PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89135
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Moja opinia :)

ocenił(a) serial na 9

Właśnie skończyłam oglądać IV sezon i takie są moje wrażenia:
I i II sezon - zajebisty. Fajny klimat, fajne postacie, naprawdę fajnie się oglądało. I Chris był zajebisty :D
III i IV - też fajny, ale niestety nie to samo, co poprzednie sezony. Bohaterowie, to zepsute dzieciaki, taka banda ćpunów. Jednak nie było źle, bo od początku nastawiałam się tak, jakbym oglądała zupełnie nowy serial i było dosyć ciekawie. Panda była super :D I Cook też ;p

No i teraz mam pytanie, jak z V sezonem? Opłaca się oglądać? :p

ocenił(a) serial na 10
Bettka

Opłaca się, tylko nie można się od razu negatywnie nastawiać.

ocenił(a) serial na 10
Bettka

hmmmm ja jestem na 2 odcinku 5 sezonu i myślę że jak obejrze następne odcinki to sie wczuje tak samo jak było z 3 uważałam że to nie to samo ale jak obejrzałam dalsze odcinki to po prostu to pokochałam wiec warto oglądać ;)

a co do tej "bandy ćpunów" to o to właśnie chodzi, w pierwszej generacji też tak było że byli "bandą ćpunów" uważam że druga generacja była nawet nieco lepsza od pierwszej ponieważ grał tam Cook i Naomi, tak samo w pierwszej grał Chris, Sid i Cassie i to przez nich ten serial jest zajebisty <3

ocenił(a) serial na 9
Bettka

No, i koniec "Skinsów". Według mnie, co sezon, to gorszy, ale mimo wszystko przyjemnie się ogląda ;)

Bettka

V i VI sezon polecam, jak najbardziej :)

Bettka

III i IV oceniam jako najgorsze z całej szóstki. III jeszcze ma pewien element świeżości, ale IV to brazylijska telenowela (podobną tendencję widać też trochę w VI, niestety).
Niemniej uważam, że naprawdę WARTO obejrzeć V sezon. Zaryzykuj. Podejrzewam, że się wciągniesz. :)

Dahlia_Noir

Ja natomiast uznałam V sezon za najgorszy ze wszystkich (chociaż wciąż niezły), ale VI jest świetny.

ocenił(a) serial na 9
Dahlia_Noir

Właściwie, to już go dawno obejrzałam wszystkie sezony "Skins" :D Piąty nie był zły, po prostu był zupełnie inny. Gdy zaczynałam go oglądać , nastawiłam się jakbym oglądała coś zupełnie innego. W rzeczywistości nie miał on praktycznie nic wspólnego z poprzednimi sezonami, może z wyjątkiem dyrektora Blood, czy jak mu tam.. Mimo wszystko wciągnęłam się i mam nadzieje, że pojawi się kolejna generacja serialu :D

Bettka

Podobno kolejnej ma nie być. Dziwi mnie to, bo tacy Amerykanie by pewnie wycisnęli taki serial do suchej nitki i doczekalibyśmy nawet 10 sezonów. xD Aczkolwiek może to i dobrze? Lepiej zakończyć przygodę z serialem z dobrymi uczuciami niż z myślą "o nie, zrobili z mojego ukochanego serialu straszne g*wno!". xD

ocenił(a) serial na 9
Dahlia_Noir

No, masz rację, myślę, że mogli by, krótko mówiąc, zj*ebać moją dobrą opinię o tym serialu ;)

ocenił(a) serial na 8
Bettka

3 generację uważam niestety za najgorszą. O ile mamy tutaj trochę powrotu do realizmu ( w 2 generacji chwilami odchodzili od tego bardzo daleko) to 5 seria chwilami jest nudna, a 6 ma kilka kompletnie bzdurnych odcinków i niezbyt składną fabułę.

Ale mimo to, uważam, że warto obejrzeć. Jest kilka cudownych postaci - Alo i Rich w szczególności; kilka bardzo dobrych odcinków, a nawet w tych mniej dobrych zdarzały się jeszcze śmieszne/ciekawe/wzruszające momenty.

ocenił(a) serial na 9
_malena_

Obejrzałem wszystkie odcinki i chyba jednak ja najbardziej lubię 2 generacje choć 1 też była świetna ... 3 generacja w V sezonie wypada bardzo kiepsko,, nie widać żadnej więzi między nim, niby tacy zżyci ze sobą zrobili by dla siebie wszystko a tak na prawdę mają sie w dupie(chociażby scena przed ślubem kiedy woleli zajarać zamiast uczestniczyć w ceremonii). VI sezon o niebo lepszy od V, odcinki bardziej przemyślane choć i tak to nie to samo co pierwsze 4 sezony. Ja osobiście o wiele bardziej lubie tą psychologiczną część skinsów niż komediową przez co sezony 2,4,6 bardziej mi pasowały