PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89135
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Cześć, nie oglądałem tego serialu, nie wiem czy warto zaczynać. Ocena niezła, ale po
opisie wydaje mi się, że skoro serial jest o nastolatkach, to może być tylko dla nastolatków.
Czy znajdę tu jakieś treści "uniwersalne", ciekawe dla widza niezależnie od wieku, czy raczej
rozterki rozkapryszonej młodzieży?

przemator86

1, 2 sezon mozesz sprobowac, ale kolejne na pewno okaza sie dla Ciebie zbyt infantylne. Ale mozesz sprobowac ;p ja czuje sie troche za stary na ten serial, a jestem 3 lata mlodszy od Ciebie ;p ale mozna sprobowac, na pewno od tego nie umrzesz ^^

przemator86

ja też już nie jestem nastolatką, a 'skins' jest jednym z moich ulubionych seriali. Oczywiście pierwsza i druga seria najlepsze! Nie znajdziesz tu wymyślonych problemów z amerykańskich przesłodzonych seriali dla młodzieży. Bardzo fajne, prawdziwe postacie. 30-latki nie udają tu 17-latek ;-) no i prawdziwe problemy i życie brytyjskiej młodzieży. Polecam!

ocenił(a) serial na 10
przemator86

Nie uważam, aby ten serial był kierowany i wyłącznie do nastolatków. Są w nim poruszane na prawdę poważne i realne problemy. Według mnie warto obejrzeć niezależnie od wieku, żeby chociaż zobaczyć z czym się zmaga dzisiejsza młodzież.

ocenił(a) serial na 10
przemator86

1 i 2 sezon porusza wiele ważnych spraw, mamy większe spojrzenie na wpływ rodziców i wychowanie zagubionej młodzieży. Kolejnych nie polecam, typowe pod nastolatków

ocenił(a) serial na 8
przemator86

Pierwsze dwie serie polecam ludziom w każdym wieku - naprawdę jedna z ciekawszych, bardziej realistycznych obyczajówek z ciekawymi postaciami i dobrą mieszanką humoru i dramatu. Późniejsze serie zdają mi się trochę bardziej dla nastolatków, mniej realne sytuacje, więcej przerysowania, ale jeśli Ci się spodobają początkowe to można dać szansę.
Ja oglądałam serial pierwszy raz kończąc liceum i było to o tyle fajne, że byłam w tym samym momencie życia co bohaterowie - można się jeszcze bardziej utożsamić:) ale myślę, że gdybym zaczęła teraz, kilka lat później, też by mi się spodobało.