PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89140
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

nie modobaja mi sie ci ludzie jacus chu***i sa . najbardziej mi sie podobała II seria - tam
sie cos działo ,mozna było sie posmiac .ta nowa seria to taka kontynuacja na siłe...mogli by
jakies ciekawsze postacie obsadzić...oni sa beznadziejni ta frankie,ten burak ze wsi,głupia
mimi i cała reszta sa do bani bleeee to juz nie skins to jakas tandeta !

I i II seria wypas :D

ocenił(a) serial na 9
emdma

Przynajmniej jakiś metal jest ;)

ocenił(a) serial na 9
Araiser

To nie oglądaj. Zawsze pozostaje Ci opcja odtwarzania do porzygu jednych i tych samych odcinków poprzednich serii, enjoy.

użytkownik usunięty
Paulyna

racja, lepiej ślepo zaakceptować nowy sezon tylko ze względu na nazwę 'skins'. x i niech Bóg broni, byś miała jakiekolwiek zastrzeżenia! pfłe, nie wolno! wtedy do końca życia musiałabyś dzień w dzień oglądać wcześniejsze odcinki! lepiej niech ci się podoba, serio!

emdma

moim zdaniem to zj_bali ujęcia i operatora, poza tym fabuła jest jakaś bezradna, np mogliby pokazac od czasu do czasu, czy franky dalej robi te filmiki itp, ale ogólnie to dają radę, zauważ, że bardzo dobrze grają, mają zajebistą muzykę..

ocenił(a) serial na 9
rufusg

no muzyka jak zwykle wyrąbana w kosmos :)
i porownajcie sobie gre aktorska w Skinsach z chodzby takim m jak milosc... niebo a ziemia :)
wiec generalnie nie jest zle aczkolwiek wczesniej bylo lepiej

Generalnie w Skinsach chodzi o to zeby pokazac rozne zachowania i problemy nastolatkow. Uwazam, ze mimo faktu, ze allo jest burakiem jest to chyba jedna z najfaniejszych postaci. Popatrzcie np na taka Mini. Ona przeciez jest nudna,a taki model byl juz wczesniej walkowany u Michelle. I wlasnie to wg mnie sprawia ze najnowsza generacja jest gorsza. To wszystko juz po prostu bylo. Tylko obecnosc takich posatci jak Allo, Rich i Franky sprawia,ze mozna to jeszcze ogladac :)

ocenił(a) serial na 9
demon6913

Moim zdaniem III seria straciła ten jakiś niepowtarzalny klimat Skinsów. pierwszy raz mam tak, że nie mogę zdzierżyć postaci - LIV! Nie czekam z utęsknieniem na każdy kolejny odcinek, ta seria jest mi zupełnie obojętna...
I i II kochaaaam!<3

demon6913

Porównanie Michelle i Mini to jak porównanie ognia i wody. Michelle była pewna siebie i przebojowa, Mini jest zakompleksiona i robi mnóstwo rzeczy 'na pokaz', by tylko ukryć swoje kompleksy. Chociaż obie są cholernie ciekawymi postaciami - w przeciwieństwie do całej pozbawionej charakteru drugiej generacji.

emdma

Nie 3 seria, a 5, tylko trzecia generacja ;).

A ja 5 sezon obecnie stawiam na równi z 1. Jedynie 2 podobał mi się bardziej. 3 był średni, 4 to porażka. A obecna generacja jest pierdyliard razy bardziej realistyczna od poprzedniej, która z rzeczywistością nie miała nic wspólnego i była tylko bandą ćpunów-seksoholików.

ocenił(a) serial na 8
Goku

Na pewno 3 generacja jest o wiele bardziej realistyczna od drugiej, ale nie wiem czy lepsza.Z oceną którą z nich wolę poczekam do końca 6 serii, ale pierwszej paczki niestety nie da się pobić, byli genialni.W drugiej generacji miejscami naprawde przeginali jeśli chodzi o przerysowanie i brak realizmu, w trzeciej za to jak na razie mało się dzieje i chwilami bywa nudno.

Też niecierpię Liv, to pierwsza postać w tym serialu od początku której zupełnie nie lubię i kompletnie nie rozumiem jej motywów postępowania.Przespała się z Nickiem - czemu? Ani przez chwilę nie wyglądało na to, by była nim zainteresowana, by jakoś specjalnie jej się podobał, nie mówiąc już o jakimkolwiek uczuciu z jej strony.Poza tym wiedziała, że ma dziewczynę i pomińmy już nawet, że to jej przyjaciółka, to Nick był zajęty i to powinno wystarczyć, żeby trzymać się od niego z daleka.Jeśli to miała być zemsta na Mini, to mocno nieadekwatna do sytuacji.Poza tym, nieważne jak bardzo się pokłóciły, poprostu nie robi się takich rzeczy przyjaciółce, szczególnie, że chyba naprawde zależy jej na Mini, bo potem prosiła ją o wybaczenie w scenie z tym piciem wódki.Jej zachowanie jest kompletnie bez sensu.
Za Nickiem i Mini dalej nie przepadam, ale odkąd się rozstali już mnie tak nie drażnią i z tych postaci coś jeszcze może być.
Też nie porównywałabym Michelle do Mini, bo prócz bycia uważanymi za najbardziej atrakcyjne w paczce nie ma wielu podobieństw.Michelle nie miała problemów z samą sobą, nie udawała kogoś innego przed resztą, nie dręczyła innych, by stworzyć pozory bycia twardą "królową" szkoły.Mini jest bardzo zakompleksiona, niepewna siebie i przez swoje zachowanie próbuje to ukryć.Całkiem inne sytuacje.

emdma

zgadzam się z Tobą
5 serię zacząłem oglądać ale po 3 odcinkach dałem sobie spokój

ocenił(a) serial na 8
kolus_2

Mi się wydaje, że twórcy dobrze wiedzą co robią. Każda seria skinsów trafia w inne grono odbiorców.
Spore grono twierdzi że 1s i 2s - Uber reszta słaba
Największe grono twierdzi chyba że 3s i 4s - Uber, lepszy/porownywalny do 1 generacji.
A jeszcze większe grono twierdzi że 3 generacja to porażka.
Generacje w tym serialu wyglądają jak pytania w ankiecie i twórcy pewnie wyciągną wnioski. Pozdrawiam