Właśnie obejrzałem sezony 1,2. Na początku, jak zaczynałem, miałem mieszane uczucia. Jednak na ostatnim odcinku prawie płakałem ;p Kurcze, "zżyłem" się z tymi bohaterami... Czy warto oglądać dalsze sezony? Czy trzymają poziom? Czy chociaż gościnnie występują aktorzy z wcześniejszych sezonów?
http://www.filmweb.pl/serial/Kumple-2007-378865/discussion/3+sezon+-+warto,15285 67
dopiero był taki temat... tam jest więcej napisane, tutaj odpowiem, że oprócz Effy, jej rodziców, Pandory i kilku nauczycieli nikt inny się nie pojawia. Jest tylko trochę o Tonym wspomniane, raz o Anwarze i jest dawna szafka Sida w szkole i to tyle niestety.
Moim zdaniem warto, ale trzeba się odpowiednio nastawić. Ja zacząłem zaraz po 2 serii i w pierwszym momencie byłem bardzo rozczarowany (oczekiwałem kontynuacji). Zrobiłem sobie 2 tygodnie przerwy i spróbowałem ponownie, nastawiając się, że to zupełnie nowa historia w podobnym klimacie i byłem bardzo zadowolony. Polecam!
Dla mnie serie 3 i 4 to już zupełnie nie to samo. Nie ma tego klimatu, takiego luzu...
Też brakowało mi na początku pierwszej generacji. Pierwsze odcinki nie były zbyt rewelacyjne, później jednak historia zrobiła się ciekawsza. Polecam chyba że ktoś woli "luz" tak jak pani powyżej, wtedy nie ma po co zabierać się za serię czwartą bo jej zwyczajnie nie zrozumie i nie będzie narzekać. Tyle ode mnie;)