po nocach. Swietne sceny, przejmujace.

ocenił(a) serial na 10
makar1989

Wszystkie odcinki były genialne, bo każdy pokazywał coś innego, ale najbardziej podobał mi się Carentan i losy Alberta Blithe'a

kmpt

Bastogne - niesamowite pole bitwy oraz poświęcenie i odwaga sanitariusza. Piękny krwawy odcinek.
The Breaking Point - jak przyjaźni żołnierzy
Why we fight - obóz koncentracyjny

Wybitny serial, warto go pooglądać.

Ghost_Love_Score

The Breaking Point - jak przyjaźń łączy żołnierzy*

ocenił(a) serial na 10
makar1989

Odc 3 Carentan rewelacyjne sceny walk, oprocz tego to szturm na działa bodajze w 2 odc.

ocenił(a) serial na 10
makar1989

Mój najlepszy to 7 i 10 odcinek. Zresztą cały serial jest genialny!!!

makar1989

Dla mnie R. Winters i oczywiście R. Speirs :)

Bajka

a odcinek 9 i 1 oczywiście :-)

Bajka

o jejq ja ten serial obejrzalem tyle razy i musze go ponownie obejrzec. Szkoda ze ksiazki nie przeczytalem.

A co do tematu uwazam ze wszystkie odcinki sa super ale te ciekawsze dla mnie to : 2 idealnie pokazana scena ladowanie zolnierzy z samolotow i postrzeliwanie samolotow zajebiste efekty specjalne. 6 - Bastogne. 3- Carentat. 9 oraz 10 wzruszajace bardzo ;]

Pozdrawiam.