Po 1-2
Dlaczego oglądam: ładne młode rozbieralne ciałko "księżniczki", dość ciekawie pokazana ta kraina- fajne rendery i miejsca. Historyjka przedstawiona mogłaby być nawet ciekawa.
Minusy - bardzo marna gra aktorska i to praktycznie wszystkich postaci, zupełnie niezgrani i nie pasujący do siebie. Grają jak drewno (ten ze Spartakusa wręcz mnie tutaj wnerwia - nie mógłby grać tak jak w Spartakusie?)
Do tego charakteryzacja tych "szaatanów" jest wręcz groteskowa, potrafili zrobić takie urocze rendery tej krainy a w tym przypadku tak marnie- kiczowato.
Serial ma się wrażenie dla 14-15 latków a ja mam więcej i oczekiwałbym czegoś więcej (nawet jak na fantazy) , bardziej złożonych charakterów postaci, bardziej złożonej opowieści - a tutaj wszystko tak pięknie i prosto a przez to sztucznie
ja tez jestem zasadniczo na nie odnosnie Twojego komentarza, nie lubie ignorantow.
Fantasy sie pisze.
a ja na tak :)
oglądam, bo nie widzę sensu w ocenianiu czegoś po 1 czy 2 odcinkach, zmieniłam nastawienie - śmieję się z drewnianego aktorstwa i słabego scenariusza, więcej niezamierzonych głupotek niż zamierzonych w cudnym Galavancie
szkoda, bo gatunek uwielbiam