Krakowskie potwory
powrót do forum 1 sezonu

Ludzie, skąd tyle hejtu? Przecież to jest film fantasy, thriller!?! Jeśli ktoś się spodziewa wyjaśnienia,oczywistego zakończenia na początku, odkrycia wszystkich kart to rzeczywiście się rozczaruje. Mam wrażenie że jakaś grupa ustawionych hejterow się skrzyknęła, a już komentarze typu: mama załatwiła Kasi Adamik robotę oraz: kto za to płaci....żałosne...
Moja ocena: gra aktorska, pomysł, muzyka, zdjęcia- super.
Dźwięk- jak we wszystkich polskich filmach- do całkowitej poprawy!
Ogólnie polecam,fajnie że kręcony w Krakowie:)

ocenił(a) serial na 3
jaasiaem

Skąd tak niska ocena? Odpowiadam:
Gra aktorska kiepska.
Efekty specjalne złe.
Zachowania postaci abstrakcyjne.
Pomysły kopiowane z innych produkcji.
Zmarnowany ogromny potencjał.
Dźwięk nie dojeżdża.
To tak w skrócie :)

thekangoroo

Dodam, że dialogi beznadziejne, zwyczajnie głupie momentami. Jeśli tak rozmawiają dzisiejsi studenci, to trochę słabo. Reżyseria do kitu. Latanie w bluzie z gołym tyłkiem po Krakowie chyba nikogo nie przyciągnie... I nawet p. Chyra, którego tak lubię niespecjalnie mi się tu podobał. Ale z jednym się zgodzę - muzyka jest świetna. Szkoda... Mitologia słowiańska jest olewana na każdym kroku od szkoły począwszy... I tu też...

ocenił(a) serial na 3
jaasiaem

Gra aktorska... te dziewczyny grające bliźniaczki to bardzo utalentowane aktorsko:D Jak nie ma komu grać bliźniaczek to się na siłę nie szuka żeńskiej wersji Mroczków , tylko zmienia scenariusz, szczególnie, że ich jednojajowość nie ma żadnego uzasadnienia dla fabuły.
Aktorka grająca Alex, ciągle na jedno kopyto, które może pasowałoby to zbuntowanej nastolatki, ale nie do młodej kobiety która właśnie dowiaduje się, że jej wizje to nie schiza, a coś co teoretycznie się bada.
Nie wiem czemu, ale nawet Chyra nie wypada tu najlepiej, a aktorem jest przecież wybitnym. Wydaje mi się, że nawet on nie wiedział już co ma grać.
Na duży plus mroczny dzieciak, bo zwykle przy polskich serialach mam ochotę podciąć sobie żyły gdy widzę dziecięcych aktorów, a ten młody dał radę.

mati_mac

tak, mroczny dzieciak to niewątpliwie jasna strona tego serialu. dziwi mnie, że jemu też się dostaje w ocenach, a zagrał naprawdę z klasą