Przepadam za tym serialem i chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego. Mam proźbę moglibyście mi polecić filmy ewentualnie seriale o podobnej tematyce? Dodam że miłoby było aby filmy byly brytyjskiej produkcji:)
Seriale-zdecydowanie Misfits.Co prawda sci-fi, ale też o "zdemoralizowanej" młodzieży:), świetne teksty, oryginalne postaci i ciekawa, często naprawde zabawna fabuła.Na razie tylko 13 odcinków, ale będzie 3 seria.
Z filmów trochę w skinsowym stylu jest "Human Traffic".Co prawda nie o młodzieży ale ludziach między 20 a 30, w tygodniu oddającym się uczciwej pracy a w weekendy - ostrym imprezom w klubach ze sporą ilością narkotyków.
Obie produkcje brytyjskie.
Z typu "skinsowych" to shameless, produkcja brytyjska. Jedyną jej wadą jest niedostępność - o polskich napisach można pomarzyć :).
Na youtube są odcinki z napisami angielskimi i hiszpańskimi (jeśli to ci może pomóc). Ogólnie jestem dość słaba językowo a przez ich straszny akcent ze słuchu nic nie rozumiem, więc napisy mnie jakoś ratują.
TRAINSPOTTING. Oprócz tego teraz wychodzi amerykańska wersja Skinsów (pewnie bedzie do kitu ale zobaczymy).