i stało sie . Serial stracił pozycje lidera na rzecz beznadziejnego serialu o lekarzu narkomanie ;/
A pamiętam że napoczątku roku miał średnią powyżej 9.
Powiedzcie to samo "fanom" Housea, którzy dają pały "Kompanii...". Rok temu "kompania..." miała śr. 9,7. To dlaczego średnia tak spadła? Zbrzydło się? W takim tępie to ten serial spadnie na równo z "simpsonami".
"Powiedzcie to samo "fanom" Housea, którzy dają pały "Kompanii...". Rok temu "kompania..." miała śr. 9,7. To dlaczego średnia tak spadła? Zbrzydło się? W takim tępie to ten serial spadnie na równo z "simpsonami"."
Ej sorry ale wy też ciągle dajecie pały Housowi, bo co dzień ma mniejszą średnią, więc nie pisz takich głupich tematów.
Tak się przejmujesz jakimś tam rankingiem? Mnie to lata, ale "House M.D." to naprawdę dobry serial. Wracając do tematu: na moje oko wygląda to tak: widzowie jednego z dwóch seriali ("House", "Kompania") lubią jeden, a drugiego nie znoszą. I nawet jeśli tego drugiego nie oglądali, to dają 1, tylko po to, żeby ich serial poszedł do góry. I robią tak zarówno fani "House'a" jak i "Kompanii" Dlatego ten ranking ma dla mnie słabą wiarygodność.
Tak szczerze to Hausa uwielbiam i sie ostatnio wkurzyłem bo oglądam na TVP a 2 tygodnie były mecze i czekam 3 tydzień.A CO do KOMPANII BRACI uwazam ze serial w porzadku choc ludzie niedoceniaja produkcji takich jak wojna zimowa , stalingrad czy żelazny krzyż gdzie nie było masy efektów komputerowych tylko podniecaa się batalistycznymi scenami wygenerowanymi przez komputer jak w RYANIE czy WROGU U BRAM.
Niby ranking mnie nie obchodzi ale od stycznia serial stracił ponad 0,4 pkt, w tym tempie niedługo będzie 4 lub piąty
"na rzecz beznadziejnego serialu o lekarzu narkomanie ;/ "
nie wiem czemu, ale LEKARZ-NARKOMAN od razu skojarzyl mi sie jako DOC ROE z BoB'a (eugene i morfina).
o lol.
"na rzecz beznadziejnego serialu o lekarzu narkomanie ;/ "
A oglądałeś chociaż jeden odcinek? Jeśli tak to pewnie go w ogóle nie zrozumiałeś, jak tak piszesz.
W końcu tam jest przedstawiona szczegółowa pscychoanaliza lekarza i ciężko zrozumieć serial bez ukończenia co najmniej studiów ?
House do świetny serial tak samo jak Kompania ale trzeba zauważyć że te dwa seriale
powinny być w osobnych kategoriach, bo trudno porównać czystą fikcję (House) z
filmem (praktycznie można to nazwać) dokumentalnym (dokładniej fabularyzowanym
dokumentem) Jak dla mnie to oba seriale zasługują na pierwsze miejsca, ale nie
koniecznie w jakiś ogólnopolskich, europejskich czy światowych rankingach ale w
naszych własnych... w takich rankingach jak Boxoffice czy rankingach filmwebu
zawsze znajdzie się banda dzieciaków (i nie chodzi mi o wiek) dla których serial o
Czesiu i jego kumplach będzie bardziej wartościowy niż dramat o żołnierzach czy
lekarzu...
Wiadziałem , a raczej zostałem zmuszony do obejżenia 3 odcinków tego "serialu". Najbardziej mnie denerwowało nastawienie głównego bochatera, był chamski , miał gdzieś zdanie innych lekarzy i ogólnie mnie denerwował. Serial był przynudzający. ODcinek zrozumiałem bo w akurat w tym odcinku była taka sama choroba jaką ja przechodziłem pare miesięcy wcześniej. Więc prosze nie oceniaj ludzi po tym że komuś coś sie nie podobało i ma inne gusta od Ciebie.
myslisz ze wszyscy lekarze sa przyjacielscy i pomocni jak w "wspnialym" polskim serialu "na dobre i na niedobre" czy jak to tam idzie?
Podczas choroby przebywałem w 4 łódzkich szpitalach, w 3 lekarze i pielęgniarki byłi mili, więc jak widze nie wiesz co sie dzieje w szpitalach. Co prawda w jednym na dziecięcym oddziale była masa doirosłych osób(!) a w tym jakis więzień(!!!!) ale to tylko w jednym szpitalu.
hmm radze wszystkim pilnowac swoich wlasnych rankingow ;) i sie nie przejmowac tymi z filmwebu :P Mogliby wprowadzic opcje krotkiego testu przed ocena i bylby spokoj :P ale poniewaz to niemozliwe nalezy sie poprostu nie przejmowac ;)
Dla mnie bez roznicy na ktorym miejscu jest moj ulubiony serial (niezmiennie 10:P Najss.:D) bo nawet jesli bylby na 666 to nadal bym go lubila :) !
niedawno serial miał ocenę prawie 9.5 !!
co było absolutnym zaskoczeniem i rekordem wśród seriali w top100.
przypuszczam że zagorzali fani dr housa , prison breaka czy lost po prostu sypnęli jedynkami serialowi którego zapewne nawet nie widzieli. no bo spadku prawie 1-punktowego to jeszcze na fw nie widziałem w tak krótkim czasie.
Sry ale moze i ten serial jest swietny ale do geniuszu housa mu bardzooo daleko . strasznie ubolewam iż house stracil pozycje lidera na rzecz kompani braci:(( House ma juz 100 odcinkow i wszystkie sa genialne juz za to nalezy mu sie respect:P
kompania 8,5/10 house 9,5/10
kompania Braci w ogóle nie powinna być zaliczana do seriali!Co to ma być dziesięć odcinków?Jakby to podliczyć to pewnie nie jest to dłuższe od Władcy Pierścieni czy Ojca Chrzestnego.House ma 100!I ciężko utrzymać wysoki poziom serialu przez 100 odcinków.Kompania to taki troche dłuższy film emitowany jak Tytanic na polsacie!?
Zgadzam się z przedmówcą... ponadto uważam, że ludzie, jak widzą, że serial ma dużo odcinków, to nie chce im się oglądać i od razu go skreślają (dlatego wyższa ocena u Kompanii niż u Housa, Lost, czy Prison Break)... Pozdrawiam
Przecież to jest właściwie miniserial i zgadzam się że nie powinien być w tej samej grupie co tasiemce. Czy ktoś może cos zrobić w tej sprawie?