Kontrakt na miłość

Aşk Yeniden
2015 - 2016
8,1 636  ocen
8,1 10 1 636
Kontrakt na miłość
powrót do forum serialu Kontrakt na miłość

Odcinek 2

ocenił(a) serial na 9

kolejny odcinek przed nami ;>

Fatih czuje się sprawcą rosnącego napięcia między Zeynep, a jej ojcem. Niestety im mocniej stara się wszystko naprawić, tym bardzej sytuacja się zaostrza… Kłamstwo Fatiha i Zeynep wymyka sie spod kontroli. Secercizades przychodzi do domu Kapitana Sevketa, by prosić o błogosławieństwo dla młodych. Nikt jednak nie podejrzewa jakie plany ma Sevket.

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

To prawda :). Ale nie wyobrażam sobie np.. jakby Ayaz nie miał być Oyku :). Uwielbiam jak Ayaz czasami robi słodkie minki jak widzi głupotę OyKu (która ma swój urok) :D

Paula1008

Hahaha ja też lubię miny Ayaza, gdy Oyku coś durnego odwala.
Jego miny są bezcenne hahahhaaha ;)

Sama Ozge Gurel dobrze gra swoją rolę.
Jej Oyku czasem mnie bardzo denerwuje, ale cały ciągle zdarzają się momenty, że mnie rozśmiesza ;)
Oyku ma trochę paskudnych cech w swym charakterku, ale mimo swoich fochów i dziecinności, wydaje mi się być o wiele żywszą postacią niż Zeynep.
Oyku swoją energią potrafi rozsadzić telewizor ;)

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

"Hahaha ja też lubię miny Ayaza, gdy Oyku coś durnego odwala.
Jego miny są bezcenne hahahhaaha ;)"

Jak dla mnie Ayaz wtedy myśli: "Masakra, z kim ja się związałem. Oyku ile ty masz lat? Oyku dorośnij...Ale i tak Cię kocham moja słodka diablico!"

Paula1008

haha dobrze to ujęłaś, bardzo możliwe, że Ayaz wtedy tak myśli ;)

Ayaz się zakochał na zabój ;P

Paula1008

Ja też to uwielbiam <3 I nie wyobrażam sb ich oddzielnie.

Vanessa100

Tak, gdyby nie Ayaz i jego charakter to nie byłby taki magiczny. Ale też serial ma taki fajny klimat.

jagodajulia

Serial ma "to coś" ;))

Paula1008

To moja historia ;)
Natomiast jagodajulia napisała wyżej, jak odkryła ;)

Paula1008

Ja tak latając po kanałach akurat trafiłam na 15 odcinek, na początku jakoś bardzo mnie nie zainteresował, ale że miałam akurat pełno wolnego czasu to postanowiłam dać mu szansę i obejrzeć kilka odcinków. Po tych kilku odcinkach tak się wciągnęłam, że w niecały tydzień obejrzałam od początku wszystkie odcinki aż do tego 15 :D

Vanessa100

Innej opcji nie ma ;) Ja na tt czytałam, że ma być turecki serial i do dzisiaj pamiętam jaka była zdziwiona, że będzie trwał, aż 2 godziny i się zastanawiałam kto tyle wysiedzi przed tv, a jak się wkręciłam to 2h to było za mało :D I widziałam jeszcze trailer na Pulsie jak Królową Serc oglądałam i Ayaz/ Serkan spodobał mi się w tej scence, gdy Oyku na niego wpadła gdy wybiegała z restauracji <3

jagodajulia

Ja widziałam kiedyś na pulsie krótką reklamą SNM, ale jakoś mnie nie zachwyciła ;)
A Ayaza w ogóle tam nie zauważyłam ;)

Vanessa100

Ja do dzisiaj pamiętam ten zwiastun, ale nie cały: uśmiechniętego Ayaza w biurze, później tą scenkę z Oyku z Ayazem i Oyku w sukni ślubnej na koniec. Skojarzył mi się z Bollywood (tak to się pisze?). I byłam przekonana, że historia opowiada o dziewczynie, która ma narzeczonego i spotyka jakiegoś przystojniaka (Ayaza) i później ma dylemat, którego wybrać. A tutaj mnie zaskoczyli ;)

jagodajulia

To co ja wtedy na pulsie widziałam, to chyba nie był zwiastun.
Tylko jakaś krótka reklama SNM.

Tak w ogóle to Serkan pasowałby do bollywoodzkiego filmu ;)))

Vanessa100

Wg mnie Serkan pasowałby do jakiegoś filmu sensacyjnego.

jagodajulia

Zgadzam się.
Zresztą on pasowałby do wielu ról.

Serkan jako sexy mafioso ;))))

Vanessa100

Dokładnie do każdej roli by się nadawał ;)

jagodajulia

Zrobiłyśmy off-topic ;)

Vanessa100

ups może nam wybaczą :D :P

jagodajulia

Ponosi nas przez tego Ayaza ;)
Wszędzie o nim piszemy ;)
Jesteśmy szalone ;)))

Vanessa100

haha aj tam od razu szalone? :D Jesteśmy normalne tylko cierpimy na ayazholizm :D

jagodajulia

E tam nie jesteście szalone;)))
Oj Kobiety co ten Ayaz z nami wyprawia.... forum o kontrakcie a my tu o Ayazie... :))) mało tego wszystkie wierne avatarom z sezonu ;))))
Z boku musi to komicznie wyglądać .... komentujemy Ayazami w większości rozebranymi ;)

Co do tego jak ja zaczęłam przygodę z Sezonem.... przelatując po kanałach natknęłam się na scenę z pierwszym pocałunkiem Oyku i Ayaza i tak zaczęłam grzebać w necie i oglądać dalsze odcinki ....

Teraz mam wszystkie na podręcznym dysku i wracam sobie to co fajniejszych scen;))) nawet miejsca na dysku mi nie szkoda ;)

Margoargo

Ja długo jeszcze będę mieć Ayaz w avatarze :D On jets tylko bez koszulki :P <3 :P :D

Ja też wracam sb do odcinków, ale chyba zacznę je oglądać po turecku, może coś słówek wyłapię.

jagodajulia

Szalone - ale w pozytywnym sensie ;)

ocenił(a) serial na 9
Paula1008

przeznaczenie :D
ja zaczęłam przypadkiem oglądać pierwszy odcinek, sceny na boisku, w sklepie, a potem ze śpiewającą Seymą. Ayaza wtedy nie bylo. spojrzałam na czas, 2h, myśle sobie: "no chyba ich p*jeb*lo", i poszłam robić sobie obiad ;) potem przejrzałam sobie informacje w necie, ale tak bez rewelacji.
jakiś tydzień później siedziałyśmy sobie z koleżanką i oglądałyśmy tv. przypadkiem przełączyłam na puls i zaczęłyśmy oglądać. wtedy postanowiłam, że będę ten serial śledzić, i przed weekend nadrobilam wszystkie poprzednie odcinki, i do kolejnego odliczałam godziny ;pp a koleżanka kilka odcinków później też była już uzależniona :D

ocenił(a) serial na 8
mistrzyniF1

Mnie wkręciło od pierwszego odcinka, na który natknęłam się przypadkowo :D ( i tak nie miałam co robić , więc oglądałam, miałam szczęście, bo zaczęłam oglądać jeszcze przed sceną z taksówką, jak zobaczyłam tę scenę, a potem tę w autobusie to wiedziałam, że się w tym serialu zakocham. :)

A oglądał ktoś z Was jeszcze od pierwszego odcinka w tv?

Paula1008

Jak oglądałam początek pierwszego odcinka to scenki w taksówce i w autobusie to nie zrobiły na mnie wrażenia :P To pewnie przez język, którego na początku nie mogłam znieść, a przyzwyczaiłam się do niego dopiero po kilku odcinkach. Teraz nawet go lubię :D

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

mi się bardzo podoba turecki ;) i nie wiem czemu brzmi dla mnie trochę jak polski jak się wsłucham :D może dlatego że mamy podobną wymowę

mistrzyniF1

Mi nic z polskiego nie przypomina, tylko z niemieckiego.

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

mi znów z niegieckiego wcale ;p

mistrzyniF1

A mi przypomina troche hindi :)
Każdy ma jakieś skojarzenia

mistrzyniF1

Przeznaczenie - serial Kiraz mevsimi był nam przeznaczony ;)
Tak samo jak przeznaczony jest dla nas Ayaz ;)))
Dla nas i tylko dla nas ;)

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

niech wiedzą ci, którzy go nie znają, jak puste jest ich życie i jak wiele tracą ;ppp

mistrzyniF1

Hahaha ;)
Ayaz jest całym naszym światem ;)
Ayaz globus ;)))))))))

Napalone i szalone (ale w pozytywnym sensie) ayazoholiczki :D

Vanessa100

Drugiego takiego Ayaza nigdy nie będzie.

jagodajulia

On jest jedyny taki ;)

mistrzyniF1

Ojciec głównej bohaterki ma coś z głową.

użytkownik usunięty
mistrzyniF1

odcinek nie był zły, nawet się parę razy zaśmiałam.
fatih widać, ze zauroczony zeynep, ale z jej strony to na razie bije chłód :P
czekam aż zaiskrzy między nimi to może akcja bardziej się rozkręci, bo na razie głównie o jej ojcu jest, straszny psychol, ciekawe co jeszcze wymyśli brrr.

lubię tą babcie fatiha, fajna z niej babeczka :D :D

ocenił(a) serial na 9

mnie rozwala jego matka - snobka jakich mało ;d

użytkownik usunięty
mistrzyniF1

noo dokładnie :P
i co nadrobiłaś już wczorajszy odcinek ? :)
jakie wrażenia? :ddddd

ocenił(a) serial na 9

nie zdążyłam, widziałam tylko połowę, a potem byłam w sklepie i teraz dooglądam resztę ;)
a dzisiejszy odcinek wieczorem

mistrzyniF1

ja właśnie nadrabiam pierwszy odc.

jak zobaczysz,daj znać,czy się podobało :)

ocenił(a) serial na 9
madzik_867

ja lubiłam ten serial zanim zaczęli go emitować XD
obejrzałam do 8 odcinka po turecku ;ppp

ps. zajebista główna piosenka ;p

użytkownik usunięty
mistrzyniF1

ta piosenka trochę taka jakby.. hm dramatyczna? :p ale wpadająca w ucho :P lubię ją :)
jak nadrobicie to dajcie znać dziewczyny, jestem ciekawa waszej opinii :P

ocenił(a) serial na 9

nie martw się, swoją na pewno udostępnię ;)

mistrzyniF1

A mi się ta piosenka nie podoba. Większość osób pisze, że im się podoba piosenka z czołówki, a mi ani trochę nie wpadła w ucho... Może się to zmieni z czasem... Piosenka z czołówki KM też mnie nie zachwyciła, ale bardziej mi się podoba.

Też lubię jego babcię, chociaz na pierwszy rzut oka strasznie wredna mi się wydawała :D

ocenił(a) serial na 8

Nie no Zeynep powoli się przełamuje. Te spojrzenia i wspominanie jego słów

użytkownik usunięty
SanAngle

no niby tak :p
ale ja przejrzałam do 8 odcinka i dalej żadnego buziaka w usta :p
nie wiem ile jeszcze przyjdzie nam czekać.. :P

ocenił(a) serial na 8

Zrobiłam identycznie :P daliby coś na zachęte, haha. A włącznie z 8 patrzyłaś? Jak tu napisac by nie zdradzać fabuły.. hmm.. zrobie kilka linijek odstępu, także jak ktoś nei chce czytać to uwaga :D

Jeszcze nie :)

Dobra, tu będzie dobrze: :D
W tym 8 odcinku, sam początek mnie rozbawił, bo mało brakowało - taka śmieszna reakcja z tą pokojówką :) i nauczyłam się nowego tureckiego wyrazu "neeeeee!?" - cooooo!? :D
Chociaz uważam, ze reakcja Zeyne jest przesadzona, to już musi go tak odpychać? w koncu mąż ;)

malpka_1

Też to widziałam haha
Niezłe było
Ogólnie mają razem sporo fajnych i ładnych scen. Ja przejrzalam chyba do 10 odc